Още не сме достигнали пика на смъртност от COVID-19

Провалихме се като общество, каза математикът Петър Велков
11 ное 2020 11:58, Ния Христова
87
Още не сме достигнали пика на смъртност от COVID-19
Снимка: БГНЕС
"За съжаление последните данни за смъртността от COVID-19 не са моментен пик. Все още не сме достигнали пиковите стойности". Това каза в ефира на Нова ТВ Петър Велков, математик и експерт по управление на кризи.
 
"Данните са ретроспективни. Тези свързано със смъртността и с тежките случаи вървят съответно с 10-14 дни и 21 дни назад. Тоест в момента това, което имаме като тежки случаи е от седмицата около 20 октомври – тогава са се заразили тези хора", посочва експертът.
Още по темата
 
"Ние се провалихме като общество да спазваме мерките. Когато имаме голям процент хора, неспазващи мерките, много хора, които не вярват във вирус и неефективна система за проследяване и карантиниране – всички тези мерки водят до претоварване на здравната система", заяви математикът.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой друг да сподели нещичко за " кифли и тутманици" дето са ги видели без намордници? Срамота. Как не ги е срам. Тука стана попивателна за душевни терзания на душевно болни.
47
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Като обществото се е провалило, да се намеси правителството. Лок даун и армията да пази по улиците. Няма друго спасение.
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данните са достатъчно красноречиви.За 5 дни 330 ковчега са заредени. А Ангелов твърди, че ги лекуват...
45
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
Коментара на тоя човек баш по мазола на ***: *** никога за нищо не е виновен и колкото повече някой му го натяква, толкова по-злобен и агресивен става.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47"С нетърпение очакваме дългговорения пик още от март. Хайде да идва и да се приключва с тия набиваници на страхове"Той вече дойде. Ти явно си в будна кома.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от математици и експерти! Ясно е, че цари хаос и никакви модели, особено взети от чужбина няма да свършат работа. Ипо този случай всеки си приказва каквото му скимне.По тази логика и аз мога да кажа, че хората, които имат алергии към прах и полени са по-защитени, защото организмът им е свикнал да се бори с всякакви вдишвани чудеса. Пълна тъпотия, ама хайде ме оборете де!
42
4
 
3
 
! Отговори
От 49 преди 3 години
Гледам едната пaчa от квартала оня ден в мола, турила си маска едвам я познах и ѝ викам - значи в мола можеш с маска, а в кварталното магазинче не можеш,а? Оная ми мига на парцали. Дегeнерати, завършени дeгенерати!
41
1
 
3
 
! Отговори
отрицателното преди 3 години
До ПоложителнотоДа.Ние вярваме на пожарникари,физкултурници,гешеВВтари ,математици и ромски барони да ни излекуват...*** народ-слаба държава.Ей ся и макетата ще ни прецакат и така.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да излезе Президента и да каже нещо ! Що тъй се умълча напоследък ?! Ехооо....Шипка,къде си бе ?
39
6
 
4
 
! Отговори
Положителното преди 3 години
е че на конспирациите на комунистите Нинова, Радев Мънгаров, Маяма, отровните и ДБ и т.н. вярват най-вече феновете им. Така ще може да разчитаме на естествен подбор и значително намаляване на електората им. До изборите ще намалеят още. Жалко само че лидерите им Нинова и Радев ще ги пратят да се лекуват при Мутафчийски, а не при Мънгаров та ще оцелеят. Иначе като падне вожда ще се спихне и протеста - по добре за нормалните хора, дето разсъждават и се трудят за хляба си.
38
5
 
10
 
! Отговори
До ГосТ преди 3 години
Елементарните мерки,да се носи маска на закрито, която да обхваща и носа. Оня ден некакви пикли ми се кикотят в супермаркета, сложили си маските като лигавници и си се хилят. Да не говорим за опашките - ако могат и на главата ми ще се качат и м/у краката ми ще се мушнат.През Март в магазините влизаха по няколко човека, сега всички накуп. Няма глоби, няма запечатани магазини (поради ниска хигиена),няма нищо. А за кварталните магазинчета да не говорим. Само аз от целия квартал нося маска там.
37
2
 
12
 
! Отговори
Pen преди 3 години
Има ли версия на този новинарски сайт ,която да не е заразена с "Ковид" ? Всички медии яко са заразени.Време е за карантина.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С нетърпение очакваме дългговорения пик още от март. Хайде да идва и да се приключва с тия набиваници на страхове
35
2
 
6
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Ей не са спряха тия гробари ве, ей затуй тряя има Белене и тоя *** бегом с другите там на топличко няколко години! Какво е тая кампания срещу и без тва лабилния българин? Нямат усещане ей. Хора не ги слушайте, живейте си колкото можете нормално и да не ви пука!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
статистика на оонвсяка секунда по света се раждат 3-*** и умират 2-*** човека . няма място за паника .
33
0
 
1
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
У ТИА КРЪЧМИ САМО ДРОГАРЕ ХОДАТ....!!! И ТАМ МИСЛАТ КАК ДА МЕ ЗАРАЗАТ...!!!
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРЕ ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЧЕ ЗАРАЗИХТЕ БОЙКО И ИСКАТЕ И МЕНЕ ДА МЕ ЗАРАЗИТЕ И ДА УМРЕМ
31
3
 
6
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
НАПРЕД, КЪМ КРЪЧМИТЕ, ДРОГАРЕ......ТАТО ВИ ЧЕКА.... ХАХАХААА... ТАМ--СИСТЕМАТА Е СИГУРНА И ВЕЧНА... !!!
30
0
 
12
 
! Отговори
Тукущо преди 3 години
Тукущо пред мен един господин на около 65 години, свали си маската и сиизсекна носа в ръката и след това си протри двете ръце една в друга и си сложи маската и продължи по пътя и влезна в магазина. Какво очакват от подобен тип човек. Какво от това че носи маска даже навън и при това сам?
29
3
 
13
 
! Отговори
xdh преди 3 години
*** народ сме, сами си се унищожаваме!!! Поредното доказателство за това е новината от онзи ден - продават се фалшиви, отрицателни PCR резултати от тестове?!?!?!Определена група безсмъртни юнаци си ги купуват, за да могат да щъкат насам-натам по света!! Безумна простотия с две думи! Пък после виновни били, америте, евреите, извънземните, илюминатите, ЕС, Запада, климата, чемтрейлс...НЕ, виновни са овцете вярващи в теория на конспирациите, в тела на Супермен-за които КОВИД е просто едно грипче!