Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Опасно е по време на криза да се правят промени в системата, смята проф. Ангелов
15 ное 2020 16:42, Красимир Ангелов
255
Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Време е за стягане на цялата система, пълно разбиране на мерките и работа на всички като един екип. За това призова от Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

"Много е опасно в състояние на криза, когато сме изложени на натиск, да правим промени в системата", посочи още Ангелов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Според него всякакви промени в здравната система трябва да се правят изключително внимателно. "Много съм сдържан по отношение на извършване на реформи в състояние на криза, в която се намираме, защото нямаме времето и ресурса да направим оценка на цялостното въздействие върху цялостната система", обясни той.

Ангелов коментира и недоволството от "зелените коридори" за възрастни, като обясни, че трудно разбира логиката на хората да не се съобразяват с издадените от министерството заповеди. По думите му тези промени не срещат разбиране от младите хора.

"Съгласете се с мен, че в състояние на криза тогава, когато много хора губят живота си и когато много лекари и сестри се разболяват, а някои от тях и умират, трябва да има ограничения. Ние трябва да проявим разбиране към тях. Ако сега се лишим от някои права, много скоро ще ги имаме отново в тяхната цялост", посочи здравният министър.

Той подчерта, че здравните власти действат по строго определен план. "Имаме разписани мерки и действаме по строго определен план, който представих в Народното събрание в рамките на 32 минути. Две трети от този план не може да бъде представен, тъй като в него имаме стратегически обекти от национална сигурност. Другата част е представена на обществото“, обясни още проф. Ангелов.

Той предупреди, че не бива да се прекалява с употребата на лекарства дори като парацетамол и аспирин, защото могат да доведат до негативни здравни резултати.

Здравният министър се срещна с областните управители на Шумен и на съседните области, с Областния щаб, с директорите на РЗИ-Шумен и на съседните области, както и с директорите на болниците в съседните области.

"Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани", каза още министърът.

По думите му ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари там, които да лекуват нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
10
 
! Отговори
До148 преди 3 години
Абе на теб на какъв език трябва да ти се обяснява?Максималният осигурителен доход е 3000 лева! Максимално платената здравна вноска на месец за едно лице е 240 лева! Кой ти ги дава тия "големи " заплати след като не знаеш елементарни неща?
147
1
 
11
 
! Отговори
до 145 преди 3 години
Никой никъде не е казал, че плоският данък отива при здравните.
146
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-забавно ми става, когато разлаеш безделниците в интернет, работещи в склад за има няма 2000лв. бруто и те започнат да се надлъгват как никой не може да успее у нас и никой не взима добра заплата, освен ако не е човек на някого. Взимам пуканките да ви следя. Евала, че даже има хора, които отговарят на подобни безделници.
145
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 137Виж сега, в твоя конкретен случай "хбавата заплата" е част от алтернативното ти "аз". Отдалеч си личи, че никак не те слуша главата и живееш в свой измислен свят.
144
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149Сигурно е консултант по европроекти към някоя мутренска фирма с протекции от Баце, то само тия взима такива заплати
143
8
 
7
 
! Отговори
до 149 преди 3 години
Консултант в технологичния сектор. MA, AI, BI, RA и подобни теми, предимно за хазартни компании, банки, телекоми.
142
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 137Консултант по какво? По подреждане на кашони, или по хигиенизиране на санитарни възли?
141
6
 
9
 
! Отговори
до 137 преди 3 години
Не знам кое те изненадва, че млад човек е възможно да взима хубава заплата. Искаш да кажеш, че човек, взимащ хубава заплата, не пише коментари под новините в интернет ли?! Само да вметна, че работя по има няма час на ден, а останалото време съм пред компютъра и гледам разни курсове, чета книги и си чатя. И изобщо не ме е срам да кажа колко взимам и, че още от 31 заплатата ми е над 10 000лв., защото съм я заслужил и честно плащам всеки данък.
140
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата Адекватна мярка на калинките на Борисов ще е младите до 35 години задължително да посещават ежедневно от 18 до 20 часа някое от заведенията членуващи в асоциацията на Алибегов. Там до момента няма нито Еди регистрирам случай на положителен за Ковид 19, нито от персонала, нито от посещаващите ги. Явно имат някакъв таен имуностимулатор, който добавят в храната.
139
0
 
10
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
СЕДАМ ДА ГЛЕДАМ МАЧА...СМЕХ ГОЛЕМ...ДОКЪДЕТО ДОКАРАХА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА,ДОТАМ ДОКАРАХА И СПОРТА ,А И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА...
138
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 133Плоския данък не отива в здравното осигуряване. Там отиват здравните вноски, които се плащат върху доход до 3000 лв. Т. е. тези, които получават по половин милион на месец, пак плащат, толкова, колкото плащат и тези, които получават по 3000 лв. Щом толкова прости неща не са ти ясни, трудно някой ще ти повярва, че имаш интелектуален капацитет за нещо повече от това да местиш кашони по скалдовете.
137
3
 
6
 
! Отговори
до 137 преди 3 години
Не знам кой е нашият офис, такъв нямам в момента, работя от вкъщи като главен консултант. Иначе в стария офис в мол Сердика имахме 4 чистачки. За половин работен ден 3 взимаха 600лв., а една стоеше за ден и половина (да го кажем, че им беше "шефка") и помагаше с обяд, пратки и какво ли не и съответно взимаше 1600.
136
2
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Чувалите за трупове от Китай ли да си ги поръчваме г-н министър?Или ще чакате препоръка от плешивият ви приятел с черната генералска униформа,за да ни дадете съвет!
135
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Тия тотално са се объркали.Действат хаотично и на пожар.проспаха лятото а сега койми с..а в гащите.
134
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и аз имам здравна застраховка от работодателя, ама като ти опре ножа отиваш във ВМА, а не в частна болница нали, ами те са направени да взимат пари не да спасяват хората. Намамиха ни здраво, после защо хората укривали доходи и т.н., ами ако не работех за немска фирма наивници и аз щях да укривам.
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!-------------ЦЯЛАТА К О М У Н И С _ ТИЧЕСКА НАСЛЕДСТВЕНА ОЛИГАРХИЯ Е ЗА ЗАТВОР
132
2
 
10
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
ДА НЕ МУ СЕ СЪРДИМ НА ЧОВЕКА...ИЗГЛЕЖДА ИМА СЪТРЕСЕНИЕ НА МОЗЪКА...
131
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ся ли се сетихте да стягате системата бре тулууп, 11 години сте на власт, по 5-6 млрд. на година харчите за тая система, сега се сетил, ЦИРКАДЖИЯ НЯГЪЛ !
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 129Пак си спал отвит и си сънувал, че си завършил университет и си с 5 цифрена заплата. Я кажи сега и за чистачката във вашия офис, която взима 1200 лв.
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо този таен план , който строго следвате не сработва, да не би, защото няма такъв, както винаги, а просто гасите пожари .Оцеляването ни е оставено на произвола на съдбата и евентуално ако толупа реши да спре да обикаля с джипа и да прави изказвания, за които в някоя по- нормална държава може и да влезе в затвора, въведе някакви мерки, за съжаление вече закъснели и неадекватни!