Хематолог обърна представите ни: Неправилно лекуваме COVID-19?

Най-ефективното лекарство е ивермектин, категоричен е д-р Чавдар Ботев
9 ное 2020 10:47, Анисия Иванова
69

Хематологът д-р Чавдар Ботев преобърна представите ни за лечение на новия коронавирус. Консултантът на Националната пациентска организация по лечение на COVID-19 с реконвалесцентна плазма настоя да се доверим на най-новите протоколи.

Излезли са протоколи за лечение на COVID-19 и в интензивните отделения се вижда, че най-ефективното лекарство е ивермектин. С това лекарство се лекуват в момента всички в Израел. То е изключително евтино, но трябва да се знае кога да се взима. Трябва да се взима от първия до шестия ден, за да не стигат хората до болница", заяви д-р Ботев в "България сутрин".

По думите му ивермектинът е влязъл във всички ръководства, но най-големият проблем е, че хората не знаят коя терапия кога да бъде започната. Той подчерта, че човек е най-голям заразоносител в първите 6 дни. Хората с леки симптоми са най-заразни. След това се отделят фрагменти от този вирус и след шестия ден трябва да се започне дексаметазонът. Според д-р Ботев у нас даваме по-големи дози дексаметазон, отколкото е упоменато в протоколите.

Реконвалесцентната плазма пък трябвало да се използва в ранните стадии - от първия до шестия ден при супер рисковите случаи. "При 80% от случаите вирусът остава в горните дихателни пътища, при 20% слиза към белите дробове и 5% стават свръхтежки случаи. Изпускаме проблема с тези 20 и 5%", категоричен бе д-р Ботев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Ремдесивир е прекрасно лекарство, просто трябва да се изтегли максимално напред. Ако нямаш вирус, имаш само страничните ефекти от това лекарство. Измислихме нов клон на медицината - вирус да се лекува с антибиотик. Даването на антибиотик е неразбиране. Дават се противовирусни лекарства. Азитромицинът трябва да се включи на по-късен етап при строго определени симптоматики", изтъкна хематологът.

"Имам над 200 пациенти и нито един от тях не е с усложнение, а някои дойдоха в тежко състояние. Лекувах ги с пробитиотик, с бромхексин, с витамин D. Това е много съществен момент", подчерта д-р Ботев.

За 2 седмици напред са запълнени всички часове за даряване на кръвна плазма, стана ясно от думите му. Антителата са тези, които ще убият вируса, убеден е той.

"Имунитетът с антитела рязко се вдига преди да почине човек. Съществува голяма измама. Понеже нашата плазма е направена добре и е замразена, болният може да получи леко влошаване от високия титър и голямо подобрение от факторите на съсирване. И се прави грешна интерпретация", обясни хематологът.

Д-р Ботев съобщи, че смъртността при преливане на плазма е едно към 136 000. Един ще е този, който ще пострада и обикновено това е възрастен човек.

"При лекарство като ремдесивир, което бих желал да се използва с кръвна плазма, от 250 пациенти- 136 са с много тежки реакции. А ако не се направи ремдесивир - са над 190", отбеляза специалистът и добави, че инфекционистите са до един етап на борбата с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"най-обикновен " е,защото Е вирус!А това,че реагира на агенти,на които НЕ реагират другите вируси,говори само за неговите "ПЪРВИ СТЪПКИ" в НЕГОВАТА си "далавера".Като "млад,надъхан и ентусиазиран",има силата ..все още..След време ще не ще ще се кротне и ще се "влее в редиците"на "обикновените"..ПАНИКАТА е излишна!..Тя работи САМО в негова полза!..ТОВА ми е мисълта..
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус не се лекува с антибиотик - така е, но хората с хроничен бронхит и склонните към лесни бактериални инфекции си знаят защо лекарят им включва антибиотик още на втория ден, заедно с противовирусното...Да се препоръчва търсене на активна медицинска помощ при задушаване, е престъпление! Често пъти болният дори не осъзнава колко трудно диша, ако това му се случва за първи път...Молете се да не се разболявате, ако не сте випове.
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно не е "най-обикновен вирус", след като реагира на лекарства против пара-3ити. Още от началото се говори за това. В Германия също направиха и протокол за лечение с пелин, който по принцип също се прилага при пара-3ити. Не е нормално това. Уж е въздушно -капков, пък поразява кръвонсната система, която поразява всички органи и реагира на противопаразитни лекарства? WTF? Това е всичко друго, но не и нормално вирус!
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Не "може", ами право си е така. Смъртта се дължи на отговора на имунната система, не на самият вирус. Вирусът обикновено отдавна е напуснал тялото и има само "мъртви" останки от него когато настъпи кризата. Причината е (главно, то има много неща, които допринасят за това), че Коронавирусът въздейства на ангиотензин-II рецепторите. За това и при повечето хора, които нямат хронично възпаление тази болест протича без проблеми. Но ако имаш нещо съпътстващо, като диабет, става лошо.
44
0
 
