2 301 новозаразени през денонощието, 56 души са починали

Новите регистрирани случаи са 26,4% от изследваните проби
Обновена: 8 ное 2020 07:39 | 8 ное 2020 06:25, Елка Василева
214
2 301 новозаразени през денонощието, 56 души са починали
Снимка: архив, БГНЕС

2 301 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие при изследвани 8 702 проби. Това е 26,4%  на сто от общия брой изследвани за денонощието. Това показват данните от Единния информационен портал към полунощ.

Най-много заразени има в София - 853, във Варна - 271, в Бургас - 128, в Пловдив - 144.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 74 485, като към момента 49 048 от тях са активни.

Още по темата

23 805 са оздравелите, от които 369 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 3 715 пациенти, 271 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 1 632. Петдесет и шестима души са починали през изминалото денонощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
7
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
Адекватната мярка включва и налагането й, а не само издаването на заповед.
113
4
 
9
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
Адекватни мерки има.Няма кой да ги спазва. В автобус 1 в П-в преди седмица точно след тунела кондуктора каза: "Слагайте маските - ще има проверка на другата спирка!" Така кой лъжем?Лъжем себе си.Не се спазват мерките.Директорите на училищата и детските градини масово подготвят външните квалификации.Това са изнесени обучения извън населеното място.Задължават учителите в събота и неделя да отиват на едни обучения, които всъщност са екскурзии.Тъпчат ги по 49 човека в атобус с 2 часа път.Пари перат
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбра се каква е "пандемията". 700 лв плащаш за ковид легло. Включвало кислорода и тристепенно меню. Нашите лекари наистина са гениални. Докато си с тръба в гърлото успяват да ти датат пилешка супа,свинско със зеле и малеби.
111
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психичното здраве е по-важно. Там ни удря най-много.
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все някога броя на новозаразените ще започне да намалява. Кога ще стане това може да разберем по държавите в Европа, които са малко по-напред от България в развитието на епидемията. Засега такава перспектива няма, а и адекватни мерки против епидемията също няма.
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 113 Ти да не си бил в Швеция, че знаеш как е там и ни раздухваш как там никой не спазва мерки и си живеят живота и им няма нищо. В Стокхолм библиотеки, музеи, басейни, фитнеси и т.н. са затворени до 19 ноември. Властите им казват: по възможност не се срещайте с хора, освен тези с които живеете, избягвайте масови прояви, носете маски. 90 процента от шведите спазват препоръките. Но и там не е розово - през последното денонищие са регситрирани 3400 заразени и в Швеция се правят много повече тестове от България
108
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не закрият частните болници - краденето ще продължава. Системата ще се вкара в ред само когато ликвидират всички частни болници.В частните болници работят лекари,които всъщност бачкат и в държавни болници. Прехвърлят се пациенти от държавните болници с кандърми и уговорки, че в частните болници ще получат по-добра грижа.Така е от години. Докторите и главните сестри са в схеми за източване на държавните болници и наливане на пациенти и лекарства в частните.Само скъпите пътеки обслужват.
107
5
 
8
 
! Отговори
Bebok преди 3 години
Вече 30% лелга в интензивно са заети. Още малко и няма да има места. Е -тогава ще се мре! Прогнозирам по 300-400 трупа на денонощие.
106
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който ще умре от този вирус ще умре и с мерки и без мерки!Не се знае и с ваксина дали ще има спасени,докато не се види дали работи ваксината или не.Спасение няма засега.
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо частните болници искат доплащане от пациентите?В Бургас частната болница МБАЛ "Маджуров" иска 700лв. доплащане от пациентите защото клиничната пътека струвала 1200лв., но лечението излизало 3000 лв.Йорданка Христова (финансов мениджър на МБАЛ "Маджуров") преди минути каза:"Доплащат си 700лв пациенти, на които 3 пъти се предоставя качествена храна, с 2 пъти на ден плодове ДОПЪЛНИТЕЛНО." Б-а-с-и на-лъ-мите!!!КАК НЕ ВИ Е СРАМ? БЕЗБОЖНИЦИ!БЕЗСРАМНИЦИ!ЗАКРИВАЙТЕ ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ!КРАДЦИ!
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че тая бройка на заразените много лесно се манипулира, но броя на умрелите няма как да го манипулират, а той пълзи нагоре.
103
2
 
