Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Опасно е по време на криза да се правят промени в системата, смята проф. Ангелов
15 ное 2020 16:42, Красимир Ангелов
255
Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Време е за стягане на цялата система, пълно разбиране на мерките и работа на всички като един екип. За това призова от Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

"Много е опасно в състояние на криза, когато сме изложени на натиск, да правим промени в системата", посочи още Ангелов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Според него всякакви промени в здравната система трябва да се правят изключително внимателно. "Много съм сдържан по отношение на извършване на реформи в състояние на криза, в която се намираме, защото нямаме времето и ресурса да направим оценка на цялостното въздействие върху цялостната система", обясни той.

Ангелов коментира и недоволството от "зелените коридори" за възрастни, като обясни, че трудно разбира логиката на хората да не се съобразяват с издадените от министерството заповеди. По думите му тези промени не срещат разбиране от младите хора.

"Съгласете се с мен, че в състояние на криза тогава, когато много хора губят живота си и когато много лекари и сестри се разболяват, а някои от тях и умират, трябва да има ограничения. Ние трябва да проявим разбиране към тях. Ако сега се лишим от някои права, много скоро ще ги имаме отново в тяхната цялост", посочи здравният министър.

Той подчерта, че здравните власти действат по строго определен план. "Имаме разписани мерки и действаме по строго определен план, който представих в Народното събрание в рамките на 32 минути. Две трети от този план не може да бъде представен, тъй като в него имаме стратегически обекти от национална сигурност. Другата част е представена на обществото“, обясни още проф. Ангелов.

Той предупреди, че не бива да се прекалява с употребата на лекарства дори като парацетамол и аспирин, защото могат да доведат до негативни здравни резултати.

Здравният министър се срещна с областните управители на Шумен и на съседните области, с Областния щаб, с директорите на РЗИ-Шумен и на съседните области, както и с директорите на болниците в съседните области.

"Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани", каза още министърът.

По думите му ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари там, които да лекуват нуждаещите се.


255
Още от Общество
БАБХ погна фирмите за кетъринг, детските кухни и училищните столове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 1 седмица
Да открием кой е здравния министър на България, та да стегне здравната система.
233
1
 
8
 
! Отговори
стоян преди 1 седмица
Не може да стягаш нещо което е рухнало отдавна.Време е единствено за оставка и затвор.
232
1
 
9
 
! Отговори
Ще седят в преди 1 седмица
Болница болните от ковид до отрицателен ПСР. Такава е разпоредбата. Това може да продължи и два месеца. Не ще играят кючек, ами и хоро. В това време тежко болните ще умират от липса на достъп до лекар.
231
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви мерки са взети от правителството от м. март до сега, за да задържат лекари и мед. сестри - поне последните 5-6 месеца да не напускат България!?
230
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Министърът да каже напрвви ли проверка по клипа с болните от Ковид роми, тавцуващи в отделението! Има ли наказани директор на болница, зав. отделение? Върнати ли са пари, получени от НЗОК?? Едва ли... Затова няма легла, защото са заети от здрави.
229
1
 
13
 
! Отговори
Какво ще преди 1 седмица
Стягаш? Няма кадри. Една част от лекари и сестри са в пенсионна възраст. Какво ще стягаш и аз не знам?!
228
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябват строги мерки в страната а не бъркочи в системата на здравеопазването .Лекарите ли ще са виновни когато след 8-ми декември точно по коледа ще се изпонатръшкат всички в резултат на празнуването на сдудентския празник.Заведенията трябва да се затворят до Коледа -резервации да има за Нова Година ако всичко да е разпищолено до тогава -По коледа ни се пада да броим ковчезите
227
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БНР от днес- съюзът на фелдшерите и мезицинските асистенти сваля доверието си от правителството и подготвя протест с искане за оставка, защото три месеца чакат да се направи среща с министъра и да обсъдят проблемите в системата.
Толкова за стягането на министъра. Сети се Мара да се побара...
226
2
 
8
 
! Отговори
предлагам ! преди 1 седмица
Задължителна дискотека за възрастни , със свободен вход от 16 ч до 19 ч !
225
6
 
19
 
! Отговори
Време е преди 1 седмица
да обявим война на САЩ или на Германия! Те за ден два ни разнебитват, превземат и ни правят своя колония! След което- за половин година ни оправят и системата, и здравеопазването, и футбола/закриват го/, и всичко останало! По лесен и ефективен начин не виждам! Някой против?
224
2
 
26
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 седмица
Какво стягане бе!

Системата е тотал щета.

Имаме нужда от нова.
223
4
 
13
 
! Отговори
3456 преди 1 седмица
Директивата е ясна.Всеки гражданин-с КОВИД.
222
2
 
12
 
! Отговори
до Фандъкова преди 1 седмица
Уважаема Г-жа Фандъкова, предложете да се пуснат и зелени автобуси и всякакъв градски транспорт за възрастните хора. В противен случай, зелените коридори в магазините се обезмислят и създават неудобство и за пенсионерите и за останалата част от населението. Благодаря!
221
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво ! Вместо да лекува болните, тръгнал на разходка! Неговите лекари изнемогват, а той се върти около шефа си!
220
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбирам, успелите жени от ГЕРБ като минат през спалнята на Боко и тотално оглупявят. Но такива като Мутафчийски откъде минават....Или по рождение....По-скоро от подлизурстване.
219
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Алекс "блестяща мисъл - възрастните хора могат да ходят да пазаруват по всяко време, да се врат по градския транспорт и да се събират на лафче по пейкте." много сори така се получава щом не протестирате така ще е без протести не може...
218
1
 
7
 
! Отговори
до 222 преди 1 седмица
Правилно ! А най --лошото е , че ги командва човек който от всичко разбира.,..
217
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе Ангелов, кой ти даде професурата? Занимавай се с професионалното си направление. За друго не ставаш. От изявленията ти съм повече от убеден, че дори завеждащ отделение е неподходяща длъжност за теб. Просто редови лекар. Макар и с титла отпред. Сега най-ясно си личи каква я сътворихте вкупом лекари и финансисти - пълна липса на здравна система. Всичко е на парче, за да се краде много и по-лесно и за наша сметка !!!
216
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойко Борисов живее в паралелен свят, който няма нищо общо с живота на българите. Вижда успехи и просперитет, които не съществуват.

Добил мачовски кураж, след като преболедува, премиерът пак яхна джипката и тръгна на турне по заводи и магистрали. Този път здравният министър и директорът на "Пирогов" са част от антуража му. Сащисаните доктори се чудеха как да реагират на неадекватните хвалби на шефа си и конфузно му пригласяха.

А в разгара на пандемията лекари и пациенти се спасяват поединично, въпреки държавата. И умират заради престъпно нехайство.
215
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мисля си, че е крайно време да се учреди нов приз у държавата Му - "Гъ зол изец Храбър" , плакет, а на плакета два иб рика;)