"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?

Масово връщат пенсионери след 10 ч., те недоволстват
147
"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от истерията през февруари, когато хората масово се презапасяваха с храна и стоки от първа необходимост, сега опашки пред магазините няма. Проблем обаче има.

През март заради разпространението на коронавируса бяха въведени "зелени коридори" за възрастните хора. Тогава хората до 60 г. не можеха да пазаруват между 8.30 и 10.30, за да пуснат възрастните.

Още по темата

Сега отново се налагат мерки, но се оказва, че пенсионерите не знаят кога могат да пазаруват. Още по-голям е проблемът, че след 10 ч. не ги пускат и в аптеките, а това може да се окаже и животозастрашаващо.

Въведената часова зона за пазаруване на хора над 65 години от днес е от 8 до 10 часа.

За да спазят разпоредбите на властите и да не отнесат глоби, на служителите на супермактетите им се налага да връщат пенсионери.

Те обаче се оплакват, защото не се знаели, че от днес не мога да си купят и хляб дори, ако пропуснат двата часа от денонощието, през които могат да си напазаруват.

Така недоволството и срама е и от двете страни – едната на търговците, които се извиняват и най-често обясняват, че такава е наредбата и "ако се разболееш, после какво ще правиш", и другата на възрастните хора, които не са разбрали за ограничението и се надяват, че като се поостопли по обяд могат да отидат до магазина и аптеката, да си купят нужното и да се порадват на слънцето.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А работещите пенсиониери кога ще пазаруват?
116
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за ограничение е днешният "зелен коридор" за възрастните? През пролетта те можеха да пазаруват без ограничения и без привилегии и през останалото време. Хубава работа, ама българска! Най-добре ще бъде да се уточнят нещата, както го направиха преди. Абе управляващите всеки ден са като новородени, чисто нови и без опит...Уважавайте старостта, тя е вашето бъдеще!
115
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно се определя възрастта? На око?
114
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 115 Объркал си се нещо пак Както добре се вижда ,за да заеме човек някакъв пост , не е необходимо да е умен , кадърен . Трябва да слуша ББ, да е подлизурко , нагаждач , да си затваря устатата за критика , да целува ръка и т.н . И да не му пука за хората разбира се . Да ходи напред-назад и да говори ,че всичко в България е наред
113
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Байфидан 118Генните на мисълта представлявани от Коцето Ангелов умуват да се премести прозореца между 14:00 - 16:00 . Сетиха се ,че сега сме влизали в зимата , идвали поледици , мъгли . Да не се мъчели хората сутрин Явно още време има, докато се сетят и за зареждането на магазините
112
0
 
24
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Ето ви парадокс по нашенски. Понеже съм на 66, отидох в 9.30 до магазина да си купя хляб. Само че магазинерката ме посрещна с думите "Ама той хлябът идва след 10". Е????
111
0
 
26
 
! Отговори
До Професионалист преди 3 години
А какво да правят тези, които са на 65 (или около) и продължават да работят? На редовен трудов договор. И за тях е удобно да пазаруват следобяд? Говоря за голяма част от преподавтелите (сигурно над 50% са около 65) в университети и училища и сега са заседнали пред компютрите за онлайн обучението? Изобщо това "само" от- до, е направо дискриминационно. ОК, младите да не пазруват в интервала от 8 до 10, но да огранииш само в рамките на 2 часа да пазаруват останалите си е...върховна глупост!
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че проблемът е свързан с правописна или печатна грешка. Думата "само" не е поставена на правилното място. Вместо "САМО възрастни над 65 могат да пазаруват между 8 и10 часа", някой е написал " възрастни над 65 могат да пазаруват САМО между 8 и 10 часа", което вече не съответства на първоначално съобщеното от министъра
109
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е чудно какви действия ще предприемете вие бе,компетенции вечно критикуващи ??Щото сте много умни и можещи,затова тежите само във форумите.Кой знае какви некадърници сте всички до един ама иначе в критиката и мрънкането сте олимпийци !Пуууу....да ви ..... Еб авпрофесорите
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България заслужава да я съдят за милярди левове заради тези перверзни заповеди на лявата перверзия! Бой по канчето в съда, съдете за поне милярд!!!
107
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До То е изчисленоми като е толкова елементарно да организират безплатни доставки за възрастните хора, така те просто нема да имат нужда да ходят, за мен тоя министър е по-зле и от предния
106
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
направиха ни на мамуни, що за неадекватни заповеди, що за глупости и чета коментарите, гледам някои намират тези неща едва ли не за правилни, абе вие в ред ли сте? ЦИРКАДЖИИ !
105
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До То е изчисленоА АКО СЕ ЗАЛЕДИ?
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАНО ОТ 8,00 Д0 10,00 ЧАСА НЕ СЕ ПРОБУТВАТ ЗАЛЕЖАЛИТЕ СТОКИ ...
103
7
 
12
 
! Отговори
То е изчислено преди 3 години
И колко ли пъти ще ходи един пенсионер до магазина с 300- 400 лв. пенсия?Колко неща ще купува за два часа.Един хляб, едно кисело мляко, 200 г.сирене и два домата, три картофа и лук. Той , старецът, повече от два килограма и не трябва да носи. Факт е.С лекарствата е съвсем друго.Рецептурните книжки се обработват бавно и това е недъг на реформата.
102
13
 
4
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
Виж,казвам го в движение.Още повече пенсионерите купуват 5 артикула.Дай сега да не изпадаме в подробности .Ако е допрял до лекарство ще му помогна.Естествено,че ако е нахален и е с претенции-не.Тези коридори са доста конструктивно решение,предвид възможностите за превенция.Никой не говори за безкомромисна точност,ненаказуеми заобиколки ще има.В крайна сметка нали пазим пенсионерите.Не ни трябва законодателност,а дисциплина,толерантност и разбиране.Но явно обшеството ни е прогнило от комплекси...
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си мисля,че някоя машинописка саботира министъра.Думичката ,, само,, ще донесе много тревоги на хората.Дори през пролетта старците не пазаруваха ,, само,, в определените часове.
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103 Това е неработещо предложение ! Влизаш в магазина - не всичко , което си запланувал, го има, импровизираш, заместваш го с друго, по вид, по количество ... ! А представяте ли си 10-15 възрастни пред магазина да чакат 10-15 непознати да им напазарят точно това, което им трябва ? !
99
3
 
14
 
! Отговори
До 92 преди 3 години
,, спокойно могат да напазаруват,,Ти виждал ли си баби? За два часа не могат да си обуят чорапите, ти им начерта маршрут, като за спринтьори.Просто думата ,,само,, в часовете...,, не е оправдано да е в заповедта.Препоръките на здравния експерт не са такива.
98
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ни управляват само малoyмници?