Въпреки забраната: Музика и викове след полунощ от заведение в София

Част от сигналите през седмицата в платформата Helpbook
14 ное 2020 17:56, Анисия Иванова
131
Въпреки забраната: Музика и викове след полунощ от заведение в София
Снимка: БГНЕС, архив

След въвеждането на вечерен час на кафенета, ресторанти и питейни заведения от Covid щаба, се оказва, че някои собственици заобикалят мерките, въпреки редовните проверки.

От изпратен сигнал в платформата на Helpbook.info става ясно, че заведение в столичния квартал Банишора редовно нарушава забраната и работи в пълен разрез с всички норми, нарушавайки нощния покой на живущите в блока, където се намира. "При положение, че въпросното заведение трябва да е затворило в 22 ч. според табелата на работното си време, в 23.30 ч. да е спряло музиката, а в сегашната ситуация с Ковид да не отваря въобще - то си работи и след полунощ, пуска силна музика, клиентите вътре кряскат, а след подаден сигнал до институциите намаля музиката и гаси вътре осветлението в опит да заблуди органите на реда ако минат на проверка“, пише авторът на сигнала.

Проблем с шума има и друг наш потребител, този път заради съседи, които не се съобразяват с часовете за почивка. „След закупуването на един от апартаментите в сградата, част от съседите сме подложени на ежедневен тормоз, продължаващ често до часове извън установените за вдигане на силен шум в жилищните сгради. Телевизорът на семейството оглася целия етаж, като създава дискомфорт на съседните апартаменти и лишава същите от възможност за ползотворна почивка! Проведени са нееднократни разговори със съседите, като те за съжаление са без резултатни“. Молбата е да се обърне внимание на случая и да бъдат взети нужните мерки за разрешаването му.

Получихме и няколко сигнала, адресирани към Столичен инспекторат, относно проблеми със сметосъбиращи съдове. Няколко семейства повече от година са поставени в положение да нямат къде да изхвърлят отпадъците си. Наличните кофи за боклук с времето се амортизирали и иззети от фирмата, отговаряща за подмяната им, но това така и не се случило до този момент. Домакинствата са принудени да ползват съдовете на съседите си, с което си действие неведнъж са попадали в конфликтни ситуации. Авторът на сигнала се надява за благоприятно развитие, тъй като си плаща таксите като съвестен данъкоплатец.

Писаха ни и с молба от район „Младост“ за извършване на проверка и последваща подмяна на счупен контейнер за отпадъци, който е неефективен и загрозяващ градската среда.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива заведения изобщо НЕ трябва да има в жилищни блокове.Както и магазинчета за алкохол и цигари които събират пияндурници и пушачи под прозорците на живущите.
71
5
 
4
 
! Отговори
доло мутрите преди 3 години
Корупцията идва от Румен Радев и сие, които поставят националната сигурност на България с подлите си измами.
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе ревльовци и мрънкалци такива! Вие сте срам за България!
69
2
 
7
 
! Отговори
просто човек преди 3 години
Някои си мислят че света се върти около тях. Гледаме го вече две години от майките дето не си гледат децата, а висят на мегдана пред МС. КН и нейната банда от социалисти които си мислят че имат правото да навлизат в личното пространство на другите. Нека си спомним колко помия се изля по Валери Симеонов само защото искаше да озапти децибелите на заведенията по курортите. Такива трябва да бъдат поставени на място с тежки глоби.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооооо, глоби трябват. Като в гърция.При първо нарушение - по 300 евро от персонала и 5000 от собственика.При второ нарушение - двойни глоби и запечатване на заведението за 2 седмици.и т.н.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А се говореше, че бай *** щяха да стават японците на балканите. С този манталитет можем да станем единствено диваците на полуострова.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете им данъчна проверка на тарикатите.
65
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете на мира малкото млади хора да се веселят!Това им остана на този свят!54339
64
25
 
7
 
! Отговори
aha преди 3 години
Музиката и забаленията ли забранихме вече?А в същото време децата седят по 7-8 часа в тесни стаи всеки ден при това са длъжни да го правят!
63
5
 
26
 
! Отговори
И преди 3 години
Ква свобода бе? Пожелавам на всеки по един съсед пропаднал пияница да събира разни несретници да крещят по цяла нощ. Тогава да видите какво е свобода.
62
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето бяхме къде по диви от сегашните тинейджъри, но осъзнаваме че бяхме диваци :)) Сега има наркотици които им осмислят живота, не ги обвинявам, пробвал съм кокаин и хероин преди да вляза в казармата, тревичката няма защо да я споменавам :)) Важното в случая е да осъзнаеш че тези неща водят към задънена улица, попаднеш ли в края на тази улица няма излизане :))) Иначе нека да си копунясват хората, стига да не пречат на другите да се наспат, просто е :)
61
19
 
1
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
О! Колко чудно, че никой не ще да спазва забраната да се радва на живота и да се забавлява!Правителството взе да прекрачва границата на приемливото. Това е точно до границата на нашето търпение, така че да внимава!Правилата са хубаво нещо и в повечето случаи правят живота по-лесен, но всичко си има граници.
60
3
 
18
 
! Отговори
До 47(некой) преди 3 години
Като спреш да усещаш мирис и вкус ще се успокоиш.
59
11
 
3
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
Ако правилата и законите са справедливи, ние си ги спазваме. Тия не са.
58
10
 
2
 
! Отговори
До Абе къде е Гешев? преди 3 години
гешефта тича да хване коронавируса, ама той все му бяга и затова не се появява пред медиите.
57
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха сега"Няма значение кой, коя политическа партия подкрепя, кой какви възгледи има, няма значение кой ни управлява и дали ни харесва или не, има правила, разпоредби и закони. Като граждани на България, всеки един от нас е длъжен да го спазва и съобразява с тях"Поредната овца, вярваща на приказки ...
56
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо.Нека се веселят хората.
55
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко и туй "забрана"? Туй българска дума лий?
54
10
 
6
 
! Отговори
Позор преди 3 години
Министър Костадин Ангелов е позор! Още първия ден на последната заповед беше фатален! Стотици българи образуваха опашки след 16:30 ч. и масово разпространяваха смъртоносна опасна болест. Съд и присъда за поредния неудачник във властта! До края на месеца (до когато важи заповедта) "яко ще измрат" още хора благодарение на този ***. Това е убийство! Този *** пл никакъв начин не отстъпва на Радован Караджич, Ратко Младич или Третия райх!
53
2
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
До 70: каза вица на годината - нивото в сайта било високо! Най-долу е, грешка в заглавието няма ли?--- за кое заглавие говориш? Къде е грешката в заглавието, не разбирам какво имаш в предвид? ПИЯН ЛИ СИ БЕ ?!