Проф. Григоров: COVID-19 е едно чисто биологично оръжие

Идеята за COVID пунктове е много добра според кардиолога
5 ное 2020 08:20, Елка Василева
41
Проф. Григоров: COVID-19 е едно чисто биологично оръжие
Снимка: архив, БГНЕС

"Мистериите около това ново заболяване са много, за мен COVID-19 е едно чисто биологично оръжие", коментира кардиологът проф. Младен Григоров пред БНР.

Той изказа подозрения, че икономическите последици за света ще направят много хора милиардери. "Така е било и така ще бъде. За жалост този път е много вулгарно", каза професорът.

Според кардиолога е много обезпокоително понижаването на възрастовата граница на заболелите и починалите.

"Нашата здравна система засега се държи много прилично", подчерта проф. Григоров и определи създалото се напрежение около случаите на затруднен прием в болниците като "психо пандемия", при която изплашените хора за всяко нещо викат Спешна помощ, без да се налага това, а в същото време хора, имащи нужда от това, да нямат достъп.

Професорът по кардиология уточни, че в приемните пунктове (фургони) пред лечебните заведения опитен лекар, ако има слушалка, оксиметър и термометър, ще може да прецени дали пациентът е с COVID-19 и дали да го върне вкъщи за лечение, или трябва да бъде приет в болница.

Още по темата

"Има изработени алгоритми в медицината. Според тях колкото по-тежък е случаят, толкова повече важат тези алгоритми. Лекарят на първия пост трябва да има опит, знания и дори импровизация, за да може да се справи", каза професорът.

Той определи идеята за COVID пунктове като много добра, но изрази притеснение да не бъде провалена поради неопитни кадри, които да бъдат поставени там.

"Сложи ли се неопитен човек, което се опасявам, че ще стане поради недоразбиране на тази етапност, ще се оплеска цялата работа. Това е много хубава идея, която ще облекчи приема в болница", каза кардиологът.

Да се използва опитът на "Пирогов", където пациентите идват със собствен превоз, препоръча проф. Григоров. "Защо за всеки кихнал да се вика линейка?!", попита той.

Според него трябва да се обособят болници с много добре заплатен персонал, които да се занимават само с COVID случаи. По думите му така няма да се кръстосват потоците от пациенти и няма да се налага спиране на плановите операции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
До ЗапознатаКорни има повече нужда от спешна ибрикчийска помощ. Към нея насочи положителната си енергия.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТВА ЗА хИТЛЕР БЕШЕ ЗА НОМЕР 34, сори.....
34
0
 
1
 
! Отговори
До няма такова нещо преди 3 години
Божа работа номер 33, Хитлер го знайме, ти не му ставай адвокат плийз! Адвокатствай сеа на Байдън дет забравли името на Бай Дончо, Явно напреднала форма на АЛЦХАЙМЕР!Адвокатствай на Дявол момче или момиче, Той твоя господар определено ще има такава нужда..................Работете слуги на стнт.............БОГ си ЗНАЕ РАБОТАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!АМИН!!!!!!!!!!!!!!!!!и всичките ви лъжи и номера на света НЯМА да спрат БОЖИЕТО РЕШЕНИЕ!!!!!!ФАКТ!!!!Господи, ИИСУСЕ ХРИСТЕ, ДА БЪДЕ ВОЛЯТА ТИ!!! АМИН!
33
1
 
1
 
! Отговори
хагхах преди 3 години
хХа, ха, ха, добрУтро профессоре! Сега ли се светнАхте бе!!!!!!!!!!
32
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 31Така е, и да ти кажа, по това ще познаеш добрия, истинския лекар от фалшивия знахар, врачка или гадател с диплома-калинка.Аз нарочно съм задавал провокативни въпроси на лекари, които уважавам като добри специалисти. И когато въпросът ми надхвърля познанията в тяхната област, те винаги ми отговарят: "Съжалявам, но не съм компетентен да ви отговоря". Или нещо в смисъл, че това не е по неговата специалност. И правилно!За щастие има все още много такива добри лекари.
31
6
 
0
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 3 години
Тоя професор Григоров е изкукуригал явно. Може би го е ударил коронавируса в главата?Виж, такова усложнение учените досега не са изследвали май?Многобройните опити за биологично оръжие почти винаги са завършвали с провал.Едни от най-популярните са опитите да се използва антракс като оръжие.Помните сигурно че имаше един такъв терорист, той се оказа американец, работил в лаборатория. Еми нямаше световна пандемия.Дори Хитлер не е използвал оръжия за масово поразяване, биологично или химично.
30
0
 
6
 
! Отговори
няма такова нещо преди 3 години
До Анонимен 15Как виждаш да го ИЗПУСНАТ!?Бедна ти е фантазията за каква сигурност става дума!Ако така лесно се "изпускаха" света отдавна да е свършил!Пуснат е съвсем съзнателно с ясна и точно определена цел!Който остане жив ще разбере!
29
1
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
опитен лекар, ако има слушалка, оксиметър и термометър, ще може да прецени дали пациентът е с COVID-19------Брао бе, мен!Ти току що обвини правителството и НОЩ в крупни разхищения на пари за тестове!
28
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 3 години
Кардиолог говори за вируси. При това е 100% сигурно, че не е правил научни изследвания, а просто говори като в кръчмата. Нивото на медицината в Бантустана май наистина е много ниско.
27
1
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Целта е да се поразреди населението на земята от рисковите групи - предимно болни, които вече не могат да работят, а трябва да се лекуват. Всичкото е за пари, които на милиардерите малко им се виждат.Сякаш могат да си купят безсмъртие.
26
8
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Според мен ковида е чисто психологическо, не биологическо оръжие!
25
4
 
2
 
! Отговори
Да ба да преди 3 години
биобогично, онзи прилеп е виновен от пещерата след баирчето у ляво...
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще създаде биологочно оръжие с толкова нисък процент на поразяване? Повечето хора даже не се разболяват, да не говорим за смъртни случаи. Томове се изписаха как всеки починал се записва като жертва на ковид.
23
4
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Я, едно мнение на лекар, с което да мога да се съглася, който не ни убеждава колко зле е положението, как чувалите за трупове ни чакат и как трябва да спрем всичко в държавата иначе слвдва Армагедон.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе знам защо си мислите че е трудно да станеш професор в България?В днешно време-да,всеки става професор и генерал!И при двете се дават за заслуги,но знаем как се става генерал на 30-40 години и професор-също.Но този професор е станал такъв в миналото и е за съществени заслуги,ако не знаеш-прочети и имай уважение към хората,които наистина знаят и могат.А не като някои генерали-знаем кои!
21
14
 
0
 
! Отговори
V преди 3 години
Най обикновен грип .Дъртите не щат да *** за да гласуват за БСП затова си трябва да има грип .Природата си знае работата ;)
20
1
 
16
 
! Отговори
Има решение преди 3 години
Тръмп, как се излекува за 3 дни и всичко е ок?Значи има противоотрова.
19
13
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
Професорчето е поредния платен пропагандатор.
18
0
 
3
 
! Отговори
вируса преди 3 години
Само за военни цели! като атомната енергия за мири цели
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стани ти професор бе ."Не знам защо си мислите че е трудно да станеш професор в България? Е, отнема няколко години, но се получава между другото. Ако им видите научните публикации и трудове, с които са получили степените си, ще се хванете за главата.В дипломите им - тройки и четворки, на колоквиумите за специалност - също, държавния изпит малко се напъват за няколко месеца, после публикуват от типа на "Въздействието на аспирина върху мускулната треска" и хоп, айдаааа. Професор.