Вместо на празник, на протест: Полицаите искат повече пари

Униформените настояват за увеличение на заплати като за първа линия
Обновена: 8 ное 2020 16:49 | 8 ное 2020 16:48, Веселина Йорданова
117

Навръх професионалния си празник служители на МВР от цялата страна излязоха на национален протест.

Поводът за тяхното недоволство е постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в много администрации в страната, сред които обаче не е системата на МВР.

Полицаите настояват за 30-процентно увеличение на заплатите им, както и на останалите на първа линия в условията на пандемия, предаде Bulgaria ON AIR.

До общонационално недоволство се стигна след поредица от протести в няколко града на страната и преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството, които обаче не доведоха до резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: протестМВРзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатите да се вдигнат на болницити персонала,милиционерите никога даже да им намалят заплатите те защитаваха корупцията.
31
2
 
38
 
! Отговори
Алокакси преди 3 години
Сега е моментът да получат по една сопа от народа. Нищоправци!
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега му е момента да искат... Боча раздава на килограм на всеки искащ, избори идват!
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На България сега им трябват медици, полицаите са достатъчно. Нагло в здравна криза, вместо да се отпускат пари за здравната система да се дават но пэлицияточа
28
3
 
6
 
! Отговори
ами дали преди 3 години
са съгласни след като пандемията отмине заплатите им отново да се върнат на сегашните нива ?? ясно е , че пандемията ще отмине и беше престъпно от страна на боко да вдигне заплатите ЗА ПОСТОЯННО на тези на първа линия !! бих приел да получават ВРЕМЕННО някакъв бонус но само за хората които наистина се срещат често с вируса И СИ ВЪРШАТ СЪВЕТСНО задълженията.
27
2
 
36
 
! Отговори
Нямат усещане тия преди 3 години
Хората които изкарват заплатите н тези Лентяи, получават поне два пъти по-малко пари. и няма как да протестират. Защото ще бъдат уволнени.
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарайте пенсионерите,направете реподбор на вс.останали.Разкарайте откровените кадрови недоразумения.Разкарайте десетките нищо неправещи "чантаджии".Накарайте или принудете мързеливците от ЧР,да търсят и подбират кандидати отговарящи на конкретни изисквания в унисон на потребностите на обществото,а не на критерия "наш човек"!Разкарайте всеки,за когото имате данни за корупционни практики-от Директор на дирекция,до последния патрулиращ полицай!Ще имате подкрепата на всички,ако направите това!
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези, които са по улиците и в студ, и в жега, и дъжд и в сняг - на тях им давайте високи заплати, топли дрехи и обувки, голям годишен отпуск Но на тези на бюро... Системата на МВР е абсурдо раздута. Да не се дава на всички. Редовни изпити за стрелба и физическа подготовка. Най-много полицаи на глава от населението имаме, а по селата - никакъв полицай. Нали във всяко село трябваше да има - къде го? На жълтите плочки са само.
24
3
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Тиквата веднага да разформирова таз башибозушка сбирщина от алчници и на нейно място да се създаде истинска полиция по подобие на нормалните държави!На населението не му трябва подобен сбирщайн от алчни некадърници!
23
3
 
32
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Инфантилите наричани за по кратко "полицаи", имат ли си изобщо на представа откъде идват парите в една държава?Ние плебеите бачкаме за 700 кинта и от данъците ни се плащат огромните заплати на тез безполезници!Те ако си мислят че парите падат като есенна шума от дърветата не е така!Пр0стаци!Мутри!
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш беее!Еничари!
21
1
 
19
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
А сега Каракачанов да прати ВОЙСКАТА ДА ПООХЛАДИ ЖЕЛАНИЯТА ИМ ЗА ПАРИ , КАКТО ПРАВИХА ТЕ С ПРОТЕСТИРАЩТЕ.
20
2
 
25
 
! Отговори
IYI преди 3 години
ние като протестирахме,те ни биеха,а сега тях кой ще набие ???
19
2
 
31
 
! Отговори
... преди 3 години
Като кажа на шефа да ми увеличи заплатата и той вика "Ако искаш, като не ти харесва, напусни и си търси друга, по - заплатена работа. От мен толкова."И тез така - като не им харесва, да ходят да си търсят друга работа.И на каква първа линия са?Ааааа нямат пари за втора и карат само с по една линия на ден. Ясно. Е...Шефа им рече айде бе, пари нЕма действайте.
18
3
 
14
 
! Отговори
Браво бе преди 3 години
Полицаи и мутри си направили частен концлагер в Перник с протекции от ПП ГЕРБ!
17
1
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
пенсионерите да напуснат така ще се освободи ресурс
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, зимата на нашето недоволство се задава... за кой ли път.
15
1
 
18
 
! Отговори
Честит празник преди 3 години
Мутри в симбиоза с полицаи изтезават хора в град Перник- инквизиция 2020 България член на ЕС!Мислите ли ,че случайно пиша това и ей така за кеф си измислям и клепам цял град,там има проблем и то голям много голям!?
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте им 300 процента, та да пребиват още хора.Полицията биещото сърце на партията.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се наградят , колко му/.цуни разбиха , колко блузи скъсаха на Боко верните ***. ЕС .ове . С 15 % ще им увеличава подкупа си за защита. И да това не е увеличение, а ПОДКУП!