Отново палатки пред Народното събрание, този път ги разпънаха полицаите

Униформените настояват за 30% увеличение на заплатите
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредните палатки на протестиращи под прозорците на властта. Този път ги разпънаха полицаите.

По този начин най-големият полицейски синдикат СФСМВР продължава с протестите срещу недооценяването на труда на служителите в МВР и приноса им в борбата с епидемията и последствията от COVID-19.
Още по темата


Служителите на реда разоложиха палатките пред вход на сградата на Народното събрание. Те ще останат там за една седмица.

В знак на протест с искане за по-високи заплати всеки ден в обедните почивки членовете на синдиката ще се събрат на демонстрация пред работните си места.

От синдикалната федерация продължават да не са съгласни и с идеята на депутатите от ГЕРБ парите от детските надбавки, които правителството предложи да са за всички, да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Думи на шефа на протеста - Средната заплата в МВР е 960 лв.основна.30% увеличение са около 300 лв.Умножете по 50 хил. работещи в сферата = 15 млн! На месец!Това да не са тиквени семки бе,ушевите?
109
0
 
3
 
! Отговори
За съм мафията герб преди 3 години
Да станат програмисти :)
108
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Предлагам майките от системата ни убива и Мая Манолова да дайдат за да ги охраняват.
107
0
 
10
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
На кой не му аресва молбътъ и напуща. Дааа ,амъ после кво прайм? Тряаа са върнем на селу да бачкаме.А на селу раута от тъмно до тъмно,край няаа.
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шшшшшшш, ша ви тарашим за взривни и запалителни устройства! Аре, вън! Куки, сами сте на площада! САМИ СТЕ, БЕ ЕНИЧAPИ!!!!
105
1
 
7
 
! Отговори
Бай Курти преди 3 години
На мен,като не ми харесва заплащането и смятам ,че съм недооценен ,НАПУСКАМ.Елементарно е.Напускате и си търсите работа с подходящо заплащане. Ама едва ли ще си оставите топлите местенца на издръжка на затруднения народ.
104
2
 
4
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
Предлагам Следното:Лекарите захвърлят маски, чанти и ръкавици, и се качват "куфари" по колите на МВР, пият кафета по бензиностанции или обикалят като екскурзоводи.А силно заслужилите 30-те си процента претенденти , заемат "първата линия" в спешни отделения и реанимации!МВР, парите Ви чакат!Само ги заработете!
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106Прав си, но ако си мислиш че е лесно да пазиш ГЕРБ и да налагаш....:))) Иначе ги разбирам че искат по високо заплащане, но както казваш ти, има много калинки и там, докато тези които си вършат работата са на заден план :)
102
1
 
4
 
! Отговори
6 преди 3 години
А снимки от боя зад колоните защо няма. Разследващите полицай напуснаха. Мето шофьорчето напълни полицията с умирисани постови като вас тикви.
101
0
 
4
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
Нагли ***.
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между работещите в полицията има доста "***"! Че има корумпирани,подкупни,мързеливи..ние си го знаем!Но че са толкова дебелооки,и то в тази здравна криза,сами го доказват.Каква "първа линия", какви 30%??? Ние,обикновените работещи, ако получим увеличение 5%, палим свещ,Те ще вдигат стачка заради 15% всяка (!)годинаА утре и лекарите като поискат 20 заплати при пенсиониране???
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже питат на коя линия са: крият се зад храстите.Затова и 15% увеличение са им много, особено при задъхваща се икономика.
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много милиционер, много говнъъ! Същото е и в парламенто както и в Президентството на булшитвиките.
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че са протестите, че да видим колко *** висят на наш гръб.
96
0
 
4
 
! Отговори
Да бе да преди 3 години
Да викнат Отровното трио да ги разгони.
95
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 96Лекарите не са държавни служители! Освен това, ако системата на обслужване работи коректно,те могат да получават много повече пари от всеки в държавата - стига да са добри лекари!Не трябва да има лоши лекари, а как да се подобрят ако те получават толкова, колкото и добрите?Система на тяхното заплащане според броя на пациентите и количеството свършена работа /т.е. времето ангажирано с всеки пациент/ предполага много високи доходи за добрите лекари, уважавани от пациента, ако работи
94
5
 
3
 
! Отговори
От колко години преди 3 години
Тулупа от село Банкя не е ХОДИЛ В ПАРЛАМЕНТА НЕ Е ОТГОВАРЯЛ На дЕПУТАТИ И НЕ СЕ Е СРЕЩаЛ С протестиращи сектори?
93
1
 
6
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 3 години
След промяната на бЪчварова "чантаджийте вън" която излезе неуспешна и напълни МВР със стари за нищо не ставащи служители ламтещи за заплати +пенсий /максимални/се замазва истинския проблем.МВР е със стари служители , не се назначават нови а работата е на 0%.Решение-изчистване на тези закотвени служители и намаляне възраста на 45г.и служителя вън от системата ,да се реализира на другаде.
92
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Палатките им Законни ли са ??? Нашите НЕ бяха ! ЗДП не е ли за всички еднакъв ?????
91
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много малко получавали. Кога един лекар ще получи 20 заплати в капата и да се пенсионира на 50 г, безплатно пътуване, манджа, обуща. Едни от най-високите заплати в държавния сектор. Като е малко, навън работа колкото щеш...