14
 
! Отговори
до днес преди 3 години
Е добре, защо думата "пара-3ити" трябва да се цензурира? Чувствате се лично обидени ли? Пфф
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Срам ме е от вас А би следвало да се срамувате от себе си! Макар че психическите заболявания не са повод за срам, срамно е само когато системата пусне на воля хората, които ги носят....
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно не е "най-обикновен вирус", след като реагира на лекарства против ***. Още от началото се говори за това. В Германия също направиха и протокол за лечение с пелин, който по принцип също се прилага при ***. Не е нормално това. Уж е въздушно -капков, пък поразява кръвонсната система, която поразява всички органи и реагира на противопаразитни лекарства? WTF? Това е всичко друго, но не и нормално вирус!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно не е "най-обикновен вирус", след като реагира на лекарства против ***. Още от началото се говори за това. В Германия също направиха и протокол за лечение с пелин, който по принцип също се прилага при ***. Не е нормално това. Уж е въздушно -капков, пък поразява кръвонсната система, която поразява всички органи и реагира на противопаразитни лекарства? WTF? Това е всичко друго, но не и нормално вирус!
40
3
 
6
 
! Отговори
999 преди 3 години
Антибиотик се дава при нужда - при очевидно ТЕЖКО протичане на инфекцията. НЕ се дава още в началото. Но докторите се ПРЕзастраховат, защото после някой може да ги съди за това, че НЕ са изписали антибиотик. А дексаметазон - само в най - най- тежки случаи. Защото и той вреди точно на имунната система.
39
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бугарчето още не вярва, че тази зараза я има. Бугарчето вярва на Киро Фалита, Мангърата и Пламен ПраскоФ.Като ви прекара един път, и като с малко късмет се стигне до втората ви среща с Ковида, която може да е последна, ще ви светне лампичаката, ама защо винаги трябва да е по трудния начин.
38
9
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
а най-ефективен е хелметекса...побърка се света..Заради един най-обикновен вирус....Не ми се мисли какво ще стане,ако наистина дойдат ония от "Война на световете"..Човечеството е най-разбърканаета и ОШАШАВЕНА общност от животински индивиди.Въпреки общоприетото "Един за всички,всички за един",истинския подсъзнателен девиз,който движи "човеците" е:-"Един СРЕЩУ всички,всички СРЕЩУ един"...
37
0
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Започни да правиш разлика между журналисти и ***.Журналистът няма да цензурира думи като пapasит и като caпyн.
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принос към световната медицинска практика- да се обсъждат протоколи за лечение в студиото на телевизията с водещи на предаването.Тоя чичо защо не е влязъл досега в контакт с работната група по протоколите за лечение.Знаем,.че в нея влизат и представители на пациентски организации.Този точно кого представлява??Или стана ,,модерно,, да се ,,дава гласност,, на всеки ръб, който по никакъв начин не носи отговорност за здравето ни.Докога ще си играете със здравето ни, господа ,, журналисти,,.
35
0
 
13
 
! Отговори
Ало журналяги преди 3 години
Защо сте цензурирали думата "***"?!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оня ден тръбяха колко опасен за човека е Фипронилът и колко неща уврежда в човешкият организъм, днеска тръгват да ни церят с него.Напишете в Гугъл ФИПРОНИЛ ОПАСНИ ХРАНИ и ще видите колко се изписа за нещо.Фипронил - Айвермектин, Айвомек - едно и също, бият го подкожно на прасетата против краста и ***, фипронилът в него блокира някакви невро-трансмитери на *** и буквално ги парализира.За човека много се съмнявам да влияе добре.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И хелмитекса също помага.Нали още юли го отрекоха това противоглистово лекарство?!
32
1
 
6
 
! Отговори
Тъй, че умната! преди 3 години
До ИмеИеврментина е ветеринарно средство против вътрешни и външни ***, ***, краста и др. При животните се прилага подкожно. Първо - евтин никога не е бил, това е модерен и спъп препарат.Второ - активната му съставка на препарата Айвермектин е ФИПРОНИЛ, точно така, онова, дето имаше скандал, че е опасен за човешкото здраве, изследваха масово храни за фипронил.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вирус да се "лекува" с антибиотик. Това е просто нонсенсСамо дето в Италия беше установено, че влошаването и смъртта от вируса може да не се дължат на самия него, а на вторична бактериална инфекция на белите дробове, с която организмът в условията на вируса не може да се справи.
30
6
 
7
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 3 години
До 16 АнонимникВитамин Д, както и всички витамини, не засилват имунната система. Дайте ми източник, ако твърдите обратното. За действието на витамините, няна научни доказателства до този момент. В статията не пише, че облекчава симптоми, а че лекува Ковид. Както съм написал, не лекува. Вие не можете да четете и да разбирате. Също така никъде не съм казал, че има лекарства против вирусите. Четене с разбиране му е майката. Стига пихте антибиотик, като настинете.
29
1
 
6
 
! Отговори
Име преди 3 години
че тва ивермектин не беше ли противопаразитено