След дъжд качулка ли са COVID мерките на кабинета?

Лекарите започнаха да се разболяват и има недостиг, каза Аркади Шарков
9 ное 2020 16:18, Ния Христова
36
След дъжд качулка ли са COVID мерките на кабинета?
Снимка: Pixabay
След дъжд качулка. Така здравният експерт Аркади Шарков определи пред БНР взетите от правителството допълнително мерки за справяне с кризата от COVID-19.
 
"Пари има и ще се дадат, но лекарите започнаха да се разболяват и по места няма достатъчна обезпеченост. Има ресурс от легла, но въпросът е, че интензивните отделения не са достатъчни и добре оборудвани, както и не са обезпечени откъм лекари и медицински сестри".
 
Шарков смята, че липсва контрол по спазване на мерките.
 
"Що се касае до здравната система, тя издържа през пролетта. Притеснително е, че сега други заболявания остават нелекувани. Например, за пациенти с инсулт или с инфаркт лечението закъснява с 8-9 дни, а това задълбочава проблемите. Спирането на плановия прием не беше правилна политика", допълни експертът.
Още по темата
 
Според него е адекватно да има болници с по-голям наплив от пациенти с COVID-19 и такива, които при нужда да разкриват отделения. 
 
"Министерството на здравеопазването има желание да постави условия и изпълнение на мерки и стратегии, но от страна на Министерския съвет промените биват парирани или видоизменяни с оглед на това какво ще кажат хората. Така политика трудно се прави, здравна и национална". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало и хора които казват нещата в прав текст.Политиката в лицето на толупа е вредна за нашето оцеляване!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължава атаката на зомбираните, че вируса е измама.
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен-30Бойко не ти е виновен, че те мързи да учиш! По тази причина си *** и ще си останеш такъв!
32
7
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
мерките винаги ги е имало , не са отпадали . сега се засилват защото бройката на заразените се увеличи . а бройката се увеличи защото стадото иска молове , фитнеси , фризьори , чалготеки да работят ,не се спазва дистанция ,не се носят маски а се горят демонстративно ,има недоволни от налаганите мерки .ето ви го резултата !правителството не е виновно , правителството дава колкото може ! нинова ,цветанов , имали стъпки и предложения за справяне с вируса ,това е предизборен популизъм и цинизъм !
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германската здравна система токущо обяви код червено..а ние тук си ходим на бар и ресторант нали така ...
30
12
 
4
 
! Отговори
30, преди 3 години
Ако гледаме другите, училищата трябва да си работят. Не ви знам защо са ви трън в очите, като вирусът е вече навсякъде, буквално.
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко спри училищата ,ако ти си *** ние не сме ! Дай ни малко въздух бе пожарникар ...След като не знаеш ,какво да правиш виж другите бе !
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се праве на парче , няма мисъл за бъдещето на населението . Какво им пука ,че хората измират като мухи , нали платиха милиарди са хвърчила ,сега се бият в гърдите че ни дават по 50 лв.Всички големци само да кихнат и ги лекуват скоростно с най-доброто Да сте чули някой от тях да се е споминал ? Агенциите не смогват за простолюдието и още по-страшно иде . С нищо не могат да се наплатят на хората , защото положението го изпуснаха още септември.Развъдника е в градините и училище.
27
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га ходихте на протести ни ривахти.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държави с развита здравна система предприеха една единствена мярка, която дава резултат, понеже знаят, че не се лекува човек, който няма имунен отговор на атаката от covid-19.Какво само се хващате за здравната система при условие, че трябва да се предотврати изобщо момента да се прибягва до болнична помощ...Какво ще помогне лекар на човек, който е обречен срещу този вирус?
25
1
 
3
 
! Отговори
х преди 3 години
До Анонимен Венсеремос дорогие друзя!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако правителствата на дадена партия са имали всички необходими ресурси и цялата власт за да решат системните проблеми в здравеопозването през цели 11 години в управление и не са го направили.Ако същите хора на върха са имали осем месеца в условията на реална криза, свързана с коронавируса, да извадят поуки, да оценят ситуацията и вземат мерки, но въпреки това не са се справили, и което е по-лошо няма никакъв изглед че са разбрали както кризата, така и това което трябва да се направи.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и поликлиниките, както училищата ще станат гнезда на зараза. Да не смееш да отидеш на профилактичен преглед. Направете една голяма болница специализирана за лечение на К-19, не заразявайте всички болници. Правят точно обратното.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки за спиране на разпространението на вируса! Никакъв анализ откъде дойде бумът на Ковид-19 през есента! Оня ден дадоха 1 млрд. зз военни кораби, сега голямата борба с пандемията се състои в 18 линейки, 80млн.лв и фургони зз отсяване на неболните от вируса!
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки няма, държавата е оставена на собствен ход и при намесата на калинките даже става още по-зле.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 79729Да ги внасят от AliExpress ли тия лекари?За кое заболяване ще ги ползват в момента при положение, че се твърди ежедневно за факта за липсата на лечение на хората, които са уязвими от covid-19?Те умират не от липса на лекари, а от липса на ефективни лекарства. Няма ли превенция... ще има и много жертви.
19
3
 
22
 
! Отговори
иво преди 3 години
В нормална държава Бойко Борисов отдавна щеше да е в затвор.Всеки умен човек ще си отговори защо.
18
1
 
20
 
! Отговори
79729 преди 3 години
Защо постоянно някой управляващ се прави на ощипана мома? Лекари и медицински сестри не достигат от няколко години. Имаше протести, срещи, обещания и в крайна сметка надделяха униженията, а посоката към Терминал-2 е вече константа в ежедневието ни.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не са след дъжд качулка, а по-скоро са за замазване на очите на стадото. Не вярвам, че случайно и без да искат ни вкараха в сценария с изграждането на стаден имунитет. Просто е невъзможно да не са го предвидили. А това означава, че точно това искат, без оглед на жертвите до достигането на целта. Само не разбирам що просто не ни кажат "да, вярваме на Мангъров, ще правите стаден имунитет, резервирайте си места в гробищата!". Така поне няма да ги тормозим да правят нещо и ще си спестят парите.
16
13
 
10
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другаря Радев каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори които единствено и само, денонощно мислят за народа си !