Банско: База за възстановяване, а не карантина в хотели

Чрез тази идея хотелите също ще се подпомогнат
7 ное 2020 14:40, Ния Христова
26
Банско: База за възстановяване, а не карантина в хотели
Снимка: БГНЕС
Вместо да се обособяват карантинни хотели от съюза на туристическия бизнес в Банско предлагат базата да се използва за възстановяване на хора, който вече са  преболедували COVID-19, съобщава БНР.
 
На работна среща, която се проведе вчера в късния следобед, хотелиерите в планинския курорт са изразили тревогите си около призива да се осигурят места, където да се карантинират и изолират контактни с болни от коронавирус, така и на медицински персонал.
 
От бранша в Банско имат далеч по-рационална идея, която България може да предложи на всички европейски граждани, заяви Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес:
Още по темата
 
"Базата, която имамев региона, в Банско, като цяло. Предлагаме през министерството говоря за Министерството на туризма, като наш принципал, да се обърнем към здравните министерства, не само на България, а и на цяла Европа – рехабилитационните процеси за възстановяване на болните, преболедували Covid-19, да бъдат тук при нас. Защото имаме базата, имаме кинезитерапевти, защото имаме спа центрове, и защото планината, която е о нас, ни дава чист въздух и енергия за възстановяване от тази тежка болест".
 
От бранша признават, че по този начин ще спасят и бизнеса си, тъй като към момента повечето хотели в зимния курорт остават затворени заради несигурността и липсата на туристи. Предложението ще бъде внесено в министерството на туризма още днес.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де ама го направете благотворително,а не с протегната ръка към държавата!
2
2
 
15
 
! Отговори
Пародията преди 3 години
в нашата родина продължава с пълна сила. Некъдърници защо плащаме осигоровки да пълнитр сега и джобовете на хотелиерите. Бананова република, населявана от *** овце
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"рехабилитационните процеси за възстановяване на болните, преболедували Covid-19, да бъдат тук при нас"Разбирам че нямат завършен и осми клас, но да се бяха консултирали с лекар по въпроса? Колко е подходящо човек, изкарал пневмония, да го забучиш посред зима в планината, на -10С, далеч от големите медицински заведения...Разбирам, че им се иска лапачка и на тях, но трябва ли да правим откровени пpocтотии за да вземат те някой лев?Иначе не се и съмнявам че Шматангелов ще го одобри това.