5
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
За сегашния коронавирус ИМА ЛЕКАРСТВО, ФАВИПИРАВИР (АРЕПЛИВИР), КОЕТО ПОМАГА ПРАКТИЧЕСКИ НА ВСИЧКИ, АКО СЕ ВЗЕМЕ ДО 48 ЧАСА ОТ НАЧАЛОТО НА СИМПТОМИТЕ.В Китай го ползват доказано още от Март 2020. В Русия е по аптеките за амбулаторно лечение от Октомври 2020. Върши прекрасна работа за лица от 18 до 70 години, доказано помага срещу РНК вируси, дори срещу Ебола. КОГА ПОНЕ ЩЕ ГО ПРОБВАТ В БЪЛГАРИЯ??? НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ИЛИ КОЯ ДЪРЖАВА Е ПРОИЗВОДИТЕЛ, ПОМАГА ПРИ АМБУЛАТОРНО ЛЕЧЕНИЕ!
102
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не ви ли стана ясно,че каквито и мерки да се приложат,вирусът няма как да бъде спрян?Може да бъде забавен,но не и спрян.Та отлагането на заразяването не решава проблема.В Швеция хората си живеят,заразяват се,пазят се и каквото има да става ще стане.Това е биологично оръжие и е нарочно пуснато.Мерките само пълнят определени джобчета,не спасяват живот,а само отлагат неминуемото!Реално никой не го е грижа за вашето здраве.
101
1
 
12
 
! Отговори
М преди 3 години
Защо не се преобразува една болница във всеки областен град за лечение на ковид 19? Вместо да разкарват пациентите навсякъде с часове губейки ценно време и да излагат на риск останалите болни.За София ВМА е много подходяща с достатъчно леглова база, много специалисти, специално проектирана за време на война и извънредни ситуации, когато армията ни беше 200 000 човека. Сега я има 10 000, я не. Каракачанката вместо да издава призиви за даряване на кръв да я пусне за народа да може да се лекува.
100
4
 
4
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Много добре ми се получават нещата. Едните ги убива коронавируса, другите ги убива системата и накрая ще останем само най-яките ко.пелета на Дондуков 1, Дондуков 2, Площад Народно събрание и в руския билдинг с липсващата петолъчка.
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 97 какво си видял, бе ,разбирач, Джонсън беше в болница почти двайсет дни и го спасяваха с кислород, а Тръмп излезе предсрочно от болницата по собствено желание. Нищо не разбираш. Болните ги изписват след отрицателен тест, че са се изчистили от вируса. Тръгнал си да поучаваш лекарите , а я имаш диплома от СПТУ по хлебарство или фризьрство, я нямаш
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 97Клиничната пътека се изплаща след отчетен престой от три дни.Останалите дни са за сметка на болницата. Затова областната администрация се е заинтересовала. Просто инструкциите в определен момент задължаваха изписването да е при два отрицателни теста. Това допринесе за намаляване на разпространението на заболяването.Тези отделения не носят ,, приход,, на болниците,ако това намекваш.Бориш се срещу регистрация на болниците по ,, търговия закон,,, пък само цени на пътеките цитираш.Защо?
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема с присъствена та форма на обучение за учениците е не само, че като се изпозаразят учителите няма да има кой да им преподава, но и че пътувайки всеки ден до училище разнасят коронки и в градският транспорт, както и че могат да донесат подаръка у дома на мама, тати, баба и дядо, които да не го изкарат леко и да няма кой да ги издържа после, докато завършат.
96
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи за тия, дето си мислят, че това се кара леко и безсимптомно, знам за поне трима мои познати, които отначало нямаха никакви признаци и както нямаха и си караха карантинката по гръб в къщи, така и с линейка по спешност ги вкараха в болница.А в момента шансът да ви намерят място в болница, освен, ако не сте крайно зазлял е бая малък.За сметка на това пък да ви повтори в тежка форма е доста вероятно.И тия оздравелите са с отриц. тест, но хич не са здрави, възстановяват се с месеци.
95
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 10290% лежат от страх,че ако се влошат ще починат и затова лежат,за да са в болница до доктор,не за да са на плаж!Това,че са с леки симптоми и доказано заразени не означава,че са за болница!Е там е проблема!!!Заемат местата на други,които са много по-зле и висят в линейките.