Ново жилище за Йорданка, а в Равнец: Тя преувеличава!

Според хората санитарката е без дом, защото е продала имотите си
17 ное 2020 08:55,
51
Ново жилище за Йорданка, а в Равнец: Тя преувеличава!
Снимка: Кадър BulgariaOnAir

Община Бургас осигури обзаведено жилище на санитарката Йорданка Желязкова, след като тя се принуди да спи в болницата, за да няма контакт със семейството и жителите на село Равнец.

Само преди дни жената от обяви, че семейството и било под натиск заради това че работи в допир със заразата, а внучките й са отстранени от училище. Сълзите на Йорданка и разказът й, че спи под мост, предизвикаха широк обществен отзвук.

Още по темата

Оказва се, че последните няколко дни Йорданка нощувала в стая в хирургическото отделение, където работела през последните години. Твърди, че в село Равнец продължават да не я допускат да се прибере.

"Настинах, защото спях навън. Стоях под моста, защото ме беше страх от улични кучета, наркомани. Добре, че началникът на отделението ме извика да спя в там", разказа пред Нова тв Йорданка Желязкова.

Според жителите на село Равнец обаче, версията на Йорданка била преувеличена, защото семейството останало без дом. Санитарката продала имотите си, а срокът за пребиваване в къщата под наем бил само докато минат зимните месеци.

"Защо си продадоха имотите? Никой не им е виновен. Нарочно го направиха, за да се жалват", каза един от живеещите в селото.

Йорданка сподели, че е продала къщата си, защото е била измамена. В селото са категорични, че жената се е самоизолирала по настояване единствено на дъщеря й.

"Попитах дъщеря й кой човек от селото е казал майка й да не се прибира. Тя не отговори. В населеното място няма напрежение. Жената не е гонена", твърди кметът на Равнец Костадин Георгиев.

Напрежение в училището и страх от зараза обаче имало, защото внучката на Йорданка е с гриподобни симптоми. Първокласничката не е допусната до учебния процес.

"Директорът, който е страшно добър и разбран, веднага реагира и ме помолили детето да мине на самообучение за 10  дни. Обясних го и на майка ми", разказа дъщерята на Йорданка – Пенка Желязкова.  

В крайна сметка историята завършва с щастлива развръзка. От Община Бургас реагираха и решиха да помогнат на Йорданка, като й осигурят общинско жилище.

"Жената ще бъде настанена в изцяло обзаведен дом", заяви Тина Писарова, директор "Общински имоти" Община Бургас.

Йорданка ще може да се нанесе в апартамента в бургаския комплекс "Славейков" още днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
28
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
На това село заслужава да му спрат всичко - ток, вода, медицинско обслужване, доставки, линейки, автобуси, да затворят пътя към него - като искат да живеят в 18ти век да си живеят.
24
16
 
6
 
! Отговори
Себулба преди 3 години
Ау като я видях се стреснах .Заприлича ми на Дарт Вейдър в прозрачен шлем.Приликата е поразителна.Стейхоумовци това ви очаква свиквайте .Купете си и един вагон тоалетна хартия ще ви трябва за по-натам.Оня пит-те-кантроп шефа на СЗО ще ви даде инструкции и как да си биете по 10 ваксини на ден отза.дзе до второто пришествие !
23
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селяните лъжат. В първото видео, което се пусна та категорично заявяваха, че не я искат. И като първи страхливци се обръщаха с гръб към камерата. Като са толкова сербез да отидат в болницата да помагат, но е по добре да си ***.
22
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера сутринта имаше интервю по телевизията с нейни съселяни, които бяха против нейното семейство и децата от него да посещават училище и градина, защо сега казват, че нямало никой против, като ги бяха изтипосали 4-5 човека?! Отделно и Данчето, кой знае в какви драми е. Нещо намирисвва работата от няколко страни! Но съселяните откровенно лъжат, защото ги даваха по ТВ да се противят.
21
5
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Защо жор-налята от медиите раздухаха проблема, преди да проверят истината ???!!!Това не е журналистически професионалзизъм !!!
20
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С маска, очила и шлем, готова е за апокалипсиса :)))
19
1
 
37
 
! Отговори
Йсдкдидикдбе преди 3 години
Тия безмозъчни амеби от Равнец да не се правят на невинни, видяхме ги как се бяха събрали и недоволстваха. Ако нямаше видео можеше и да им повярвам.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той онзи от горе гледа. И като се почнат в Равнец, да видим къде ще ги закарат...най-добре под моста.
17
1
 
33
 
! Отговори
Десислава преди 3 години
Гледах репортажа,жената не преувеличава,а самият факт,че работи в ковит отделение,за разлика от много други знайни и незнайни доктори,които отказват - ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!
16
6
 
8
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Журналята откровено нечистоплътни. Половин година облъчваха народа със смъртоносния вирус и как трябва да се изолират контактните. Сега правят новина, че възрастните хора на село ги е страх и спазват "мерките"!?
15
1
 
42
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Завист! Видяхме ги как крещаха в с. Равнец, че не я искат жената, а сега "преувеличвала", защото всички ги укориха и защото жената получи дом където да се подслони. Дали някой от тях се е запитал къде е изкарала тази жена нощта в дъжда? Дори и дъщеря й, как можа да не я защити, а я остави на произвола
14
0
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 3 години
ТАКА СМЕ НИЕ БАЙ ***-ЗЛОБАТА, ЗАВИСТТА И ПРОСТОТИЯТА НИ ДОКАРА ДО ТОЯ ХАЛ !!! НО КАТО И ИЗВАДИХА ОЧИТЕ---ИЗПИСАХА И ВЕЖДИТЕ !!!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КМЕТА НА БУРГАС КОЙТО ГОНЕШЕ ХОРАТА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ НОСЕЛИ ЗАРАЗА В БУРГАС! ПРОЛЕТТА НА 2020 ГОДИНА!
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сценария на ГЕРБ не мина
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШопоМалък но много *** кмет
10
0
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Малък ,но изключително *** народ...
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КовидНАКАЗАНИЕ ЗА КМЕТА НА БУРГАС КОЙТО ГОНЕШЕ ХОРАТА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ НОСЕЛИ ЗАРАЗА В БУРГАС!
8
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много евтин милиционерски театър - нещастна санитарка, гонена и кмета дава жилище.
7
4
 
6
 
! Отговори
Ковид преди 3 години
Наказание за хората, които са я прогонили. Дано хванат вируса и да умрат по домовете си, защото никой няма да ги иска за приеме в болница.
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТри дена цирк цял живот общинско жилище. Но само за свои хора....