Полицаите на протест на професионалния си празник

Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите
8 ное 2020 08:01, Елка Василева
76
Полицаите на протест на професионалния си празник
Снимка: архив, БГНЕС

Полицаи излизат на протест на професионалния си празник - 8 ноември. Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР.

През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството, припомня БНР.

След разговорите, в които се е включил и премиерът Бойко Борисов, стана ясно, че възнагражденията на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина.

Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест.

Още по темата

Един от синдикатите организира протест в градинката до църквата "Св. Седмочисленици". След това се предвижда и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента.

Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната.

"Съгласете се, че на фона на тези до 30 процента, за които става дума в постановлението, едни 10 процента за нас звучат наистина малко обидно", коментира Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Последва и реакция вътрешния министър Христо Терзийски. "През последните няколко месеца има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66- ГОВОРИ СЕ ЕЙ ТАКА, ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА КОЛКО СА "ВИСОКИ" ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦАЙ/ПОЖАРНИКАР СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ЕТО ТУК: ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БР 3 ОТ 10.1.2020 Г- ЗАПЛАТА 966ЛВ-ТОВА ЛИ Е ОГРОМНАТА ПОЛИЦЕЙСКА ЗАПЛАТА... ЕТО ЗА ТОВА ПРОТЕСТИРАТ ХОРАТА. ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО УЧИТЕЛИТЕ- ТОВА ЛЯТО БЯХА ИЗНЕСЕНИ НАД 2500 СВОБОДНИ УЧИТЕЛСКИ МЕСТА.
65
0
 
1
 
! Отговори
До тя преди 3 години
Твоята диплома от кога е.И какво ще отговориш за недостига на учители колко и какви липсват в твоето училище може и да ме огрее.
64
0
 
1
 
! Отговори
До тя преди 3 години
С диплома и то от времето когато се учеше истински.
63
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 години
Без диплома - не ставаш!
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходите по двама - единия пише , другия чете !
61
1
 
1
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Аз преди 3 години поисках да стана учител.Но ми се изсмяха.За едно място по 45 кандидата.И къде ви е бойното място в къщи по пижами.Всяка сутрин ставайки в 6.15 и всяка вечер прибирайки се в 2.00( работя на две места и пак нямам вашите заплати) ви завиждам.Искам да съм уител ама не става.
60
6
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
Полицаите имат образование и 40 % от тях са с висше образование и обсолютно всички компютърна грамотност.Всички могат и работят на компютри и таблети за разлика от учителите. Имат физическа и бойна подготовка.Могат да четат и пишат .
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако нямаш професия ставаш полицай !
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли държавен служител под 1500лева ? Полицаите нямат образование , но искат най-високи заплати , опреш ли до тях не получаваш съдействие , а често са на страната от каято се оплак ваш /често си приличат/ !
57
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 3 години
Как може да злословите срещу учители ? Завиждате на заплатите им! Преди ГЕРБ да обещае двойно уеличевие преди 4 години, заплатите им бяха 650 лева и сега ще сти гнат 1300 лева ,ако на това завиждате елате - има свободни места ,идват от БАН и ВУЗ и след месец два напускат, никой не ще да работи на "бойното " поле та макар и за "голямата" заплата!
56
2
 
3
 
! Отговори
Бебе преди 3 години
Борисов подкупва само *** и за съжаление учителите.Той никога не е искал силна полиция и затова полицейските заплати са на дъното.Той не е умен, но явно е запомнил урока , че полицията е изпълнителска власт.И ако някой не е ходил на училище и ли е спал в час ЗАПОМНЕТЕ- МВР Е ИЗПЪЛНИТЕЛ ДРУГ ИЗДАВА ЗАПОВЕДИ.
55
1
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
Защо не сте толкова активни за учителските заплати.Знаете ли колко получава един учител без да излиза от вкъщи и колко неграмотна стана нацията ни?Учителската заплата е близо 2000лв.Проблема в МВР са могото дирекции и администрацията в тях.Правете разлика кой заповядва и кой изпълняна.Трябва да се увеличат заплатите на изпълнителите.
54
1
 
3
 
! Отговори
Мария преди 3 години
В полицията както и в много други браншове има такива които стават и такива които наистина нямат място там.Така е навсякъде.Нима сме доволни от всичките лекари и колко пари ни струва всеки преглед.Доволни ли сте от всички учители и знаете ли какво получават за онлай обучението си.В момента най много пари получават учителите.Когато си седяха на топло в къщи март месец, полицаите бяха на 12 часови смени в студа по КПП.Те работят за и аз незнам каква заплата, но предполагам около 900 лв.
53
3
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
щом ще им вдигат запалатите, да почнат сами да си плащат здравното осигураване и пенсионните вноски.ние от частният бизнес плащаме всичко това, за да могат да се крият зад "неизвестен извършител", зад колективната им безотговорност, зад просташкият сленг и привилегиите при пенсиониране.погледнете българският полицай с шкембе, шапка на уволнение, клати в ръка черпака / стоп - палката/ и еничерската им бруталност....па пак гласувайте полицай да ви е премиер!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички искат милиони и високи заплати!!!мисля че това е изнудване,но пък на някои служби са увеличени ,предлагам тая минимална от другата година да не е 650 лв за 2 г.а 900 лв ,щом за държавните институции може ,то о минималната заплата може
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОЛИЦАИТЕ БИЛЕ ТАКИВА ОНАКИВА- ОБАЧЕ Я ПРОЧЕТИ ХЕЙТЪРИТЕ КОЛКО СА ГРАМОТНИ! КОЛКО СА ВИСОКИ ЗАПЛАТИТЕ НА РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ/ПОЖАРНИКАР МОЖЕ ВСЕКИ ДА ВИДИ КАТО ОТВОРИ ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БР 3 ОТ 10.1.2020Г- ПОЛИЦАЙ/ПОЖАРНИКАР СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ- 966ЛВ, ТАКА ЧЕ НЯМА КАК ДА СА 220ЛВ ПРИ 15% УВЕЛИЧЕНИЕ НА 966ЛВ., А 145ЛВ- В ЕДНА МЪДРА КНИГА Е КАЗАНО- ЗАЩО ВИЖДАШ СЛАМКАТА В ОКОТО НА БРАТА СИ, А НЕ ВИЖДАШ ГРЕДАТА В СВОЕТО...АХ ДА ЗАЩОТО СТЕ ЖАЛКИ ХЕЙТЪРИ.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен49 - Това всъщност са фактите. Ако си се объркал и имаш предвид, че искаш доказателства, то можеш да намериш такива в докладите на ЕС, както и в самите статистически архиви на МВР (до които всеки гражданин има конституционно право на достъп).Но все пак ако живееш в България, би трябвало да си забелязал тия неща и без да ги търсиш написани черно на бяло.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога, оплакване от гражданин срещи полицай ще има някаква стойност? Не може полицаят да ме псува, а после шефът му да ми вика, че нямало какво да направи, ама и двамата да получават пари от мен.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50Учителите не искат да гласуват за ГЕРБ, защото е наложен някакъв феодален строй, от 11 години смао небивалици, а последните примени изравняват заплатите на учител с 10 месеца стаж, на учител с 28 години стаж.Освен това, хляба беше 30 стотинки, преди да влезем в ЕС. И нека не забравяме, че до 2016-а заплатата си беше супер смешна пак, но Герб се уплаши, вдв а като видя че до 10 години няма д аина и един учител.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за частност и доброволчески през лицей скорост организации.Ей в моя град има няколкократно добри момчета от HELLS angels. Oтлакт са там, всяка седмица има минус един двама *** и кражбите с паднаха на 1/10....