Пациенти с трансплантации на протест, лекарите им в оставка

Заради COVID част от екипът на Александровска е в оставка
Обновена: 13 ное 2020 09:08 | 13 ное 2020 09:08,
10
Пациенти с трансплантации на протест, лекарите им в оставка
Снимка: БГНЕС

Колективна оставка на екипа на Клиниката по нефрология и трансплантация към столичната Александровска болница разклати болничната система. Решението за напускането идва след преструктирирането на отделенията заради COVID пандемията. Кой и къде ще се грижи за бъбречно трансплантираните не става ясно, затова днес част от тях излизат на протест, съобщава Нова тв.

"Не мога да конкретизирам причината за колективната оставка, тъй като тя не е упомената. Моето мнение е, че това е заради необходимостта от физическо преместване на клиниката по нефрология на друго място, далеч от блока, където са хоспитализирани пациенти с COVID-19", обясни директорът на болницата проф. Борис Богов. Той увери, че това е временна мярка и изрази надежда, че клиниката ще се "завърне" в сградата след няколко месеца.

Още по темата

Проф. Богов добави, че не разбира действията на колегите си. Той определи сигналите, че не се извършват изследвания, като фалшиви новини и потвърди, че тестовете никога не са спирали.

"Ако звъннете в клиниката, няма кой да ви вдигне, защото клиниката е затворена. Чисто физически телефоните ще бъдат преместени днес и ще се отговаря на тях. Компютрите, в които са програмите за пациентите, също ще бъдат преместени", увери проф. Богов.

Трансплантирани пациенти изразиха безпокойството си, че не знаят къде ще се извършват прегледите, както и кои са лекарите, които ще ги преглеждат. Пациентите се заканиха да излязат на протест. "За един пациент има две условия – мястото и екипа", заяви Христина Николова.

Припомняме ви,че вчера отчаяна майка алармира, че търси болница за лечение на болния си син. Кети Виденлиева е майка на млад мъж с трансплантиран бъбрек, който има трудности с проследяването на заболяването си точно в Александровска болница. В момента клиниката се мести, а персоналът е в оставка, защото не са съгласни с реорганизацията.

"Обадих се в диспансера, за да попитам дали днес ще трябва да отидем на преглед и ми отговориха, че диспансер вече няма. Не ми казаха и кого да попитам, а да следя медиите", разказа разстроената майка.

Виденлиева показа протокола за скъпоструващите лекарства, които синът й трябва задължително да приема. Той е валиден до 1 декември, но е трябвало да бъде задействан още преди 10 дена единствено и само в Александровска болница, за да може лекарствата да се вземат в срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри некадърни - освен от бухалка, мутрите от друго не разбират.
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези работи не стават с протести, а с диалог!Не знаят към кого да се обърнат, а пък знаят срещу кого да протестират.Искрено им съчуствам, но не това е начина.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проф. Богов добави, че не разбира действията на колегите си."Милия, все не разбрал. Издава заповед с краен срок 6-ти Ноември, която достига до лекарите на 9-ти Ноември, а той се пени и да плаши с уволнения.Съгласете се, смешно е - при толкова голяма база, каквато има Александровска... при все че със заповед са ти СПРЕЛИ плановите операции, да не превърнеш една, две или три от хирургиите - в ковид отделение. Вместо това плановите операции се пишат "по спешност". Да го дyaт трансплантираните.
7
1
 
2
 
! Отговори
Ss преди 3 години
До вчера е писала, че на който не му харесва да се маха а сега реве, че са се махнали защото не им харесва !
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пациенти?Два дни пишете за тая Катя.Разбрахме,че трансплантацията е правена в Турция.А диспансера- в София.До Турция ходила за операция,пък до шефа на клиниката не отишла.Все едно за кило домати се отнася.Хората не са й отказали. Тя просто в момента е без работа и я използват да плещи фейкове .Като вуду-майките..
5
2
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Кой орган щеше да си дариш?Откъде знаеш при смъртта си в какво състояние ще са органите ти.Това с даряването го уреждат близките , ако си в кома и неспасяемо състояние. В момента си в съзнание . Рано ти е.
4
3
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Айде не се пали толкова.От една фалшива новина- две статии и толкова.Първо на първо нищо не е станало.Просто вместо да ,, източват,, касата с измислена пътека, ще спазят изискването да издадат протокол след изследване,което отново се плаща от касата.Няма протоколи, които задължават да се ,,правят пътеки,,.До първи декември има цял месец,извинете много. А протоколът на човека е валиден дотогава. После и административно може да се удължи.Бабикянизмите бяха лятото.Сега е друго време.
3
4
 
2
 
! Отговори
Имах преди 3 години
Някакво намерение да стана донор, но като гледам самовлюбените хищници дето нямат търпение да разкъсат трупа ми се погнусих. Никакви органи за такива самозабравили се егоисти.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая жена е трябвало да отиде при шефа на клиниката, но е предпочела да ръси тревоги в медиите.Страхотна помощ оказва на детето си.И не е ясно за общо 600 души годишно колко ресурс е нужен .По 3 *** болни дневно при една визита годишно , по 12 дневно, ако ходят на 3 месеца?Всички лекари са включени в лечението на болни с covid.На тези лекари предметът на дейност не се сменя, но търпели ,, неудобство,,Ах, моля ви се. При covid болните ли ще си правите диспансерните прегледи.
1
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Зад всички отговорни постове в управлението на държавата стоят *** , инфалтилни и душевно скопени индивиди! Съдбата на борещия се за уцеляване човек е в ръцете на тези търговци на души. Но вината за това да ги търпим си е абсолютно наша! Да сте чули за случай , в който депутат да не е обслужен или обгрижен !?!Бунт!