Ангелов: Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията!

Министърът: Маската на закрито е най-важната мярка
Обновена: 5 ное 2020 10:44 | 5 ное 2020 10:09, Веселина Йорданова
238
Ангелов: Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията!
Снимка: БГНЕС

Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията, заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Още по темата
Ангелов каза, че благодари на тези, които спазват мерките. Най-ефективната мярка от всички е носенето на маска на закрито, това е мярката, която спасява живот, подчерта той.

По думите му следващата е физическата и социалната дистанция, затова трябва да се избягват струпвания и събирания, както и да се ограничат пътувания, които не са необходими.

4054 са а новодиагностицираните с коронавирусна инфекция у нас за последните 24 часа при направени 13 203 PCR теста. Починалите са 54.

Положителните медици са 2664. 1276 са активните случаи, от които 90 са в лечебни заведения.

Заетостта на леглата в страната от разкритите за лечение на коронавирус е близо 30 на сто, а в интензивните отделения около 20%.

Има достатъчно количество лични предпазни средства, информира министърът. 1700 флакона Ремдесивир ще пристигнат днес, следващото количество ще дойде другата седмица - 4300 флакона. Той обаче подчерта, че това лекарство не е панацея.

Ангелов каза, че всички болници са участвали в правенето на единен протокол за лечение на коронавирус и той ще тръгне днес към лечебните заведения в страната. По думите му нямаме специфичен медикамент за лечение на инфекцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако цяла Европа не затвори както Китай, болестта ще е на приливи и отливи. Затваряме частично -намалява,отваряме - увеличава се. Докато не мине през всички,няма спиране. Пък някои ще ги повтори.
83
3
 
11
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Този има физиономия на граблива птица, ''адекватно'' назначен за здравен министър!
82
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навлизате във фаза игра на кючеци по болниците и лежане по гръб на *** за сметка на изтормозения Български народ.Още малко ви остана да издевателствате над хората после ще ви биеме и по затворите мръсни Герберски ***.
81
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спирайте децата от училище, ненормални изкълченяци! Какво само излизате с траурни мутри да съобщавате някакви цифри? Виждате ли васалното ни правителство? Взимат заповеди от Израел. Глас на изборите за вас - никога!
80
4
 
16
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
Само преди три дни нашият лидер Боко /Тръмр Втори заяви че "ние владеем положението с Короната". Горното министерче питало ли е Кралят -Слънце какво да говори или ги плещи през просото?
79
5
 
10
 
! Отговори
Доктор Ох Боли преди 3 години
Някой ако си мисли, че ще се размине само с кашлица и хрема при заразяване много се лъже. Този вирус ще си дава отражение до края на живота му. Това не е ГРИП
78
6
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Тези дечица без надзор в къщи не може да стоят, малки са и логично някой от родителите задължително остава от работа. Трябва болничен или други компенсации, същото е и за детските градини---ще останеш си ги гледаш бе. За да може ти да ходш на работа, товаа не означава, че сумати хора трябва да измрът заради децата ти? В момента, в който обаче заразят *** и тя почне се гърчи и да хрипти в ръцете ти - тогава ще разбереш. Макар, че в твоя случай - пак ще обвиниш Бил Гейтс.
77
8
 
6
 
! Отговори
79 защото... преди 3 години
Тези дечица без надзор в къщи не може да стоят, малки са и логично някой от родителите задължително остава от работа. Трябва болничен или други компенсации, същото е и за детските градини. Пари нема, действайте е сега. Не им е кеф, че не ни карцират по домовете ама грошове трябват, зима иде.
76
3
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Абсолютн съм съгласен, че системата и държавата не могат да издържат дълго на тези числа. Ще има карантина, ще има локдаун, че и вечерен час ще има. Само, че докато другите държави ги налагат СЕГА за да ги отпуснат по Коледа, нашите ще ни ги ПЛЯСНАТ ИМЕННО ПО ПРАЗНИЦИТЕ !
75
5
 
18
 
! Отговори
asd преди 3 години
Някои още не са разбрали, че сме в пандемия. Какво ли се учудвам, те някои още смятат, че земята е плоска.
74
4
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
мдааааа.... нооооооо.... няма да затворите училищата. Да не ядосата простолюдието, което е убедено, че някой е длъжен да му гледа децата,
73
4
 
16
 
! Отговори
А познайте преди 3 години
Защо само нас ни "лъжат", в другите държави сигурно си играят на чичко доктор?!? Замислете се бе хора това е сериозно за всички ни, има време за прищявки и лиготии. Малко стягане и дисциплина няма да ни Увреди!!! Защо е необходимо да сме по - ербап, по - "компетентни" от специалистите? На никой не му е кеф да е като нинджа усукан, но се налага, на никой не му се иска да е само в къщи за да е здрав. Нима с прецакани дробове или по-лошо ще ви е добре или ще си спазарите резервни? МИСЛИТЕ!
72
2
 
8
 
! Отговори
пфф преди 3 години
Явно са преценили че от 1 до 4 клас могат най-добре да спазват дистанция и да си носят маските, че само тях да оставят в класните стаи....не виждам логиката. Някои ще кажете - ама те трябва да са там да се учат да пишат и да четат. Да, съгласен съм, но се съгласете, че без намеса на родителите и помощ децата трудно ще се научат да четат и пишат, било то и присъствено.
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко е за загиналите заради некомпетентността на правителството, защото днешните мерки и най-важното контрола по спазването на тези мерки трябваше да са наложени още от 15ти септември. Сега вече е ясно, че ще има каратина и вечерен час. Няма как да се удържи положението след още една седмица такова нарастване. Напълно изпусната работа в държава управлявана от шуро-баджанаците, държанките и всякакви партийни храненици.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво стана със самоизолиралия се Вълчев? Има ли вече положителен тест или само се скатава, с надеждата да го забравим?
69
2
 
13
 
! Отговори
Затваряйте преди 3 години
Училищата. Всички ученици от 1 до 12 клас да останат на ДО.
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще пазите студентите, ще уморите децата ... браво
67
8
 
4
 
! Отговори
Кърниградска преди 3 години
Съгласен съм с министъра.Фазата е на изключително сериозните лъжи и насаждане на паника.Анатема!Покрай ковида ,някои направиха не едно ,а цял тир с чекмеджета със жълтици!
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Яким Вълев Донев 4Всичко се пише COVID-19. За едни пари говорим...
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето GP, каза че почти половината й пациянти са с Covid. Каза, че не ги връща и преглежда в кабинета. Беше разочарована, че не е направена организация за това. Има GP-та, които изцяло отказват преглед на болни!Никой не казва как трябва да се процедира, само ни отвличат вниманието със статистика за умрели, вместо да лекуват болните!