Опашки пред болниците за тестове - кой плаща за тях и кой не?

Резултатът излиза в рамките на 15 минути
Обновена: 9 ное 2020 07:06 | 8 ное 2020 20:35, Веселина Йорданова
90

Опашки пред болниците с мобилни пунктове за бърз тест за Ковид-19. Освен, че на места чакането отнема часове, се оказва, че за едни прегледът е безплатен, а за други не.
Още по темата
В събота вечерта Мария вдига температура, има болки в гърлото и се чувства отпаднала.

Затова днес въпреки голямата опашка и това, че трябва да чака над два часа, е дошла пред Александровска болница, за да си направи антигенен тест.

"Снощи имах температура. Дори и сега имам малко - 37 - те ми я мериха. Казаха ми, че няма да се плаща", разказа тя. С часове на опашката е и Иван. Той обаче плаща 35 лева.

"Просто бях в дълъг болничен, от утре съм на работа и заради това. Лично успокоение. Понеже нямам симптоми, трябва да се плати", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Така се оказва, че за един тестът е безплатен, а за други не. По-рано днес здравният министър Костадин Ангелов уточни, че тестовете са безплатни за хора със симптоми, а по желание ще се заплаща.

От съобщение на страницата на Александровска болница става ясно, че тестът струва 35 лева и за това дали трябва да се плати или неq ще прецени дежурният лекар. Опашки освен пред Александровска болница в неделя имаше и пред "Пирогов".

"Ние бяхме при Александровска болница, там е доста по-дълга опашката", разказа Деян.

От едната на другата опашка се е наложило да се премести и Йоана. Тя е учител и симптомите проявява два дни след като е имала контакт със заразен ученик.

"Събудих се с главоболие, проверих си температурата, имах 37,6. Беше ми много студено, втрисаше ме, говорих с лекарката и тя каза "Отиди да ти направят PCR тест". Надявам се, да са безплатни".

Платен или безплатен, резултатът излиза в рамките на 15 минути. Ако е положителен, пациентите е необходимо да си направят PCR тест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: тесткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не следваме приемра на други страни. Можеше да се правят мобилни центрове за тестване. Какво? Нямаме финанси ли? ЕС отпусна повече пари за справяне с тази криза, отколкот каквото и да е. Икономиакта не е зпрала, производствените мощности не са изчезнали. Всичко, което НЕ СЕ СЛУЧВА като хората е лиспа на политическа воля и неадекватност. Борисов иска четвърти мандат - ето я възможността. Но подобно на Тръмп, той я продухва.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поправете ме, ако бъркам, но ... по рано, преди години, безсимптомно болните се наричаха здрави!?
35
1
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Усещам миризмата на мешана скара,печено пиле,пържени картофки,значи нямам коронавирус,ама няма и пари,заминаха за тестове.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинИзкудкудякването на короназомбитата вече е необратимогледай си ТВ-атака и не занимавай хората с вашите пpocтотии.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30.Ами да, имало е Ковид най-малко от 2002 година. И поне от този момент той си ходи по целия свят. А Китай реши да направи спецоперация и да го извади от нафталина. А провокираният от медиите световен ужас и страх застави правителствата да вземат мерки. И всички хлътнаха в голямото заблуждение за новия вирус Ковид. Но от голямата лъжа се излиза реално много лошо: с позор или с погром.
32
5
 
6
 
! Отговори
Новото време преди 3 години
Трябва да се тества цялото население и нека всеки даде своята лепта в борбата с ужасната зараза.Висша цел да ни бъде теста,а по късно и ваксината.Дрескода е маската и нека така да влезем в Новото време!
31
4
 
11
 
! Отговори
сектанти преди 3 години
СЕКТАНТИ СТАДНИ СЕКТАНТИ СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИЯ ГЕН ДА СЕ ПОДАВАТА НА ЛЪЖАТА КОРОНА.
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С главоболие, втрисане и температура са много хора. Не знам с кое ще ти стане спокойно - че имаш и го караш леко или че нямаш и ще си в очакване. Считам, че това е тормоз на хората. Или се взимат мерки за 2 седмици и се изолира тоя вирус или се ограничава информацията за вируса - хората да не се побъркват. Как не наблегнат на тези който са излекувани - да говорят позитивни неща. на всеки му е ясно - че като дойде страшното, какво може да стане.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен28 Ах а а ! Значи имало Ковид и преди години ,така ли ? Тогава за какво да се страхуваме ? Имало го е е пак ще го има
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27 "навъртях на велоергометъра 40 км" - радвай се че си добре, но не е зле да гледаш филми 2 седмици в къщи. С велоергометъра може и повече от 40 км, но с равномерно и пловно покачване - не е безобиден дори за млади.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22 "какви пневмонии карахме" Това не е пневмония, учи, учи, ... . Пневмонията е следствие - едно от десетките следствия на ковида .
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая Мангъра ще се окаже прав-това чудо ще премине през повечето хора (60 -70%) и ще си замине. И преодолелите го ще развият траен имунитет.Аз го изкарах така, че до болница не стигнах, нито до антибиотик. Хрема, болки в гърлото, кашлица, две вечери с малко задух. Днес навъртях на велоергометъра 40 км. Значи съм ОК!Почти половината ми познати и близки също го изкараха, някои по-трудно, други по-леко. Само една позната почина,но килата и кръвното й бяха прекалено високи. Много си угаждаше.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата система е жестоко объркана.Занчи може да умираш,обаче яко нямаш пср не те приемат в болница???????????????????????????????????????????Е точно тогава трябва да влязат в сила бърите тестове,а не сулю и пулю решили да се тестват
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събирам съчкииииииБорисов е тотален провал пореденннннннннннннннннобаче Ганча пак за него ще гласува,олее
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се обособи отделна болница за тест, превенция и лечение вместо зараза във всички болници и поликлиники.Впрочем тази реорганизация е много закъсняла...Правителството ни убеждаваше , че вече всичко е предвидено ...Г-н Борисов вместо по селските друмища трябваше да обиколи болниците и поликлиниките !
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре пише, че при положителен антиген тест пациента трябва да си направи ПСР тест.Той безплатен ли ще е?Защото с тестове по 120 лв в най-бедната страна от ЕС пандемия не се бори.
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората определено изтрещяха. Като се сетя едно време какви пневмонии карахме... но не живеехме със страх. Тези страхът ще ги убие, не вирусът.
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Да ама тези хора искат да влязат в статистиката.Ако си купят тест от аптеката няма да влязат в статистиката на министерството и няма да има рекорд
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете се продават свободно за 20-25 лв. За какво стоят на тези опашки, да мръзнат и пак да дават пари?Чудна работа.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До FateТо и в лудниците скоро няма да има места както сме я подкарали.