Полицаите ядосани на ГЕРБ, не искат парите от детските надбавки

Това било провокация и удар по върху имиджа на МВР
65
Полицаите ядосани на ГЕРБ, не искат парите от детските надбавки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-големият полицейски синдикат у нас - СФСМВР изрази огромно възмущение от мотивите на ГЕРБ за отпадане на идеята всички деца да получават детски надбавки заради увеличението на заплатите на работещите в МВР. 
Полицаите заявяват в декларация, че и те са родители и изразяват гнева си, че униформените са били противопоставени срещу децата.

Още по темата

Синдикатът счита това за провокация и се заканва да потърси сметка и поиска извинение от вносителите на закона.

„Коригирането на суми за месечни добавки, за всички деца и връщане на подоходния критерий, по един безогледен начин е обяснено с осигуряването на допълнителен ресурс за медицински работници и служители на МВР. След като ръководството на държавата забрави една цяло министерство – на вътрешните работи – изваждайки го от държавните структури, работещи по ограничaване и преодоляване на последствията от пандемията, в свое постановление за увеличение на основните месечни възнаграждения на служители в тях, сега ставаме свидетели на директен опит, вследствие на нашия справедлив гняв, изразен в абсолютно законни протестни действия, служителите на МВР да бъдат директно противопоставени на една минимална социална придобивка по отношение бъдещето на България- децата“, пише в декларацията.

Полицаите определят предложението на ГЕРБ като нелепа провокация и пореден удар върху имиджа на работещи в сектор “Сигурност”.

„Ние, като представители на служители в МВР, не сме съгласни в това противопоставяне да бъдат въвлечени и медицинските работници, които в момента правят и невъзможното, на работното си място, за да лекуват българските граждани“, пишат те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащат ли осигуровки полицаите? Като държавни служители имат ли облекчения?Големите държавни разходи за полицаи и пожарникари са заради осигуровки.
24
3
 
13
 
! Отговори
Безумни военни преди 3 години
РАЗХОДИБългария има най-високият военен бюджет в ЕС за 2019 в проценти, който е над два пъти по-голям от средния за ЕС. Отделените средства през 2020 ще надминат със сигурност процентите, отделяни за военни разходи по време на студената война.Нашата армия ли е най-боеспособната в ЕС, или военните в България крадат най-много?!
23
19
 
4
 
! Отговори
Чата преди 3 години
Радев за пореден път раздели загубената ви нация! Приветствам Греб! Щом могат да ви разделят и го правят успешно, за тях, да продалжават! Желая им успех! Точно така трябва да се третират офцете!
22
5
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Запомнете невежи! На Греб не им трябват всичките гласове, за да ви управляват! Достатъчно е да накупят 30% еректорат и да имат 170% вечна власт, при наличието на коалиционни слугини като Опитомени патриоти, Доля и опозиции като БСП и ДПС! Патриотарите сами се натиснаха да подпишат декларация, че Бойко кавото и да ги прави, ще му го крепят пълен мандата!
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са държавни служители, заплатата им трябва да бъде вдигната, както и на останалите държавни служители, защото от нея зависи заплатата на депутати и министри. Ще видите, че от 1 декември минималната заплата на депутатите ще скочи с още 1000 лв.Най-разумно и далновидно е държавните служители да получават сумарно процент от сумата за здравеопазване и образование, заложена в бюджета.
20
1
 
10
 
! Отговори
A soldier преди 3 години
До АнонименТова го прави тенденциозно и всеки път вече много години противопоставя едни на други хора, разделяйки ги по професии и социални групи. Преди три години около Варна когато военен хеликоптер се разби и загина български военен, Борисов каза: "Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера, освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. колкото са коледните надбавки на пенсионерите".
19
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да обиждате полицаите. Каквито и да са ви пазят от ония в махалата. Като сте толкова добри разбирачи, защо вие не станете полицаи? Ама не ви се занимава с простащината човешка, нали? По-лесно е да плюеш от страни и да се самозалъгваш, че не си ***.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** от парламента се гаврят с народа. Без значение деца или служители. Питам аз тиквата от къде взеха пари, че си увеличиха заплатите?
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да противопоставяне възрастни на млади, че ще ни излезе през носа на всички.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9А по каква логика учителите са на първа линия?
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От мутрите добро не чакай - ***, крадливи, завистливи, *** неграмотни.
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ушевците под строй гласуват за герп, а сега възмутени.
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МяуДА СЕ ОТКАЖАТ ДА ПАЗЯТ БОРИСОВ ТОГАВА
12
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОРИСОВ Е РАЗЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА!
11
4
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Целия спектакъл е добре обмислен PR. Ние ще ви дадем пари, вие ще кажете че сте възмутени, ние все пак ще ви ги дадем, а децата и родителите да се оправят. И си мислят че някой ще им повярва. Герберски номера, демагогия, евтин МВР PR... Възмутени били... хахаха!!!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хайде, хайдеНали знаеш че накрая добрия премиер ще им даде каквото са поискали те.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е въпроса искат или не иссат тия пари те трябва да заслужават едни пари да са на първа линия били но не е така на първа линия са работещите с предимно болни хора а не работещите със здрави хора предимно. Вътрешното министерство, социалното министерство и въобще администрацията , банките и пощите и търговската мрежа работят предимно със здрави хора а работещите с болни хора са лекарите, сестрите, санитарите, лаборантите и аптекарите.Дори зъболекарите и акушерките например при цялото ми уважение не са първа линия.
8
5
 
24
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 3 години
Тия от МВР да не се правят на изненадани. Има си специална дума за "парче плат с което се чисти", което след употреба се изхвърля. Наистина ли полицаите си мислеха, че въобще някоя е имал по различно мнение за тях след като вярно слугуваха на падишаха си?
7
6
 
20
 
! Отговори
полицаи отребки преди 3 години
и сега като са ядосани какво ще направят? ще ходят да бият децата с метални боксове ли?не ви ли е неудобно да вземете парите на децата бе милиционери гнусни?
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащат ли някакви данъци полицаите? Като държавни служители имат ли облекчения от данъците?