Специалисти ще оказват психологическа подкрепа на ученици и учители

Телефонната линия ще е напълно безплатна
18 ное 2020 14:16, Ния Христова
7
Специалисти ще оказват психологическа подкрепа на ученици и учители
Снимка: БГНЕС
Психолози ще оказват психологическа подкрепа на ученици, родители и учители в условията на пандемия. Услугата ще извършва чрез специално разкрита за целта телефонна линия и ще е напълно безплатна. В центъра по график на повикванията ще отговорят психолози. Линията работи от няколко дни в 6 областни центъра.
 
"За една седмица имаме над 20 сигнала. Мога да кажа, че се поделят поравно между учители и родители. По-рядко се обаждат ученици. Линията е организирана в рамките на регионалния център. Имаме психолози, които дежурят. Линията работи в рамките на работния ден. Обслужват се сигналите – всеки един родител, ученик, учител може да се обади във връзка с COVID-19 и с последиците от кризата. Винаги отговаряме и се опитваме да създадем спокойствие", обясни ръководителят на Центъра в София Калоян Дамянов пред Нова ТВ.
 
Той разделя сигналите на два вида. Част от сигналите са пряко свързани с необходимост от психилогична подкрепа, която е породена от чувството за изолация. Другите са свързани с администриране на процеса – как да се организира дистанционното обучение, какви стратегии да се използват, как да се създаде по-добра връзка между учениците. Линията е открита за първи път през пролетта, но сега всъщност заработва отново.
 
"Откривам съществени разлики. През пролетта сякаш имаше по-голяма неизвестност за самата пандемия, докато сега случаите не са свързани със самия вирус, колкото с конкретни проблеми, които са възникнали. Сега нещата са насочени повече към последиците, а през пролетта се борихме с неизвестното", обясни Дамянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятам че в момента най голяма нужда от такава помощ имат лекарите и мед персонал
5
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Психологичекса помощ за болните. Как да умрем спокойно в къщи без да притесняваме никой.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А учителите са в стрес от смъртната опасност.На кого ли ще вдига заплатите догодина???
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мед сестри в училищата извършват дейности ,които са полезни за здравословното състояние на учители, не педагогически персонал и ученици безплатно.Те са най посещаваните в кабинетите, и даващи информация от( личните) си телефони както и психологическа подкрепа на родителите.Само на думи нищо не става.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветват учителите как да умират по-достойно! С думите AVE TIKVA....
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"За една седмица имаме над 20 сигнала"Много бе, а колко пари взехте за тази седмица, защо не написахте.