Абсурд: Шофьор си нарисува сам... табелите на колата

На границата му взели книжката от САЩ и му свалили номерата
12 ное 2020 17:45,
76
Абсурд: Шофьор си нарисува сам... табелите на колата
Снимка: БГНЕС

Шофьор нарисува на картон и сам монтира самоделни регистрационни табели на колата си. Мъжът прибягнал към този абсурден ход, след като на влизане в България оригиналните номера на автомобила му били свалени. Причината била, че потърпевшият показал американска шофьорска книжка.

Рамадан Махмуд е спрян за проверка на ГКПП "Калотина".

"Поискаха ми книжката, разгледаха я. Помолиха ме да отбия отстрани. Дойде шефът на "Гранична полиция" и ми каза, че с това свидетелство за управление на МПС мога да карам само пред Белия дом", разказа шофьорът пред Нова тв, като допълни, че граничарят обяснил, че Доналд Тръмп му казал така.

"Свалиха ми номерата и ми казаха да чакам репатрак. Нямах избор и изработих сам табелите. После на АМ "Тракия" ме спряха, защото съм с ръчно направени номера", разказа Рамадан Махмуд.

Мъжът твърди, че книжката му е валидна и у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
do 45 преди 3 години
има голяма разлика-ти явно не живееш в Щатите. Бил си за малко.
65
0
 
13
 
! Отговори
Кире преди 3 години
Аз 20 години карам с американска книжка, а полицаите не знаят какъв е закона. Преди години един капитан даже извади правилника за движение и ми прочете че: в бг са валидни книжките на страните членки на северноатлантическия пакт и виенската конвенция. Но понеже е *** не знаеше кои са, а и не пишеше, толко са прости.
64
0
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Бг граничната полиция е по npocта и от едновремешната милиция. Питайте Ханко Брат ако не вервате.
63
0
 
8
 
! Отговори
usa преди 3 години
никой тук в Америка не ми е искал бг книжката. Поднивявам си е редовно в бг и си карам с нея в бг. пълни глупости пишат някои по долу.къде пише, че не мога да имам американска и бг такава !!????
62
0
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Поредния *** митничар. Ако рамадан му заведе дело държавата ще плаща за бабаитлъка му. Човека има право да кара с тази книжка няколко месеца. Турските тираджии да не би да карат с бг книжки.
61
0
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
арогантността на гранична полициявместо професионално да обеснят на водача във какво нарушение е са показали какви *** са
60
7
 
4
 
! Отговори
Амииииии преди 3 години
Коментарите са точно толкова "умни", колкото е "умен" и Рамаданчо !!!
59
6
 
2
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Браво, нес. Ру! Голяяма новина! Много е кофти в Бг-то, а? Да дойдат Божков, Белградския ман,го , Решетников, те Ша на оправят!
58
2
 
25
 
! Отговори
Senski преди 3 години
Спират ме значи фуражки преди Самоков. -Добър вечер - добър вечер, - документите....Подавам английската книжка,пича ми гледа българското име на нея, гледа и че пише UK и ме пита:- Вие украинец ли сте.....
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рамадане, тия прости фуражкаджии да не искали да ги почерпиш? Виж питаи Данчо катаджията как стават тия неща и проблеми няма да имаш. Тия в това мевере с конкурс да андрешковци ли ги избират?
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо не чакал репатрак??
55
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО Е РУСКА - ДС И КГБ НЯМА ДА ГО ЗАКА4АТ -РУСКО ВЛИАНИЕ В БЪЛГАРИЯ 40% !!!!!!!
54
4
 
15
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Някои от коментиращите са писали простотии, други са добре запознати. 2 книжки е незаконно да имаш, може да го направиш, защото страните, дори от ЕС нямат комуникация, но е незаконно. Даваш примерно българската и взимаш немската, а Германия праща българската на България, за унищожаване. Американската разбира се важи 3 месеца в БГ, след това трябва Българска, но забравяте, нещо важно, тя е и документ за самоличност, нашите книжки не са. Граничарите нямат право да му я вземат ей така.
53
3
 
10
 
! Отговори
минувач преди 3 години
макар че бе преди години - мой приятел се върна с кола от Франция и номера бе написан с тебешир на черна дъска с формата на стандартен номер. И това си бе напълно законно.
52
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Граничарят е за уволнение, най-малкото заради езика. Тоя трябва да ги съди, а шефът на граничарите лично да му монтира табелите.
51
2
 
21
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Механик съм на средно голяма транспортна компания,изцяло базирана в Европа,та...Често се случва някоя табела да се попилее,е момчетата точно на картон с химикалка си правят нова!!!И така до първия дъжд,след това нова,никъде в ни една европейска държава не са ни правили проблем...Нямам предвид Унгария, Румъния, България...За европейски държави пиша!!!
50
1
 
16
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
До 48Точно за Калифорния става на въпрос. Ходя всяка година за поне по месец, до 30 дена можеш да караш без проблем. Веднъж ми се наложи да остана по-дълго, на втория месец ме спря полиция. Полицаят ме попита дали знам, че 30 дни след влизане в страната трябва да си изкарам американска книжка, отговорих "Да", но обясних, че съм нямал възможност. Човека се усмихна, пожела ми лек ден и това е.
49
4
 
16
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Все сме по светци от папата бе!!!Голяма работа,че си написал номерата!!!
48
9
 
5
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Този е Цист българин...
47
6
 
3
 
! Отговори
дедо преди 3 години
Както се вижда по делата си е башка "българин"... (ако разбира се написаното в стат(у/и)ята е вярно :-)