"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?

Масово връщат пенсионери след 10 ч., те недоволстват
147
"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от истерията през февруари, когато хората масово се презапасяваха с храна и стоки от първа необходимост, сега опашки пред магазините няма. Проблем обаче има.

През март заради разпространението на коронавируса бяха въведени "зелени коридори" за възрастните хора. Тогава хората до 60 г. не можеха да пазаруват между 8.30 и 10.30, за да пуснат възрастните.

Още по темата

Сега отново се налагат мерки, но се оказва, че пенсионерите не знаят кога могат да пазаруват. Още по-голям е проблемът, че след 10 ч. не ги пускат и в аптеките, а това може да се окаже и животозастрашаващо.

Въведената часова зона за пазаруване на хора над 65 години от днес е от 8 до 10 часа.

За да спазят разпоредбите на властите и да не отнесат глоби, на служителите на супермактетите им се налага да връщат пенсионери.

Те обаче се оплакват, защото не се знаели, че от днес не мога да си купят и хляб дори, ако пропуснат двата часа от денонощието, през които могат да си напазаруват.

Така недоволството и срама е и от двете страни – едната на търговците, които се извиняват и най-често обясняват, че такава е наредбата и "ако се разболееш, после какво ще правиш", и другата на възрастните хора, които не са разбрали за ограничението и се надяват, че като се поостопли по обяд могат да отидат до магазина и аптеката, да си купят нужното и да се порадват на слънцето.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
11
 
! Отговори
ДЕЛО С СТРАСБУРГ преди 3 години
ТУЛУПА СЕ ОЛЯ ТОЯ ПЪТИ ФАШИСТКИ ЛОЗУНГИ ЦИТИРАИЗРАЕЛ ДА РЕАГИРАТ!
56
3
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
От 8 до 10 - само за пенсионериСлед 17 - забранено за пенсионериПрез другото време кой както иска...
55
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами това е единственото им занимание, да ходят по няколко пъти до магазина и поне веднъж на ден до аптеката, сега голямата драма е какво да правят след 10 часа. Когато и да влезеш в хипермаркет е пълно с възрастни хора, те си обичат опашките и промоциите ........
54
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се карантинират хората за които този вирус е опасен, другите ги оставете да живеят и да работят. Сега всички са карантинирани заради старците, които необезпокоявани си щъкат на всякъде. Уникална държава. Съсипвате психиката на младите хора за да може старците да гласуват за вас. Да, ама младите ще живеят по-дълго и ще имат повече пъти да гласуват. Не го забравяйте!
53
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старците изобщо не се пазят. Щъкат по цял ден, висят на площадките и обсъждат сериали и после псуват децата, че били заразни. А къде да играят децата, като бабичката е седнала на детската площадка? И като я е страх да не се зарази какво прави там? Какво правят старци на по 70 г вечер в метрото точно в пиков час, като ги е страх? Да ги пазим, добре. Но как се пази човек от самия него и собствената му глупост?
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за рабовладелци са тия?
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам днес клиентите си- ми те много младеят, явно живеят здравословно. Само сутрин са едни такива, смачкани, състарени даже. Сигурно са недоспали. Чак ми идва да ги питам на колко години са, но не е възпитано. Нямам право и лична карта да им искам, нали не съм орган.
50
15
 
6
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Вируса е една благословия към цялата Земя, здравните каси ще си отдъхнат, пенсионната система ще се освободи, дори и България ще се оправи като изчезнат гласоподавателите на БСП. Да, и аз имам родители, но те оценяват риска и не си бутат гагите в претъпкани магазини и седенки да обсъждат некачественото младо поколение. Понятието български пенсионер на всички е ясно-все знае повече от теб, прережда се на опашки и създава междусъседки конфликти по блоковете, уважение, полезно действие 0. (devil)
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с пазаруването до 10 е адски тъпо чесно, поне да имаше часове и след обяд, но от тея прости глави събрани в управлението, какво може да се очаква, е то една адекватна мерка и решение за нищо няма - ние сме пълна трагедия и истински аборигени.
48
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантина за възрастни! САМО щъкат из улиците! Здравният министър да проследи КОГА са турски сериали и тогава да е време за пенсионерите и така ще редуцира щъкащите!
47
10
 
8
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Да ви обясня сега - целите са две:1. Старите хора да не се срещат с по-младите и активни от тях в магазините - за да се намали шанса за заразяване.2. Да се намали времето в което пенсионерите обикалят навън и по магазините (от цял ден до 2 часа) - целта е същата.Като цяло идеята е добре, но изпълнението е лошо - гарантирано от НОЩ и ГЕРБ
46
2
 
25
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Заповедта е оформена неясно и се дава възможност за неправилно тълкуване.Хората над 65г не трябва изобщо да се споменават! Всичко под 65г не трябва да влизат в аптеки и хранителни магазини от 08 до 10 ч. В момента се ощетяват възрастните поради редица причини. Повечето квартални магазини отварят след 08.30ч Зареждането с мляко, хляб-пълнозърнест, диетичен, типов и др. е след 11ч. Кайма, месо и пилешко се зарежда около обед.Излиза, че пенсионерите ще пазаруват каквото е останало от вчера.
45
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия коридори. Днес ме върнаха от аптеката, заради тях, а детето ми си изпълва червата. Но старците с рецептите са винаги с предимство. Затворете децата, та бабите да обсъждат без заразните гадинки на детските площадки турските сериали, вземете антикоагулантите на бременните, че то тая държава няма нужда от деца, старци й требат! Затворете старите като искате да ги пазите и оставете другите на мира, най-вече децата!
44
10
 
40
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Първо да питам тия ,дето роптят против пенсионерите-вия родители-имате ли!?Вие,мислите ли да остарявате!?Втора-аз като съм на 65 и работя,кога точно да напазарувам!?Пазарувам вечер,след работа!Хайде сега ,вие,дето защитавате това недомислие,да ми пазарувате и да ми носите в къщи.Това беше най-ненужната мярка,но се прилага,защото само пенсионера не излиза на протест за пари.Колкото му е пенсията-толкова.И ако работи,за да докарва нещо към нея-вече е нахален и трябва да се дискриминира.Нещастници
43
3
 
20
 
! Отговори
истина преди 3 години
Зелен коридор е зелена глу пост.питам - след 10 часа може ли пенсионер да пътува в метро и влак. Може ли да пие кафе в кварталното кафене.питам - пенсионери които работят в хранителни магазини до 10 часа ли ще работят, и кой ще ги замества след 10 часа.
42
7
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
от 8 до 10 часа не ни устроива защото е студено сега идва поледицата и щенапълним травматологията на Пирогов освен това хлябът не е дошъл ястиятав кулинарните щандове не са готови от 10 до 13 часа е наи удобно
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малоумие!
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За аптеките не съм съгласна, защото повечето отварят в 9 часа и ако ти трябва нещо спешно трябва да чакаш не до 10, а често и повече понеже старците са с рецептурни книжки и ги обслужват по 15 мин един. Трябва в аптеките да има право всеки и по всяко време да купува, като там зеления коридор да е препоръчителен, не да ме връщат заради старци, а детето ми да повръща в къщи.
39
3
 
2
 
! Отговори
ДО 123 преди 3 години
Предупреди ги че от Утре ще могат да пазаруват от 14 до 16 часа .Днес Здравния Министър премести часовника .
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен от 08:00 до 10:00 да им направят и още един коридор - примерно от 14:00 до 15:00.