Абсурд: Шофьор си нарисува сам... табелите на колата

На границата му взели книжката от САЩ и му свалили номерата
12 ное 2020 17:45,
76
Абсурд: Шофьор си нарисува сам... табелите на колата
Снимка: БГНЕС

Шофьор нарисува на картон и сам монтира самоделни регистрационни табели на колата си. Мъжът прибягнал към този абсурден ход, след като на влизане в България оригиналните номера на автомобила му били свалени. Причината била, че потърпевшият показал американска шофьорска книжка.

Рамадан Махмуд е спрян за проверка на ГКПП "Калотина".

"Поискаха ми книжката, разгледаха я. Помолиха ме да отбия отстрани. Дойде шефът на "Гранична полиция" и ми каза, че с това свидетелство за управление на МПС мога да карам само пред Белия дом", разказа шофьорът пред Нова тв, като допълни, че граничарят обяснил, че Доналд Тръмп му казал така.

"Свалиха ми номерата и ми казаха да чакам репатрак. Нямах избор и изработих сам табелите. После на АМ "Тракия" ме спряха, защото съм с ръчно направени номера", разказа Рамадан Махмуд.

Мъжът твърди, че книжката му е валидна и у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
12
 
! Отговори
do lora 49 преди 3 години
отнемат бг книжката в уса ама друг път!имам си и us и бг книжка.всеки път като се връщам в бг си ползвам бг книжката. аре у лево! аман от разбирачи!!!
45
11
 
7
 
! Отговори
Lora преди 3 години
По закон европейска шофьорска книжка, включително българска е валидна в САЩ до 90 дни след влизане в страната. После трябва американска книжка, ковто се получава само след теоретичен и практически изпит, тт.е. все едно нямаш книжка. Когато издават американска шофьорска книжка, американслите власти отнемат и унищожават европейската, освен ако не се направят специални постъпки тя да бъде запазена. Склонна съм да вярвам, че реципрочно американските книжки не са валидни в България.
44
3
 
2
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Пич айде стига глупости ! Съдиха ме, глобиха ме защото карах с българска. Наложи се изпит на листовки и нова тамошна книжка. Може в различните щати да е различно нз... При мен се случи в Калифорния.
43
0
 
0
 
! Отговори
Do 37 преди 3 години
И къде по-точно видя международна книжка в статията?
42
5
 
7
 
! Отговори
различен преди 3 години
Книжките са отживелица! Трябва да се премахнат. Карай без книжка, книжката е дискриминация.
41
1
 
6
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
До SsКарал съм много пъти в щатите (Калифорния) с българска книжка, спира ли са ме полицаи и никога не са ми правили проблем.
40
0
 
0
 
! Отговори
Бибитко преди 3 години
До Сидни Австралия Можеж друже да имаш БГ и Австралийска но за другите две забрави
39
4
 
6
 
! Отговори
australasia преди 3 години
Имам 18 шофиорскии книшки. И сичките са валидни. Имам и 3 броя за летяща чиния и 1 за летящ конь. Поздрави от островите кириббаати
38
0
 
13
 
! Отговори
Скоч преди 3 години
Този скеч с Белия дом няма равен. А капацитетите от МВР и особенно гранична полиция(бившите *** от БА) още повече.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз Махмуд ли е къв е ,чудно как не е направил като колегите си Мохамед и т.н да се забие директно в участъка?Тия там граничните да се радват че са живи
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както хамериканците не признават нашите СУ на МПС така и ние техните !------Без никакви проблеми в САЩ се кара с българска книжка, трай си като си тьп.
35
3
 
5
 
! Отговори
отCиднейAaвстралия преди 3 години
Най вероятно книжката му е валидна, 3 месеца както е в международната спогодба. Аз имам 4 шофиорски книжки, лека категория но когато са ме спирали в БГ полицаите знаеха за 3 месеца валидност. Аз имам БГ, Англйска, Испанска и австралйска книжка
34
1
 
25
 
! Отговори
До 30: преди 3 години
Дори да е верно, че човека няма право да кара с американска книжка,това би могло да му бъде обяснено с нормален тон и с факти -споменаващи наредби/закони/разпоредби с линк на български и английски.Това се казва професионално отношение, а описаното поведение наслужителите на гранична полиция е тотално пpocтaшкo.
33
2
 
5
 
! Отговори
Сс преди 3 години
Ss, кое е глупост. Има си межународна книжка, която се издава от всеки трипъл ей със снимка. Важи за всички държави с които америкаците имат спогодба, включително и България. Така че ако покажеш двете (нормалната и тази международната която важи за определено време) не трябва да имаш проблем. Ако все пак някой умен полицай ти я вземе, си отиваш в американското посолство и после го знаеш
32
4
 
13
 
! Отговори
Ъхъ... преди 3 години
Рамадан Махмуд! Типично американско име!
31
6
 
7
 
! Отговори
Иво преди 3 години
100% съм сигурен, че книжката е била фалшива ! Абитата джапанките не могат да си управляват камо ли кола !
30
7
 
9
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Чета глупост след глупост по-надолу от мене и ония наистина беше прав за 80% от населението. Пичове не полицаите мислят законите а тез които вие избирате ! И аз искам да мога да гръмна всички който ме дразни както в Афганистан ама тука не може ! Както хамериканците не признават нашите СУ на МПС така и ние техните !
29
3
 
7
 
! Отговори
Киро Мустафа преди 3 години
Ами беж сега в американското посолство, после на съд, и после *** коментиращи тук да плащат с данъците си.
28
13
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Абсолютно правилни действия на полицията.------Полицаят трябва да бъде наказан за просташкото си отношение, допълнено с една присъда на държавата Република България за етническа дискриминация. Отделно ако може турчинът да му организира един бой в тъмното, много ще съм доволен.
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така,така!Щом САЩ не махат визите за българи,като идват визи и за тях и книжките им да не важат!Държава дето е на годините на оградата на къщата на прабаба ми да не се отваря!Къде са били по времето на хан Крум?!!!