"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?

Масово връщат пенсионери след 10 ч., те недоволстват
147
"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от истерията през февруари, когато хората масово се презапасяваха с храна и стоки от първа необходимост, сега опашки пред магазините няма. Проблем обаче има.

През март заради разпространението на коронавируса бяха въведени "зелени коридори" за възрастните хора. Тогава хората до 60 г. не можеха да пазаруват между 8.30 и 10.30, за да пуснат възрастните.

Още по темата

Сега отново се налагат мерки, но се оказва, че пенсионерите не знаят кога могат да пазаруват. Още по-голям е проблемът, че след 10 ч. не ги пускат и в аптеките, а това може да се окаже и животозастрашаващо.

Въведената часова зона за пазаруване на хора над 65 години от днес е от 8 до 10 часа.

За да спазят разпоредбите на властите и да не отнесат глоби, на служителите на супермактетите им се налага да връщат пенсионери.

Те обаче се оплакват, защото не се знаели, че от днес не мога да си купят и хляб дори, ако пропуснат двата часа от денонощието, през които могат да си напазаруват.

Така недоволството и срама е и от двете страни – едната на търговците, които се извиняват и най-често обясняват, че такава е наредбата и "ако се разболееш, после какво ще правиш", и другата на възрастните хора, които не са разбрали за ограничението и се надяват, че като се поостопли по обяд могат да отидат до магазина и аптеката, да си купят нужното и да се порадват на слънцето.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
13
 
! Отговори
От 96 преди 3 години
Прочетох внимателно заповедта.Наистина пише възрастните да пазаруват само между 8 и 10 ч В мотивите към заповедта пише друго- осигуряване на зелен коридор за възрастни в тия часове, без ограничения за тях в останалите часове, но и всички мотиви не са взети предвид .За сега.Извинявам се,че не повярвах на журналистите от днес.
96
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Компромисни варианти винаги има! Стига с тази драматизация и паника ! Ще помоли някой пред магазина да му напазарува.В края на краищата всички сме едно цяло!Спрете с тези критики и мрънкане!Ако угодиш на един,автоматично ощетяваш друг.Така че среден вариант няма!Бъдете хора и съдействайте на системата Не политизирам въпроса,но едва ли друг управляваш ще направи нешо по-различно .Всичко е в нашата власт да се избавим по-скоро от тази ситуация.Бъдете търпеливи и смирени,бъдете човеци!
95
1
 
24
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Само да ви кажа,че повечето аптеки отварят сутрин от 09,00
94
3
 
4
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
,, герберски глави,,А пък Мая Манолова вече ходи и на открито с маска.Откакто в един по - добър свят се преселиха видни нейни активисти.
93
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Хахахахахахахаха, ***и снимката. Особено онази Йода по средата. Това ли са умните и млади студенти, дошли от чужбина да искат Боко да си ходи, ч1е да дойде Доган И Нинова Техното
92
4
 
9
 
! Отговори
Гошко преди 3 години
Това е по-скоро репресивна мярка от торбата с га.до$ти на Венци Мутафчийски, не прилича на благ човек като проф.Костадин Ангелов.
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В заповедта пише, аптеки и магазини за хр. стоки така за си организират работното време, че хора над 65 да пазаруват само от 8-10. Малко, като във вица: Да се пусне не, да се обеси.0
90
0
 
7
 
! Отговори
До8 4 преди 3 години
Мило малко магазинче, доста ще ме чакаш, ако забележа,че не спазваш мерките.Мила продавачка в магазин за дрехи онзи ден ме загуби като клиент. Постоянно пазарувах от нея и тя ми съобщи с гордост,че давала дрехи на клиентите, да си ги пробват в къщи!?Ами не Ковид, кърлежи и въшки да си донеса с нейните дрехи , ми стига.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В заповедта не пише да се връщат възрастните, а да не се допускат млади в часовете сутрин и когато и да е там.Защо връщат старите камикадзета не е ясно.И аз видях сприхав старец да прережда цялата опашка , за да си купи вестник. После отиде на опашката в отсрещния магазин и пак направи разправия.Възпитание се получава първите 7 години, все пак.
88
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Зелените коридори" е мега голяма глупост, която може да роди само някоя герберска кратуна
87
0
 
22
 
! Отговори
Паро от Париж преди 3 години
Този коридор трябва да е в полза на възрастните, те, ако не искат да го ползват-тяхна воля, да могат да пазаруват, когато решат, не е много мутафчийско, но пък е правилно да имат своя избор.
86
3
 
8
 
! Отговори
На изборите преди 3 години
Да гласуват също между 8 и 10.
85
32
 
4
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
За времето от 08 до 10ч. възрастните хора спокойно може да напазаруват и да отидат на аптека.И без това сутрин стават в 6ч. и се чудят как да си уплътняване времето.
84
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нормално" бюрократично ,чиновническо решение да изкараш пенсиите в най- студеното време от деня- Сутринта , да ги оставиш без хляб ,който по принцип носят към 9-10 сутринта , ще дъфчат с протезите вчерашния хляб ,махайте тези измислици"зелени коридори" който има кой да му купува - вкъщи , ама и това не е решение , самотните старци - кога и кой ще им купува ... всеки да си пазари ,когато му е удобно просто да се спазват предпазните мерки - не е сложно- дистанция и маски , дезифектанти
83
0
 
4
 
! Отговори
Правилният текст преди 3 години
Магазините допускат лица само на и над 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч.
82
1
 
19
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Този "зелен коридор" е доста голяма тъпотия. Сякаш някой работи за увеличаване на фактическия хаос в държавата и затрудненията за хората (над 65), като твори номинален "ред", "полезен" главно за отчет на дейност.
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не че има решение, което да е удобно за всички, ноо.. в вдна Южна Кореа имаше филмче как на хората под карантина им се изпраща кашонче с маски, дезингектанти, преси плодове и зеленчуци, нудли, месо и прочее. Лекарства не помня дали имаше, но във времена на криза си проличава кой е добър управленец. Не, че се очакваше друго, но някак си разликата е фрапантна. Тук оставят хората да се избиват в магазините кой кога да пазарува, а социалния патеонаж е лимитирана бройка, поне в Кр. Село е така
80
2
 
14
 
! Отговори
Гошо Софийски преди 3 години
Има и един друг проблем - доста стоки от топлите витрини излизат към обяд, сутрин не всичко е заредено...
79
15
 
5
 
! Отговори
Всъщност преди 3 години
нашите родители си спазват стриктно зеления коридор и ако не успеят нещо да си купят ни пращат да им го напазаруваме. Те са доволни от решението, което им дава поне известна сигурност, че може да избегнат заразяване. Преимат нещата напълно сериозно и отговорно.
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам колко негативни коментари към старите хора! Не Ви ли е срам! Това са Вашите родителили! Уважавайте ги!