Каракачанов: България налага вето на Северна Македония за ЕС!

Ще бъде като студен душ за тях, заяви вицепремиерът
Обновена: 6 ное 2020 17:49 | 6 ное 2020 17:35, Веселина Йорданова
319
Каракачанов: България налага вето на Северна Македония за ЕС!
Снимка: БГНЕС

България няма да приеме преговорната рамка за присъединяването на Северна Македония към ЕС. Страната ни е уведомила Европейската комисия за отказа си.

Причината - поставените от България условия към Северна Македония не са вписани в преговорната рамка, а в съпътстващата я декларация на Съвета на ЕС. По този начин не се гарантира изпълнението на поставените от страната ни условия.

Още по темата
“Ако ние сега ги оставим, те утре ще ни се тропосат отново с тези претенции. И този път, като член на ЕС, ще създадат сериозен проблем“. Това каза в предаването "Брюксел 1" вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Моята прогноза е, че сега ветото на България ще бъде един студен душ за тях", заяви Красимир Каракачанов.

"Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии, ще доведе до отрезвяване, сядане на масата и честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме“, добави вицепремиерът.

"28 години спориха с Гърция. Ние сме готови и на такъв дълъг разговор", категоричен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Цялото интервю на Милена Милотинова с Красимир Каракачанов гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, на 7.11.2020 от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
5
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Ние сме в силна позиция и трябва да използваме това. Още повече, че историческите факти са на таша страна.
239
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако ги оставим ,ще въоражават "македонското малцинство "в пиринския край за да се освободят от бугарски фашистки окупанти.Тук съм съгласен с Каракачанката.
238
7
 
7
 
! Отговори
Превзета Македония преди 3 години
Ясно е, че Белград и Кремъл не искат Македония да влезе в ЕС преди Сърбия, а тя никога няма да влезе. Затова и тяхната агентура ескалира антибългарската риторика в Македония, за да постави България вето. Няма обаче ние да решаваме македонските проблеми за наша сметка. Те ще направят компромиси не ние, ако искат наистина да влизат в ЕС. Като сръбска провинция, не ни трябват вътре!
237
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, писна ми от тези промити мозъци. Променяне на историята, признаване на България като държава-майка и чак тогава ЕС.
236
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С своята бълг.простотия и инат ще бъдат българите последни,да не забравяме и КОстов крадеца където даваше въздушни коридори на НАТО да нападат Югославия.Ако някой трябва да направи зло и мръсотия българетата са първенци.Затова всички български четници са предадени Левски,Ботев и т.н.СЕга ГЕРБ предава на САЩ всичко.ВЪН НАТО от България.Русия е освободитела от турско робство.
235
11
 
5
 
! Отговори
Ган4о Балкански преди 3 години
Ja ne sakam na men da mi e dobre, sakam na Vute da mu e zle.
234
11
 
5
 
! Отговори
Очевидно преди 3 години
Само Сърбия и Русия,две нереформирани държави има интерес да се мразим България и Северна Македония. Тази закъсняла с 30години реакция,от наша страна на обиди и неверни твърдения,сега е на преден план от руските агенти в България. Нищо няма да постигнем осем омраза и присмех. Всяка наша национална катастрофа е била заради Македония....
233
2
 
4
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....goliam smiah s tazi spirachka !!! Ne che ne e pravilna ....ama ot koga Balgaria vzema samostoiatelni reshenia v nein interes i vapreki interesa na "nachalnicite " ?!?? Zadavam tozi vapros ...za da varna uma na tsvileshtite ot vaztorg trapezni voivodi ....
232
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макединци? По скоро Българи на запад от границата.
231
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За обединение на двете брадски нации!
230
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно сърбите и хърватите не са толкова плиткоумни като нас и помнят как сме ги *****ли когато въпреки договорките сме пуснали ордите през земите си, с *** обещание, че османлиите ще ни останят на мира. --------Това са глупости.Никого не сме пускали през земите си, турците са минали през Тракия, а тогава България е била до Стара планина. Преди това пък сърбите са ни взели Македония и Поморавието. А след Косово поле сърбите са били васали и съюзници на султаните.
229
4
 
9
 
! Отговори
Към предателите преди 3 години
Брей, и тук се активизира се коминтерновската сръбско-македонско-кремълската агентура! Пак им спуснаха задачата да предават българските каузи,... както винаги! Вземете си скъсайте българските паспорти!И подухвайте леко... под вода! Изгоре македонизмот!
228
5
 
8
 
! Отговори
тик преди 3 години
А като подписвахте договори и им подарихте цялата българска истори не ривахте, а се тупахте в гърдите какъв успех!
227
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделяй и владей! Казват, че са го измислили римляните, но сигурно е, че е преди тях.Българите са разделени на фенове на Мутафчийски и Мангъров, без да се виждат , че двамата са двете страни на един и същ медал - медалът на Бойко.От лятото Бойко е пуснал директивата за стадния имунитет и действа по мангъровски. В същото време държи и на Мутафчийски и неговото " Яко ще се мре" за да ви плаши. Разделени българите не са опасни на власттаЗаразата ще мине през повечето ни. Неизбежно е!
226
19
 
5
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 3 години
Бе какво са ни виновни сърбите? Мразели ни?! Е няма ли причина да ни мразят? Очевидно сърбите и хърватите не са толкова плиткоумни като нас и помнят как сме ги *****ли когато въпреки договорките сме пуснали ордите през земите си, с *** обещание, че османлиите ще ни останят на мира. Е, сърбите, че и румънците се оправиха за 100-на години ама ние опъвахме каиша 5 века.
225
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой тук разбра ли какво твърдят македонците. Аз разбрах, само че са много лоши. А вето в ЕС няма кой да ни разреши да правим.
224
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са македонци(Българи) те са сърби ,не заслужават уважение. Македонците се държат като малък дразнещ и досаден брат,който каквото и да правиш е все неблагодарен и мрънкащ, но когато изяде шамарите винаги се поправя--------- 1. Защо ако са сърби да не заслужават уважение 2. Как си представяш да изядат шамарите - война ли ще им обявим?
223
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така трябва да е ,оставете ги тия да се оправят ,те са враждебно настроени към България
222
0
 
8
 
! Отговори
ШтЪркот преди 3 години
Я не сум бугарин! Не сум татар! Я сум антички македонец. Кажувм ДРВО, а не дърво. :))))
221
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашокахме им камбите на макетата! Браво на нашите!