"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?

Масово връщат пенсионери след 10 ч., те недоволстват
147
"Зелен коридор" за възрастните хора в магазини и аптеки, а те дали знаят?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от истерията през февруари, когато хората масово се презапасяваха с храна и стоки от първа необходимост, сега опашки пред магазините няма. Проблем обаче има.

През март заради разпространението на коронавируса бяха въведени "зелени коридори" за възрастните хора. Тогава хората до 60 г. не можеха да пазаруват между 8.30 и 10.30, за да пуснат възрастните.

Още по темата

Сега отново се налагат мерки, но се оказва, че пенсионерите не знаят кога могат да пазаруват. Още по-голям е проблемът, че след 10 ч. не ги пускат и в аптеките, а това може да се окаже и животозастрашаващо.

Въведената часова зона за пазаруване на хора над 65 години от днес е от 8 до 10 часа.

За да спазят разпоредбите на властите и да не отнесат глоби, на служителите на супермактетите им се налага да връщат пенсионери.

Те обаче се оплакват, защото не се знаели, че от днес не мога да си купят и хляб дори, ако пропуснат двата часа от денонощието, през които могат да си напазаруват.

Така недоволството и срама е и от двете страни – едната на търговците, които се извиняват и най-често обясняват, че такава е наредбата и "ако се разболееш, после какво ще правиш", и другата на възрастните хора, които не са разбрали за ограничението и се надяват, че като се поостопли по обяд могат да отидат до магазина и аптеката, да си купят нужното и да се порадват на слънцето.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари