Въпреки забраната: Музика и викове след полунощ от заведение в София

Част от сигналите през седмицата в платформата Helpbook
14 ное 2020 17:56, Анисия Иванова
131
Въпреки забраната: Музика и викове след полунощ от заведение в София
Снимка: БГНЕС, архив

След въвеждането на вечерен час на кафенета, ресторанти и питейни заведения от Covid щаба, се оказва, че някои собственици заобикалят мерките, въпреки редовните проверки.

От изпратен сигнал в платформата на Helpbook.info става ясно, че заведение в столичния квартал Банишора редовно нарушава забраната и работи в пълен разрез с всички норми, нарушавайки нощния покой на живущите в блока, където се намира. "При положение, че въпросното заведение трябва да е затворило в 22 ч. според табелата на работното си време, в 23.30 ч. да е спряло музиката, а в сегашната ситуация с Ковид да не отваря въобще - то си работи и след полунощ, пуска силна музика, клиентите вътре кряскат, а след подаден сигнал до институциите намаля музиката и гаси вътре осветлението в опит да заблуди органите на реда ако минат на проверка“, пише авторът на сигнала.

Проблем с шума има и друг наш потребител, този път заради съседи, които не се съобразяват с часовете за почивка. „След закупуването на един от апартаментите в сградата, част от съседите сме подложени на ежедневен тормоз, продължаващ често до часове извън установените за вдигане на силен шум в жилищните сгради. Телевизорът на семейството оглася целия етаж, като създава дискомфорт на съседните апартаменти и лишава същите от възможност за ползотворна почивка! Проведени са нееднократни разговори със съседите, като те за съжаление са без резултатни“. Молбата е да се обърне внимание на случая и да бъдат взети нужните мерки за разрешаването му.

Получихме и няколко сигнала, адресирани към Столичен инспекторат, относно проблеми със сметосъбиращи съдове. Няколко семейства повече от година са поставени в положение да нямат къде да изхвърлят отпадъците си. Наличните кофи за боклук с времето се амортизирали и иззети от фирмата, отговаряща за подмяната им, но това така и не се случило до този момент. Домакинствата са принудени да ползват съдовете на съседите си, с което си действие неведнъж са попадали в конфликтни ситуации. Авторът на сигнала се надява за благоприятно развитие, тъй като си плаща таксите като съвестен данъкоплатец.

Писаха ни и с молба от район „Младост“ за извършване на проверка и последваща подмяна на счупен контейнер за отпадъци, който е неефективен и загрозяващ градската среда.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев и неговият каскет харесват вашите публикации.
51
4
 
13
 
! Отговори
Ха сега преди 3 години
Сега момента държавата да накаже тези тарикати с цялата сила на закона. Нека бъдат за пример какво очаква всеки, който не спазва разпоредбите. Няма значение кой, коя политическа партия подкрепя, кой какви възгледи има, няма значение кой ни управлява и дали ни харесва или не, има правила, разпоредби и закони. Като граждани на България, всеки един от нас е длъжен да го спазва и съобразява с тях, ако ли не търпи реципрочните санкции. Така е в цял свят, само *** си мисли, че е по велик от всички
50
1
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Тия с шумните комшии сигурно им е ужасно, но това е сътбата на всеки който си е дал *** на банката за да живее в кутия 75кв. ---тука съм съгласен. Затова и във западните фирми само бедните живят в апартаменти. Нормалните живеят в къщи. Сега тия дето живеят на 5-то Авеню в НюЙорк в сгади със 50 санта стена, предлагам да не ги броим. Забелязал съм бещо - хората от градовете искат да живеят в къша. Единствено родените по селата мечтатят за гарсониера, това за тях е да скъсат с произхода си.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯкоДобре изглежда мястото. Ама като гледам клиентелата, не мис е вярва, че те са били точно с пиянските викове и прочие.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми сяяяя българи сме се пак уеее!
47
0
 
3
 
! Отговори
Fool преди 3 години
Тия с шумните комшии сигурно им е ужасно, но това е сътбата на всеки който си е дал *** на банката за да живее в кутия 75кв. Дали ще имаш нормални съседи е въпрос на късмет...
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ги задминахме хората на запад, този път по глупост и безразсъдностн, заслужаваме си съдбата, станахме като ***, да пием и ядем до последно, а после ще му мислим, или няма да можем.
45
0
 
7
 
! Отговори
Яко преди 3 години
Снимката е от клуб в студентски град "JOYSTATION"
44
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
затваряйте ...
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Утре арести на всички собственици и ги изпратете пред съда за антидържавна дейност."Добре, а парламента кога?
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51Ще дойде и момент на разделение, в които ще се бият хора с хора по улиците от всички нива на обществото!
41
11
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Не се получи с диктата, хипохондрици. И няма да се получи. Заврете си по една ваксина отзад и вярвайте, че ще живеете вечно.
40
1
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Мярката за това заведението да работи до 23 е молоумна.Значи до 23 часа няма вирус и настъпили 23 се появява вируса.Това е все едно детска приказка.---такива "българачи-разбирачи" като тебе , най-ги обичам. Благодари се, че нещата не зависят от такива, като мен. Щото, ако зависеше от мен - след като ти изчетох глупоститем бих тии отговорил - да прав сте. И затварям заведенията изцяло. Само сутрин ще продавате боза между 8 и 8,30. Алибегов ти ли си бе твойто м...и ?
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАНС и полицията са на дистанционна работа и ще работят по следния начин.На четни дни почиват, а на не четни се крият.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкажете на всички мили хора как дразнете добрите хора по време на пандемия в Ловеч да така е вижте се бе какво искате вас питам какво нямате пари ли работа ли какво жалки създания
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За младежите, които учат дистанционно да прочетат какво е луминофор и дали е отровен.Държавата на чалгата произвежда млади джен ъри, дето нищо не разбират и ли жат луминофор.
36
18
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Ще викам, ще крещя и ще се събирам с когото си искам, където си искам. Ще се бия с хипохондрици до смърт. Няма да нося маска и ще се противопоставям на всякакви заповеди, ако ще и с оръжие в ръка.
35
6
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Правилата се спазват, когато са смислени бе, мрънкало!Когато са изсмукани от пръстите, те не се спазват. Хората не вярват в тия глупости и го показват по доста демонстративен начин. Не вярват на тези, които си мислят, че определят правилата. Защо да го правят?
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Телевизора Кинескоп решението е центрирано счупване на кинескопа където е високоволтовата шпула.Прави се с остра отверка и чук- сърпа после се включва.Маха се шпулата и рязко се набива удар върху острата отверка върху отвора на кинескопа.После кинескопа се изхвърля с предупреждение че има отровен луминофор на маската му!
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ КАК в чужбина и музика намаляват,и шум не вдигат нашите сънародници??АМА тама викат ченгетаааа хаха и там закона се спазваааа