"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?

Масово връщат пенсионери след 10 ч., те недоволстват
147
"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от истерията през февруари, когато хората масово се презапасяваха с храна и стоки от първа необходимост, сега опашки пред магазините няма. Проблем обаче има.

През март заради разпространението на коронавируса бяха въведени "зелени коридори" за възрастните хора. Тогава хората до 60 г. не можеха да пазаруват между 8.30 и 10.30, за да пуснат възрастните.

Още по темата

Сега отново се налагат мерки, но се оказва, че пенсионерите не знаят кога могат да пазаруват. Още по-голям е проблемът, че след 10 ч. не ги пускат и в аптеките, а това може да се окаже и животозастрашаващо.

Въведената часова зона за пазаруване на хора над 65 години от днес е от 8 до 10 часа.

За да спазят разпоредбите на властите и да не отнесат глоби, на служителите на супермактетите им се налага да връщат пенсионери.

Те обаче се оплакват, защото не се знаели, че от днес не мога да си купят и хляб дори, ако пропуснат двата часа от денонощието, през които могат да си напазаруват.

Така недоволството и срама е и от двете страни – едната на търговците, които се извиняват и най-често обясняват, че такава е наредбата и "ако се разболееш, после какво ще правиш", и другата на възрастните хора, които не са разбрали за ограничението и се надяват, че като се поостопли по обяд могат да отидат до магазина и аптеката, да си купят нужното и да се порадват на слънцето.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
19
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
Имам малко магазинче и не мога да си позволя да връщам клиенти, които съм чакалацял ден с аргумента, че такава е наретбата! Какви са тия глупоси?! Как едно разумно решение не се взе?! После се питаме що хората са в чужбина-ми щото им писна от простотии!
76
11
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Възрастните хора по някога са не адекватни. Истории много.Ама дойдат ли избори БСП ги зове и стават опашки пред машините за гласуване.Бъзикам се бе .
75
8
 
10
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
Ми що ти се струва, че младите не работят и стоят по магазините. Има работещи на смени и като излезе в 8 от нощна трябва да чака до 10,за да влезе в магазина.Други ползват обедни почивки,които са в интервала 12 - 14 ч. и т.н. Вече отдавна не съм от младите, но възрастните са 2 типа: или тихи и примирени, или скандалджии озлобени. Малко са трезвомислещите, на които все някой друг им е крив.
74
4
 
22
 
! Отговори
9 преди 3 години
Тази заповед има само един аналог в историята , когато нацистите в Германия разрешават на евреите да излизат , пазарят и пр. само в определени дни и часове и то само в определени от тях магазини ! Както е сега при нас -само в МОЛ-овете !Впрочем , заповеди от рода на национални ограничения по Конституция могот да издават само президента и премиера ,след одобрение или съгласуване с НС ! Така , че тази заповед Хаджигенов , е незаконна !Много тъжно става на човек след такива простотии в държавата н
73
4
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До без коментар 73 Когато въведоха новите дву левки една баба вдигна огромен скандал в Кауфланд че и пробутват фалшиви пари. Никой не можа да я обеди в противното. Та такива ми ти работи.
72
5
 
26
 
! Отговори
Превод в ефир преди 3 години
Зелен коридор = подигравка за възрастните хора, които са направили нещо за България. За разлика от Сикаджията с джипка.
71
3
 
9
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Забележка без основание не е забележка, а капризи. Хората си стояха на безопасно разстояние, а тя реши да мине до тях и държеше те да се преместели. В същото време имаше откъде да мине, но не й било удобно. Като не й е удобно, да си стои вкъщи. След 2 скандала в рамките на 10 минути излезе без покупки и с разнообразено ежедневие.
70
4
 
12
 
! Отговори
Какви старци!? преди 3 години
Никакво ядене, да са доволни, че Боко не им е забранил и въздуха, но скоро и това ще стане. И без това му отива на мутрата, защо не хвърли малко пари, вместо ваксини, да прасне по инжекция на пенсионерите и да ги ликвидира, тогава ще спи най сладко толупа. Няма пенсионери, няма проблеми!? Нали това иска мутрата?
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите, оставам с впечатлението, че младите не работят, а по цял ден са по магазините.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До без коментар 73Аууу! Лоша баба!Как така ще ви прави забележка?Що не пита колко годишен е синът и? Да не е на 10-15 год.? А бабата да не е баба...
67
4
 
9
 
! Отговори
без коментар преди 3 години
Днес около 12 една баба се развика, че не искала да се разминава с други хора, защото била много болна и синът й бил много болен. Държеше всички да се махнат от пътя й, а като разбра, че това няма как да стане, сама си намери от къде да мине.Колко беше възрастна не разбрахме,цялата беше омотана с някакви шалове и маска до очите, но не изглеждаше болна и немощна, особено като си пусна гласището да дава инструкции кой къде да минавал.Беше си обикновен егоцентрик.И това в магазин за домашни потреби
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 57Много внимавай и си мери приказките кой колко щял да живее!Баща ми почина на 47 год., а неговият баща(мой дядо) живя до 87 год. възраст.Та кой казваш гласувал повече?
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лична карта ли да показват?
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Кой ти съсипва психиката? Държавата не е затворена, заведенията работят, транспорта работи, вие сте на работа, заразявайте си се помежду си... кой ви пречи?След 17 часа в магазините пенсии няма, блъскайте си се младите на воля!Ако имаш проблеми с баба/дядо или свекър/ свекърва, реши си проблемите с тях!
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е много глупаво.Пенсионеите са в безопасност, в аптеките се вилза по 1,навън се ивят опашки с дистаниця,така ,че може по всяко време да ходят.
62
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предишната заповед беше малко по-добра със забраната само да не се пазарува от хората под 60 години за два часа през деня. Сега на възрастните над 65 мутрите им отпускат два часа рано сутрин, което е доста неудобно време, а и много магазини и аптеки отварят по-късно и на практика имат по-малко от два часа.
61
1
 
15
 
! Отговори
До ХММ преди 3 години
Интересно ми е каква птица си ,щом родителите ти са с "Гаги".Но се постарай малко с правописа.Не знам защо е тази омраза към пенсионерите.Вероятно смяташ,че никога няма да станеш пенсионер.Може би си има причина за това .Дано не е болест.
60
0
 
12
 
! Отговори
ДА преди 3 години
До Анонимен.....Да, ама младите ще живеят по-дълго и ще имат повече пъти да гласуват. Не го забравяйтеСамо да ти кажа,че там горе-ред няма!И да знаеш,че е привилегия да остарееш,някои не я получават!Успех в живота!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Децата са оставени на мира.Кой притеснява децата?Тия истерии повече в БГ мамата вървят.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Геноцид