Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Опасно е по време на криза да се правят промени в системата, смята проф. Ангелов
15 ное 2020 16:42, Красимир Ангелов
255
Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Време е за стягане на цялата система, пълно разбиране на мерките и работа на всички като един екип. За това призова от Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

"Много е опасно в състояние на криза, когато сме изложени на натиск, да правим промени в системата", посочи още Ангелов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Според него всякакви промени в здравната система трябва да се правят изключително внимателно. "Много съм сдържан по отношение на извършване на реформи в състояние на криза, в която се намираме, защото нямаме времето и ресурса да направим оценка на цялостното въздействие върху цялостната система", обясни той.

Ангелов коментира и недоволството от "зелените коридори" за възрастни, като обясни, че трудно разбира логиката на хората да не се съобразяват с издадените от министерството заповеди. По думите му тези промени не срещат разбиране от младите хора.

"Съгласете се с мен, че в състояние на криза тогава, когато много хора губят живота си и когато много лекари и сестри се разболяват, а някои от тях и умират, трябва да има ограничения. Ние трябва да проявим разбиране към тях. Ако сега се лишим от някои права, много скоро ще ги имаме отново в тяхната цялост", посочи здравният министър.

Той подчерта, че здравните власти действат по строго определен план. "Имаме разписани мерки и действаме по строго определен план, който представих в Народното събрание в рамките на 32 минути. Две трети от този план не може да бъде представен, тъй като в него имаме стратегически обекти от национална сигурност. Другата част е представена на обществото“, обясни още проф. Ангелов.

Той предупреди, че не бива да се прекалява с употребата на лекарства дори като парацетамол и аспирин, защото могат да доведат до негативни здравни резултати.

Здравният министър се срещна с областните управители на Шумен и на съседните области, с Областния щаб, с директорите на РЗИ-Шумен и на съседните области, както и с директорите на болниците в съседните области.

"Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани", каза още министърът.

По думите му ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари там, които да лекуват нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен198Точно така. Няма оборот - няма заплати за служителите. Стоките седят по рафтовете, развалят се - няма пари за други стоки, няма оборот. И щеш не щеш се самозатваряш. Фалираш. И това е. Хранителен магазин, няма как да се издържа от продадени 3 каси хлям и 2 каси кисело млеко. Нямаш клиенти, нямаш оборот, нямаш пари за разходи и заплати. И затваряш, няма как. Пускаш кепенците и се чудиш какво да правиш. Тарикатски им го туриха тоя път. Много тънко им го намъкнаха...
187
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусните инфекции, не са чак толкова опасни. Бактериалните са в пъти по-опасни. Като Ебола например. Обаче тогава пандемия нямаше, но сега има. Тогава много бързо се овладя положението а сега - държави под карантина. Цирк та дрънка.
186
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те на практика затвориха магазините и аптеките. Ако магазина работи от 8 до 17 часа - той няма как да оцелее. 5 часа има зелени коридори, демек само пенсионери ще влизат и ще си купуват хляб и мляко.Останалите 3 часа са за обикновените хора, работещите.И сами си давате сметка,че магазин няма как да оцелее с продажба на 20 хляба и 10 кисели млека.Аптеката също няма как да оцелее, при положение че пенсиите вземат лекарства не с пари а с завни книжки. И така-не ги затвориха, ограничиха клиентите
185
5
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Време ти е за"кога най-после спецялните..."===Хахахахахахахахаха :))) Какви неграмотни образи само пишат тук. Кефят ме на макс :))))
184
4
 
9
 
! Отговори
Време ти е за преди 3 години
ЗАТВОРА !!!кога най-после спецялните служби ще започнат да разследват този цирк наречен пандемия !?кога най-сетне организаторите на тази измислена, медийна епидемия ще отидат в затвора !!!
183
4
 
12
 
! Отговори
Професор Порожански преди 3 години
Този малоу.м.е.н хамстер не знае къде се намира! Заради кръчмите и фитнес залите умряха и продължават да умират. Ле кенца гербаджийски
182
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да гласуваш за Боко-тиквата да те управлява е все едно да очакваш чобанин да подкара космически кораб.Пълна пародия са това болгаристанците.Шушумиги та дрънкат.
181
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** ше си потрошат клавиатурите!
180
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами навремето на запад ако откраднеш кон са стягали за дървесен клон, индианците пък са стягали косата. Не им знаеме предпочитанията, голямо правителство много и големи капризи.
179
4
 
4
 
! Отговори
До 182 преди 3 години
Прочети в броя на "24 часа" от 14 ноември статията "За последните 7 години учащите медицина са се удвоили". В статията се казва че обучаващите в медицинските специалности са над 28 хиляди и съставляват 13 % от всички обучаващи се във висшите училища като е направено сравнение с 2013 година когато са били 7%.Така че МЗ да намери начин да въведе по най бързия начин щатове за доктори, фелдшери, медсестри стажанти и да утвърди съответни заплати.Както казва 179 ВРЕМЕ Е КАПИТАНИТЕ ДА ПОВЕДАТ БИТКАТА!
178
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, това да предполагаш възрастта на хората е доста неуважително, мой човек! Внимателно си подбирай действията и приказките, защото за всичко си има подобаващи последици!
177
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното нищо*жество назначено за министър на здравеопазването.Стегнете си мутрите и мутресите бе бо/клуци.
176
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нужна е креативност!Стига плямпа глупости! 29 хиляди ти е половин випуск абитуриенти, а не студенти по медицина - те са не повече от 250-280 на випуск /като 200 новозавършили директно се евакуират към цивилизовани страни/. А официално регистрираните лекари у нас са 30 хил. в т.ч. пенсионери, администратори и в чужбина работещите. Средната възраст е 61г.
175
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последната заповед за т-н- "зелен коридор" е поредното доказателство, че ни управляват оглупели и злобни Нищества! Колко трябва да си ***, за да схванеш, че че така само помагаш на вируса, чрез струпва на още повече хора?! Нямате лекарства, нямате легла в болниците, нямате лекари... Какво искате още - да ни преброите мъртви в угода на господарите си, защото българинът се беше заинатил - не мреше с предвидените темпове. Българоубийци!
174
2
 
13
 
! Отговори
До 175 преди 3 години
Къде ги видя 29 хил. студенти по медицина- 5 университета -6 курс са има няма 300-350 души за страната. Медицинските курсове са малки , а всички под 6курс още нямат взети ключови изпити.тотален хаос е.
173
1
 
18
 
! Отговори
Добро утро! преди 3 години
Времето отмина. Сега виждаме последствията.
172
2
 
29
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Време е да си ходите и да оставите добрите специалисти да оправят здравната система. Гърбавите калинки е време да заспят в зимен сън.
171
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е като войната на капитаните.Пускайте студентите на фронта и махайте всичко над 50г.Това е.
170
1
 
14
 
! Отговори
Алчните копелета преди 3 години
които закриха болниците - на съд.
169
1
 
17
 
! Отговори
Алчвите копелеета преди 3 години
които закриха болниците сега да отидат на съд.И стига вече с този ковид.Вършете си работата като всички други.