4803 лв. е минималната заплата на депутат от септември

Над 15 хиляди лева взема президентът
14 ное 2020 18:13, Анисия Иванова
165
4803 лв. е минималната заплата на депутат от септември
Снимка: БГНЕС

4803 лв. е вече минималната заплата на депутат от септември, като повишението спрямо юни е с 500 лева. Това става ясно от данните на националната статистика за средната заплата.

Според нея служителите в държавната администрация получават средно 1601 лева на месец, а това определя и депутатските възнаграждения.

Народните представители обаче получават проценти за участие в комисия и добавка за стаж. Най-високата заплата сред държавниците взема президентът.

С добавката за прослужено време заплатата на Румен Радев става над 15 хиляди лева.

Шефката на парламента Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов получават с 50% повече от депутатите, или 7204 лв. С добавката за трудов стаж месечната заплата на Борисов скача до над 10 хиляди лева, сочат още данните, цитирани от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатите на депутати растат само ако расте и средната работна заплата.Значи и другите печелят повече.Станете депутати и взимайте такива заплати.Стига сте плюли.Хекимян взема 12 000 лв заплата - защо не ревете против това ;)
85
2
 
4
 
! Отговори
28847 преди 3 години
Депутатите трябва да са горди, че са избрани за да служат на народа и да взимат средна заплата. ТОВА Е!
84
1
 
9
 
! Отговори
Главен трол преди 3 години
Ако мислите че са там за едната та депутатска заплата.Наивни стеЗаради краденето стоят там.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСправедливо е, да са на средатам з а да имат желание, да я вдигнат.
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SHEFAОтиваш 2 пъти за по 1 час на работа, понякога, ако имат дълги и отегчаващи рагозвори си в "таолетната", демек някое кафене на близо, цъкаш си на телефончета и това е... Не е лоша оферта! И аз искам да съм депутат :)
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама всичките вадят по 10 000 общи, като си добавят командировки и не знам си кво ...Защо им плащаме толкова високи заплати? По-специално образование ли имат? Тесни специалисти ли са? Вършат нещо, което никой друг го неумее ли, какво?Защото познавам човек, който преписваше от мен на Матурата по математика, и въпреки че изкарах 5.80, онзи едвам взе 3.00, а после работи охрана за една мутра. И стана депутат, защото беше мутра на БСП ...На ЕЙ ТАКИВА им плащаме!!!
80
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
даритката каза по телевизора, че за комисии не взимат пари, на кого да вЕрваме? Не е ли време да се промени законът така, че заплатите на въпросните да спрат да се покачват главоломно, въобще да спрат да растат, нали България е най-бедна страна. Ще умрат от глад ли? Вечните д.тати сигурно са милионери вече.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не работя в IT сектора, жена ми не работи в IT сектора, родителите й не работят там, нито моите. Но всички ние имаме заплати над 6000лв.. Майка ми е биохимик. Баща ми- физик. На жена ми родителите- лекари. Аз се занимавам с бизнес анализи, а жена ми- с човешки ресурси. Не всичко е IT сектор и не само там има добри заплати. Да, факт е, че имам познати в IT сектора, които работят за по 45000лв. на месец, но аз съм предоволен от това, което аз и хората около мен печелим.
78
0
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-А ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ?
77
0
 
4
 
! Отговори
Илю -мината преди 3 години
Тия да не са с по две усти и два стомаха.Ще им трябват и по двадирника да изхождат погълнатото.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутатите са си гласували добра заплата. Не я заслужават.Справедливо е да получават три МИНИМАЛНИА , а не три средни за страната.Така ще имат стимул да работят повече.Сега усещането е, че повече мързелуват.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До програмистка заплатаОт 3 години чета глупостите на тоя сайт, защото ми е забавно, а средната зпалата я вдигнахте от 2500, на 6000 лева вече ... Арееее, да се кротнем малко, а?
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
IT сектора? Че вие името не можете да си напишете правилно? Може би работите в Риманово пространство? Или в пространство на Лобачевски? Можете да смятате прости сметки с калкулатори! Интелектуалци? Смешници!Самият факт, че можете да се присмивате на хората с ниски заплати и на тези с жалките пенсии, говори що за гнусна органика сте!Сетих се - има само един голям математик-невероятностник - Мишока Константинов. Но скоро и него няма да го има!
73
9
 
4
 
! Отговори
до 86 преди 3 години
Не съм човекът, с когото спорите, но за мен животът е баш цветя и рози. Боря се да се развия, цял випуск от 2 АЕГ в София сме успели и заможни хора до един. Аджеба, защо нямам нито един познат, който да се оплаква от нещо?! Е, имам един или двама, че новата петица им била много скъпа и си купили за 120к на 2 години, че били пари на вятъра за нова. Наистина, аз съм в такава среда, в която сме стотици хиляди хора. Явно греша или май на тебе мрънкането ти е в повече?!
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Звъня преди 2 години на обява в София, вика ми 5+ години опит с React. Аз му кавам, че React преди 5 години буквално нямаше, а защото беше просто стажанстко преоктче във FB, а онзи ми каза, че имал 9 човека, които имали по 10 години опи. sigh .След като го накарах, да види моята позиция, обясних му за всичките проблеми в архтектурата и бизнеса му, защото имам само 13 години опит в областта, онзи ми предложи керливите 28 лева заплата ... АХАХАХАХ. Да се върна в София за нема и 30 кинта!!!
71
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 81Ако имаха смейство, кеото си заслужаваше, нямаше да е проблем, че са без работа ...
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 58"че съм сменил 4 компании и всяка следваща ми дава по-висока заплата"Ама нали това ти обяснявам бе, ***! Ти си си в "ит средите" и хал хабер си нямаш за какво става въпрос, защото си се движиш между Бизнес парк и нещо от рода на Вазов или центъра, а вечерта не взлизаш в бар, където бирата е под 10 лева. От твоя гледна точка всичко е цветя и рози, всички пеят песни и танцуват, а животът е прекрасен навсякъде.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, с тези заплати. Като студент работих в склад, за да си плащам семестрите, защото родителите ми не са богати. Взимах 700лв. с нощни смени преди 13 години. Работих и като преводач от немски. После започнах същинска работа в 3ти курс. Знаех колко е трудно и как човек трябва да се развива и да се бори. И аз съм от тези не малко млади хора, които в момента взимат доста солидни заплати у нас в много пъти над средната, но го постигнах с много труд и смяна на няколко работни места. Борба и развитие.
68
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 56То няма и какво да зарязваш. Имат една скапана къща и това е.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатите е IT сектора са смешни, защото са на 1000 км от София са 3.5 пъти по-високи, с далеч повече бенефиции.Работата е, че масово останалите са ниски и смешни. А има само ТОЛКОВА позиции з апрограмисти и мениджъри. Останалите 95% от обществото изнемогват.