Въпреки забраната: Музика и викове след полунощ от заведение в София

Част от сигналите през седмицата в платформата Helpbook
14 ное 2020 17:56, Анисия Иванова
131
Въпреки забраната: Музика и викове след полунощ от заведение в София
Снимка: БГНЕС, архив

След въвеждането на вечерен час на кафенета, ресторанти и питейни заведения от Covid щаба, се оказва, че някои собственици заобикалят мерките, въпреки редовните проверки.

От изпратен сигнал в платформата на Helpbook.info става ясно, че заведение в столичния квартал Банишора редовно нарушава забраната и работи в пълен разрез с всички норми, нарушавайки нощния покой на живущите в блока, където се намира. "При положение, че въпросното заведение трябва да е затворило в 22 ч. според табелата на работното си време, в 23.30 ч. да е спряло музиката, а в сегашната ситуация с Ковид да не отваря въобще - то си работи и след полунощ, пуска силна музика, клиентите вътре кряскат, а след подаден сигнал до институциите намаля музиката и гаси вътре осветлението в опит да заблуди органите на реда ако минат на проверка“, пише авторът на сигнала.

Проблем с шума има и друг наш потребител, този път заради съседи, които не се съобразяват с часовете за почивка. „След закупуването на един от апартаментите в сградата, част от съседите сме подложени на ежедневен тормоз, продължаващ често до часове извън установените за вдигане на силен шум в жилищните сгради. Телевизорът на семейството оглася целия етаж, като създава дискомфорт на съседните апартаменти и лишава същите от възможност за ползотворна почивка! Проведени са нееднократни разговори със съседите, като те за съжаление са без резултатни“. Молбата е да се обърне внимание на случая и да бъдат взети нужните мерки за разрешаването му.

Получихме и няколко сигнала, адресирани към Столичен инспекторат, относно проблеми със сметосъбиращи съдове. Няколко семейства повече от година са поставени в положение да нямат къде да изхвърлят отпадъците си. Наличните кофи за боклук с времето се амортизирали и иззети от фирмата, отговаряща за подмяната им, но това така и не се случило до този момент. Домакинствата са принудени да ползват съдовете на съседите си, с което си действие неведнъж са попадали в конфликтни ситуации. Авторът на сигнала се надява за благоприятно развитие, тъй като си плаща таксите като съвестен данъкоплатец.

Писаха ни и с молба от район „Младост“ за извършване на проверка и последваща подмяна на счупен контейнер за отпадъци, който е неефективен и загрозяващ градската среда.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България влиза в един осъзнат хаос !Или неосъзнат !Весела Коледа !
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се сменя според възможностите на човек когато тои реши а не някои пияница дето не си знае парите се чуди с кого да се заяда
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е виновен.ОСТАВКА!
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телевизора няма значение колко е годишен на една платка и един кинескоп какво да муе да *** заяждане то да дразним нещо за което си плащам е голяма история пожелавам им го същото
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък имам проблем със стар телевизор доста интересен кога съм на работа работи кога не съм на почивки.Зех да не се питам кои е мозъка да дразни Недев нали
27
0
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Забрани?Закони?През Лятото имаше думба-лумба, нощем откъм Шмъркало бийч.Въпреки закона за шума.Просто направиха уж шумозаглушителни прегради и пак по стария начин.
26
2
 
17
 
! Отговори
боколандия = анархия преди 3 години
но запазени лекарства и супер апаратура замо за елита - мастити бизнезмени и разбира се политицивсички други под ножа
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Ти не знаеш ли че Тонката пие аналгин против настинка ? Недей спори с него, всички са измрели навън, още не е излизал но в скоро време ще събере кураж :)))
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално за Г'аньовците...
23
0
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Аналгина го казах за пример, а зимата много често настинките преминават в ангини и без парацетамол или аналгин няма да минеш. А заради главаняците къде разнесоха заразата в момента и една настинка с усложнения може да те убия защото в аптеката няма нищо!
22
1
 
6
 
! Отговори
Журналята!!! преди 3 години
Заглавието Ви е абсолютно грешно! Хората от време оно са казали: "Пир по време на чума!".
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До шефНека да се забавляват хората или по точно децата, все пак трябва да си покажат новите дрешки и колко са вървежни, обаче вече не сме през 90-те :)) Тогава първата ни работа в дискотека беше с кого да се сбием, сега би трябвало да сме по цивилизовани и без много шум:)))
20
9
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ех, до 2016, когато бях *** работник, човек от Народа и умиращ от глад от геноцида на Борисов и работех за 1000 лв живеех в Банишора в блок 42. Ходил съм в това заведение, разбира е. Там не е за другари, продава се и под масата разни неща освен алкохол. После 2016 отидох в Перу, Лима, квартал Мирафлорес и станах мултимилионер за 6 месеца. Сега освен да пиша тук, да имам любовница и да ходя чат-пат по ВИП ескорти нямам друга работа. Пенсионер съм на 43 и ми е кеф да чета коментари скучаейки :)
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпръсквачите не ценят живота на другите, а гледат само собствения си кеф.Къде е полицията???А забравих те са на дистанционна работа, един ден почиват и после се крият?И после полиция взима две хиляди лева заплата за нищо правене.Бах ти и държавата щом Мутра я управлява!
18
2
 
11
 
! Отговори
мак преди 3 години
В някои заведения смятат, че законите са врата у поле и се отнасят само за други. Децибели до дупка през всичкото работно време, пушене вътре, и това - с любезното съдействие на бездействащи така наречени контролни органи.
17
5
 
7
 
! Отговори
Боголмил преди 3 години
По еврейската геметрия думата маска е 666. Не чакайте чип, това е знака на лицето ви.Чипът е в телефона. Когато го вдигнете да говорите знакът (чипът) е на дясната ръка и на челото ви. Следва робството.
16
0
 
5
 
! Отговори
шеф преди 3 години
До 5 Те да пазят тишина, както е според закона, пък ако искат да кибичат и до сутринта.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не е само в Софето, слава богу преди 2 години си реших проблема като се развиках, не са притеснявали повече хората :)) Иначе ограничават старците, обаче гърмят в дискотеките, смех :)))
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като няма никакъв контрол и санкции, така ще е! Проглушиха ни ушите да викат как ще глобяват за неносене на маски, но идете по парковете и улиците на София - на 50 човека един е с маска. Но няма никакъв полицай наоколо, и да те заколят посред бял ден - пак няма! Но искат големи заплати, нали?
13
14
 
9
 
! Отговори
Гошку74 преди 3 години
A не, ще стоят и ще ви гледат депресираните Ковид зависими физиономии....