Трансплантираните "на лечение" при здравния министър

Пациенти от цялата страна се събраха на протест пред МЗ
3

Трансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. Причината е, че след трансформирането на клиниката по нефрология в Александровска болница в COVID отделение, не знаят къде ще бъдат лекувани. А лекарите от клиниката подадоха колективна оставка.

Пациентите са категорични, че не преобразуването на клиниката ги тревожи, а фактът, че никой не им дава конкретна информация по случая. Ето защо те са решили протестът им да бъде под формата на символичен преглед под прозорците на министъра на здравеопазването.

Още по темата

"Останахме без адекватна здравна грижа. Твърденията на директора на "Александровска болница", че ние ще продължим да получаваме здравна грижа от нефролози, не отговаря на истината. Няма как човек  30-годишен опит да бъде заместен от човек без опит и грижата ни да бъде същата", заяви един от протестиращите мъже пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че ръководството на здравното министерство трябва да влезе в ролята на арбитър в конфликта между шефовете на "Александровска" и отделението по трансплантация, за да може пациентите да получават нормална грижа.

Недоволството на трансплантираните пациенти е породено от реорганизацията на здравната система. Те са категорични, че това им отнема възможността за проследяване на заболяването им.

Mроф. Борис Богов, началник на Александровска болница, обяви, че не е приел оставката на началника на клиниката по нефрология и трансплантации проф. Емил Паскалев и на неговия екип.

„Създадена е организация за трансплантираните пациенти за контролните им прегледи. Нито един пациент няма да бъде върнат“, посочи Богов. Той определи реакцията на проф. Паскалев като абдикация от пациентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Очевидно преди 3 години
Трансплантираните са най жестоките егоисти които не се гнусят от убийства само за да пазят жалкия си животец. Отвратително
2
5
 
3
 
! Отговори
Проблем преди 3 години
Хората не са виновни, те имат право да искат адекватно лечение. Да обикаляш по болници и да ти казват, че няма места или "не знам" е УЖАС. Проблемът е, че явно част от персонала на отделението е трябвало да бъде пренасочен към новото Ковид отделение и те са отказали. Жалко, но сега ще се види кой е лекар по призвание и кой не!
1
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига сте се оплаквали бе, нали ви осигуриха клиника, какво искате?Другите хора болни от ковид да умират ли, за да ви е удобно на вас?