Пловдивчанки събират дарения за фризер за кръвна плазма

В кръвния център има апарати, които не могат да работят без него
17 ное 2020 11:34,
13
Пловдивчанки събират дарения за фризер за кръвна плазма
Снимка: БГНЕС

Пловдивчанки започват дарителска акция за събиране на средства, с които да се закупи фризер за кръвна плазма. След събирането на сумата Нели Ивановa и Пепа Павлова ще я дарят на центъра за трансфузионна хематология в Пловдив, за да се закупи апарата.

В кръвния център вече има 2 дарени апарата за извличане на кръвна плазма, но те не могат да заработят докато не се подсигури и фризерът. Вече тече подготвителна дейност в кръвния център, обясни началникът пред "24 часа" д-р Соня Джевизова.

77 200 лв. без ДДС е цената за шоковия фризер, която двете жени се опитват да съберат. Вече имат събрани 6300 лв.

"Застанахме зад тази кауза, за да помогнем на лекарите от кръвния център в Пловдив. Сметката е дарителска, а основанието за превод на пари е: "Закупуване на медицинска техника", каза Пепа Павлова и призова хора от цялата страна да даряват, защото кръвната плазма ще спаси много животи из цяла България.

Дарителската идея идва на Нели Иванова, след като съпругът й изкарал тежко коронавируса и бил настанен в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Изпратете ги на HELPKARMA.
10
1
 
0
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Трябва да спре цялата държава за да се усетят тия политици, че без нас са за гробищата.. Жалко, че сигурно няма да ме има вече на тая земя като се оправят нещата.. А съм млад още или бързо ще се мре или няма да е скоро оправията..
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малиииий,скоро като внесем и ваксината на Pfizer не ми се мисли какво събиране ще паднеНа (пари за нискотемпературни фризери)
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 млрд бюджет за система която колабира при 200 пациенти на интензивно лечение а ние събираме капачки и смс за кувиози, линейки и фризери.НАГЛИ КРАДЦИ !
7
1
 
2
 
! Отговори
Хубаво, но... преди 3 години
...да не стане като ХелпКарма.... ?
6
1
 
2
 
! Отговори
Майна преди 3 години
ЗАЩО МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ ДАДЕ ПАРИ ЗА ТОВА ЖИВОТОСПАСЯВАЩО НЕЩО??? МАЛКО ЛИ ПАРИ ДАВАМЕ ВСИЧКИ ЗА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ???? КЪДЕ ОТИВАТ?????
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора аз обичам да помагам, но това не е начина. Болница в която един фризер не може да се купи, капачки за кувьози и в същото време чуваме какво става навкякъде. Кампании, смс....до кога. Къде го има това в нормалниятсвят? Всичко ли отива на 100% за добре цели.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обявят банковата сметка, да се провери дали това отговаря на целите-Университета по медицина да го потвърди и ще даря.Остава обаче въпроса, къде са милиардите за борба с пандемията?Как така една университетска клиника няма средства да закупи толкова важно оборудване и то насмешна стойност под 40 000 евро, та един ехограф струва повече.
3
1
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Тиквю да спре да обикаля с джипо като муха без глава и да гори бензиня Бадева..и ето ти икономия!
2
1
 
4
 
! Отговори
Бивш американец преди 3 години
77 хиляди лева? Община Пловдив къде е? Спокойно можеше вече този проблем да е решен. Къде бляхте цяло лято? Вторият град в бг няма как да съхранява плазма. Ходете си!
1
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Дайте инфо къде и как се събират?! Аз искам да даря обаче не знам къде!