Витанов: До края на ноември 79 хил. заразени, ако не спазваме мерките

Очаква ни тежка зима, прогнозира математикът в НОЩ
7 ное 2020 15:00, Ния Христова
304
Витанов: До края на ноември 79 хил. заразени, ако не спазваме мерките
Снимка: Pixabay

Ако хората продължават да не спазват стриктно мерките, въведени срещу COVID-19, у нас заразените в края на ноември ще достигнат 79 хиляди. Това прогнозира математика към Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Той изтъкна, че в Китай вече са преборили вируса с безапелационна карантина, но такава в Европа няма как да бъде приложена.
Още по темата
 
"Очаква ни тежка зима. В момента ситуацията е доста неприятна. Това беше предсказано и ясно, че ще дойде", каза той пред Нова ТВ.
 
"4000 случая на ден означават, че РЗИ вече имат грамадни трудности да наблюдават контактните лица и затова трябва да им се помага", допълни проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
7
 
! Отговори
Сегашните Десни преди 3 години
Искат да живеят вечно,Като някогашните комунисти.Искат да са гарантирани отвсякъде, срещу фалит, развод и сега срешу вирус. С малката подробност че работещите трябва да им гарантират тези придобивки с цената на живота си докато те си получават траншовете за нищо. Какво лицемерие.
230
0
 
3
 
! Отговори
До 208 преди 3 години
Един бърз тест в аптеката е двадесет лева.За какво чакаш с часове да пълниш кабинетите.
229
4
 
3
 
! Отговори
До 248 преди 3 години
Не разбра ли,че този вирус не създава ,, колективен имунитет,,.
228
2
 
3
 
! Отговори
До 249 преди 3 години
,, тогава ще повярвам...,,Това да не е религия,че да вярваш.Такава сляпа вяра не се изисква.Нужен е здрав разум и чувство на отговорност.Интересно ми е друго нещо.Навремето комунистите много държаха на ,,малката правда,, и на чувството за отговорност.Сегашните леви са крайно себични, злобни, дребнави и изключително безотговорни, което няма нищо общо с идеите на социализма.Не говоря пък за лидерите им- капиталистите с куфарчетата.
227
3
 
3
 
! Отговори
До 251 преди 3 години
Идеята ти е,че си нямаш идея за какво говориш. Явно смъртта на невинни хора не те вълнува.На въпроса с по- ниската смъртност в сравнение с 2009 година . Да. Така е. По- ниска е и това е причината, инфекцията да се разпространява лавинообразно .Безсимптомната ти приятелка е утрепала поне две бабички, ако не е носила маски.Като Разколников на Достоевски.
226
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
За всички казващи, че в момента са 79000 случая. Предполагам в статията става въпрос за активни случаи, които в момента са 49000 мисля.
225
1
 
8
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Хора, че има вирус - има. Но нека помислим малко по-трезво... Имате ли представа колко хора са го изкарали или в момента го карат и не са в статиската? Лично моя близка приятелка го изкара, направи си бърз тест от аптеката, не ПСР , преболедува го и не в статиската , както и приятелят и. Колкото заразени отчетени има най-вероятно има и още толкова , че и повече , които не са няма и да влезнат в статистиката. Идеята ми е, че смъртността не е такава, каквато я изкарват.
224
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Да като ритне камбаната някой богопомазан. Това математиче няма ли друго амплоа?
223
2
 
7
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Когато чуя за пукнал депутат от ковид тогава ще повярвам че го има
222
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като си ЗАТВОРЕН 2 седмици нищо няма да ти стане, но ще спреш да пренасяш заразата т.е. оставяш вируса без храна."-----------Ами не. Не го оставяш без храна. Защото е абсолютно невъзможно абсолютно всички да се изолираме и никой да няма контакт с никого. АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО Е. Вирусът ще намалее разпространението си, ще тлее, ще тлее, и като се отвори всичко, отново ще пламне. Вече го играхме това пролетта. Докато не премине през основната маса от хора и вече няма за къде да се "захване".
221
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали ги спазваме тия мерки бе? Какво само повтаряте едно и също, като радиоточка? Или - напрежение да има!
220
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама толкова зле с мисленето хора, просто не е за вярване "Вирусът ще се повърти, повърти пред затворената ти врата, ще си каже: я, тук не ме щат" . Какво мислене на 5г. и даже му давам отгоре. Авееей Ти не разбра ли досега че вирусите, бактериите и животните в гората са ЖИВИ същества и стремежа на всяко живо е да оцелее, за чия сметка няма значение. Като си ЗАТВОРЕН 2 седмици нищо няма да ти стане, но ще спреш да пренасяш заразата т.е. оставяш вируса без храна. Толкова ли е сложно ?
219
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм съгласен, с изказванията, че има преувеличаване на ковида! Интересно, колко още ще ни плашат и натрапват тази пандемия? Да почне раздаването на едро-парите СЕГА!
218
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
според статистиката всеки 4-ти е болен от COVID-19,и всеки като се огледа покраи него всеки негов 4-ти познат или близък е болен ли????или колега???? то бива лъжи ама за да се вземат едни пари от ЕС, на какво ли не сме способни хората,особенно пък политиците
217
0
 
15
 
! Отговори
от Болницата преди 3 години
Не се безпокойте! Имаме всичко необходимо да осигурим най-доброто лечение на депутатите ви.
216
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То реално сега в Америка след като всички американци са по улиците и празнуват тря всички да се заразятАбе кой го интересува тоа FAKE COVID-19
215
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в момента сме 25% заразеникато минем над 50% вирусът ще изчезнекакто винаги
214
0
 
4
 
! Отговори
Ева преди 3 години
До Е КАКВО ОТ ТОВА всички в семейството сме с корона...лекуваме на татко едностранната пневмония в домашни условия,както и ние самите .Засега сме овладяли ситуацията ,стра х ме е единствено от тромби, и от страничните ефекти на Ковида.Боледувала съм от хламидийна пневмония преди 20 години и все още не мога да я забравя,преживях я много тежко и с последици.2 години прием на антибиотици...
213
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно затваряне на държавата , на хората по къщите си , затваряне на икономиката и всичко за 14 дена ,само така ще се отървем от този убиец , а тези , които не вярват са за психиатрията, трябва ли да позволим да ни убиват ненорм-лните ?..............Не знам ТИ колко нормален си, щом вярваш, че като се затвориш 14 дни, ще се "оттървеш" от ВИРУС. Как си го представяш? Вирусът ще се повърти, повърти пред затворената ти врата, ще си каже: я, тук не ме щат и ще поеме към небитието? Майко мила...
212
11
 
24
 
! Отговори
Е КАКВО ОТ ТОВА преди 3 години
ВСЯКА ГОДИНА ОТ ГРИП БОЛЕДУВАТ ПО ОКОЛО 400 000 ДУШИ, А САМО ЗА МЕСЕЦ ПО 150 000. ОТ СВИНСКИ ГРИП ПОЧИНАХА ОКОЛО 4500 ЧОВЕКА И НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗА. ЧЕ ИМА ВИРУРС ИМА, НО ИМА И НЕЩО МНОГО ГНИЛО В ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА. НЕЩО СЕ ЦЕЛИ, АМА НЕ ЗНАМ КАКВО. ВИРУСЪТ ВЪОБЩЕ НЕ Е СТРАШЕН. ВСЕКИ ДЕН ПРЕГЛЕЖДАМ В БЛАГОЕВГРАД ПО 10-15 ПНЕВМОНИИ И ГИ ЛЕКУВАМ УСПЕШНО В ДОМ. УСЛОВИЯ.