Вместо на празник, на протест: Полицаите искат повече пари

Униформените настояват за увеличение на заплати като за първа линия
Обновена: 8 ное 2020 16:49 | 8 ное 2020 16:48, Веселина Йорданова
117

Навръх професионалния си празник служители на МВР от цялата страна излязоха на национален протест.

Поводът за тяхното недоволство е постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в много администрации в страната, сред които обаче не е системата на МВР.

Полицаите настояват за 30-процентно увеличение на заплатите им, както и на останалите на първа линия в условията на пандемия, предаде Bulgaria ON AIR.

До общонационално недоволство се стигна след поредица от протести в няколко града на страната и преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството, които обаче не доведоха до резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: протестмврзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
9
 
! Отговори
знаят, знаят преди 3 години
Знаят, знаят кога да натиснат ;) Точно преди да се обяви локнаунът края на другата седмица :) хехе хутри сте виеее, маймунки мръснии :) Но да знаете, на всички ще ни се връща това, че виждаме нередности и си затваряме очите... На всички. България с десетилетия ще страда. Пред фалит сме...
51
0
 
7
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 3 години
До ЛЕКАРИмах предвид твоя съгражданин Валентин Попов, началник на полицейския синдикат. С пенсия и заплата.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдуците все Не известни .... е тогава още 30 % Не известно кога !
49
1
 
15
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 3 години
До ЛЕКАРСинът ми е лекар в Пирогов и преглежда на триаж поне 50, всички положителни. И той е на хиляда. за първа линия нищо. Я го питай твоя съгражданин колко взема на пенсия и заплата? Към 3000?! Около 40% от личния състав на МВР е на пенсия и заплата. И бие хората на протестите. Все едно не им разбираме "хореографията" там с мутрите на "Делта Гард"!
48
0
 
16
 
! Отговори
Бивш полицай преди 3 години
Само за сведение- преди години тогавашния министър Р. Бъчварова / която сега е посланик в Израел/ докладва, че реформата в МВР е приключила! А тя въобще не е започвала, а и няма изгледи да започне докато премиер ни е ................!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За управляващите мутри вие лекарите сте сред "излишните интелектуалци ". Виж, от куките има здрави батки, които вдигат 200 от лежанка, как да не ги уважаваш? Който е млад и има нещо в главата да бяга от тази "държава"!Държавата на мафията, мутрите, биячите, батките и кварталните дилърчета!
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционерите взимат жалки заплати, това е факт. На чистачките в офиса (4 пенсионерки българки и 2 ромчета на по 20) плащаме по-големи заплати. Въпросът е, че първите си заслужават заплатите. Факт е, че милиционерските заплати са много, ама много ниски и няма нормален човек у нас, който би работил за такава сума, освен някой пълен лентяй из администрациите, който си знае, че за нищо не става. Искам пари за лекари и за учители, а не за спящи по патрулките милиционери!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички искаме , ама нЕма !!!! Нека сега шият палатки , вместо да пишат плакати !
44
0
 
19
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
Аз съм на кабинет в пол-та в Благоевград и всеки ден преглеждам по 20 души, от които по 10-тина с КОВИД-19 пневмонии. Не ме водят на първа линия и не получавам обещаните 1000 лева. А шапкарите дето са хиляди и нищо не работят, висят по КПП-та и бият хората на протестите искат още пари. Долу ТИКВАТА и новото правителство да съкрати полициаите с 2/3. Още няма полицай отишъл на запад, а лекари няма. Аз съм на 1000 лв.
43
2
 
14
 
! Отговори
May be преди 3 години
В частния сектор намаляват или замразяват заплати, но в държавния с цели 30% увеличават заплатите на супер не ефективните звена. Господа управляващи докато самите Вие не разберете, че от частния сектор се събират данъци и тогава се прерязпределя на всички "Рабитещи" държавни структури тогава ще разберете стойността на всеки раздаден лев. Забравих, че идват Избори и стотиците хиляди държавни хрантутници трабва да гласуват за раздаващите пари...
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой не е длъжен да е връзкар и да стои на държавна работа
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че за какво да ви вдигат заплатите хванете които продават дрога и др подобни вещества покрай училищата не е само това дрогата в дискотеките по кварталите но как ще ги хващат те нали си плащат на вас ако не си плащат ги хващат.
40
1
 
13
 
! Отговори
Тим преди 3 години
За да има повече пари трябва да се реформира системата основно както е в Европа да се намалят службите от системата на МВР навсякъде жандармерията е към военното министерство полицията са само полицай и криминалисти други няма всички други служби са самостоятелни или обединени например нашето борба с организираната престъпност е обособено с разузнаване и контраразузнаване в другите държави извън МВР се води и всякакви служби който имат и остават две звена полицай и криминалисти
39
1
 
15
 
! Отговори
Шефиора на жипката преди 3 години
Аааа ...нема лабаво...оня от жипката ша им ги фърли колкото требе, *** требва да го пазят!!!!
38
1
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
до 41
37
3
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
не увеличение а съкращение за вас!
36
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдигнаха с 30% заплатите на всякакви паразитни служители в посолства и консулства.А за полицаите няма.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас полиция няма, има мутромилиция!
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IYIние като протестирахме,те ни биехавас трябваше и да ви нае*бат!
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега докато полицаите протестират, да вземат ли обикновените граждани да ги набият, както полицаите направиха, докато обикновените граждани протестираха? Трябваше още в началото полицаите да се присъединят към гражданите, а не да застават срещу тях.