4803 лв. е минималната заплата на депутат от септември

Над 15 хиляди лева взема президентът
14 ное 2020 18:13, Анисия Иванова
165
4803 лв. е минималната заплата на депутат от септември
Снимка: БГНЕС

4803 лв. е вече минималната заплата на депутат от септември, като повишението спрямо юни е с 500 лева. Това става ясно от данните на националната статистика за средната заплата.

Според нея служителите в държавната администрация получават средно 1601 лева на месец, а това определя и депутатските възнаграждения.

Народните представители обаче получават проценти за участие в комисия и добавка за стаж. Най-високата заплата сред държавниците взема президентът.

С добавката за прослужено време заплатата на Румен Радев става над 15 хиляди лева.

Шефката на парламента Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов получават с 50% повече от депутатите, или 7204 лв. С добавката за трудов стаж месечната заплата на Борисов скача до над 10 хиляди лева, сочат още данните, цитирани от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе 500 лв увеличение само от юни месец а за възрастните хора увеличение с 50 лв и то чак когато хората се вдигнаха да протестират.....
105
5
 
8
 
! Отговори
а сега де преди 3 години
''С добавката за трудов стаж месечната заплата на Борисов скача до над 10 хиляди лева''---СЕРИОЗЕН ''ТРУДОВ'' СТАЖ ИМА борисоff!
104
0
 
38
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Заплатата, която един депутат взима за една година - се равнява на пенсиите, които един пенсионер взима за близо 25 години напред, ако изобщо доживее...
103
3
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 3 години
Е ти си голям моралист, щом спиш с чужди жени, които те използват за ceкс играчка, а реално ти никакво друго удоволствие не можеш да им доставиш, нито да им уредиш живота. Нещо като жените на римските императори, които са се забавлявали с робите... Направо ми стана тъжно за теб. Иначе и аз съм програмист и спя само с жени от корица, които ти в живота си на шофьор на бракма от рода на БМВ Е60, няма да докоснеш. Със здраве.
102
3
 
3
 
! Отговори
до 119 преди 3 години
На коя известна личност приличаш? Малко ми изглежда като обява за запознанства? Хубава вечер на всички! Забавлявайте се, както прецените! :)
101
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А случайно да знаете - на ТЯХ, че не им такъв данъка - това за експерт счетоводителите, където пишат и смятат - заплата, процент и колко. Тея сметки са за фирмите където водите, при ТЯХ е друго. И между другото - да са здрави да ги харчат. Гладни гробища няма.
100
4
 
6
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Заплатите на гербаджиите са 1/10 от доходите им.
99
10
 
5
 
! Отговори
до 107 преди 3 години
Аз съм програмист. По-точно Senior Manager на няколко екипа. Родителите ми са хора на науката, паралелно с това са завършили НСА- ски и алпинизъм. Самият аз съм състезател по ски, тренирам тенис на корт, ходя да плувам редовно, карам курс за рали пилот във Финландия (аматьорски, On hold сега). Обичам спорта. Иначе казано, не се смятам за лоена топка и никога не съм бил, а и, честно да ти кажа, никой от моите екипи не е. Жените са фитнес маниячки, например. Мъжете са също добре изглеждащи.
98
2
 
8
 
! Отговори
До 103 преди 3 години
Хекимян взема по-голяма заплата от Премиер на България!Това нормално ли е ?!Да плюе Правителство, а да получава над 10 000 лв месечно ?!Е, защо тогава депутатите да вземат заплатите си ?!
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези защо не им спрат банките, да им изпразнят къщите и им вземат скътаните пари, и да живеят 6 месеца с минимална работна заплата, как не ги е срам, че и НОВИНА.Гавра с народа.
96
0
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 3 години
Само да отбележа, че 1350лв. са удръжките на заплата 10 000лв. към днешен момент. То се вижда ти за колко работиш и колко си далеч от истината...
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ромите ще останат... другото ще умре и избяга.
94
1
 
5
 
! Отговори
Дядо поп преди 3 години
На оня свят пари няма да им трябват.Там ще имат това което със съвест и човеколюбие тука си купят.
93
2
 
1
 
! Отговори
Д до 103 преди 3 години
Хикимяне, излез от анонимност! Признай колко си подкупен!!!
92
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Програмистите са дебели,лоести гюлета,които не могат да осигурят физиологичните нужди на жените си и резонно за това се грижат други мъже.Лично аз подреждам една такава,а знам и за други два случая .Но нека си мислят,че са велики.Няма нищо по-унизително от изневярата,ако ще и милиардер да си ! Моралното богатство е най-ценно !
91
2
 
7
 
! Отговори
Болен богат носи преди 3 години
Ще стана депутат.Ще се корумпирам Ще имам кръгове от фирми и концесииЩе слушкам шефа и ще папкам,пък дгд бедните.
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101Какво трябва да уча, за да стана депутат?
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 86Някой извънземен. Под випуска си, има предвид той, трите приятелчета, дето са били заедно в унито и някой друг познат, дето го е уредил на работа.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101Не знаех кой е Хекемян, проверих в интернет и изглежда, че води много популярно предаване с много висока гледаемост, в частна телевизионна компания. Колко получава, си е между него и компанията!
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 86Ахъм ... преди малко каза, че ти взимат около 1350 лева за осигуровки и данъци. Както и да го смятаме, повече от 5000 лева не правиш, така че"Боря се да се развия, цял випуск от 2 АЕГ в София сме успели и заможни хора до един"Хич не се брой за заможен. Може и да взимаш някой лев отгоре, но не е нищо специално.