Търговците са против зелените коридори, създавали риск

Срещу тях се обявиха представители на 12 вериги в страната
18 ное 2020 19:30, Нели Христова
28
Търговците са против зелените коридори, създавали риск
Снимка: БГНЕС

Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги у нас, настоява да отпаднат т.нар. "зелени коридори" за пазаруване на хората над 65-годишна възраст. Становището е адресирано до министрите на икономиката и здравеопазването.

Още по темата

Позицията на сдружението бе разпространена от Българската стопанска камара, чийто член е обединението на търговските вериги. От там споделят виждането, че мярката е неработеща, не води до реални ползи за възрастните потребители и успоредно с това създава предпоставки за струпването на хора от всички възрастни в и пред търговските обекти, свързано с допълнителни рискове за тяхното здраве.

Освен това мярката затруднява работещите на сменен режим, работещите пенсионери над 65 годишна възраст, както и работещите в самите обекти, които често се затрудняват в определянето на възрастта на един или друг клиент, а нямат законовото право да изискват документ за самоличност, посочват от Стопанската камара.

Според камарата търговските вериги влагат значителни средства, за да гарантират безопасна среда за потребителите и за екипите и прилаганите превантивни мерки срещу Covid-19 би следвало да гарантират безопасно пазаруване на всички потребители, независимо от тяхната възраст или от избраното от тях време за пазаруване

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия зелени коридори са безумие! Това може да го измисли само болен, герберастки мозък...
5
0
 
27
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Тези зелени коридори са пълна простотия. Да направят сутрин от 8 до 10 само за възрастни хора, а след 10 за всички. Който е възрастен и иска да се пази да ходи сутрин, останалите да ходят когато си искат. Днес пред магазин Фантастико в София имаше поне 50-60 човека опашка от "млади" в 16:20, а вътре в магазина беше абсолютно празно.
4
3
 
19
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До 81851 Франция мен не ме интересува, това което аз купувам искам да го видя и избера, а не да ми донесат каквото те решат че е застояло в магазина. Сега стопли ли?
3
5
 
2
 
! Отговори
Пари и пир по време преди 3 години
На чума - българския патент
2
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно са им спаднали оборотите доста, щом пак почнаха яко да пълнят пощенските кутии със всевъзможни дипляни. И са готови да прегризат гръцмуля на всеки забранил им нещо, или въвел допълнителни регулации. Грам не им пука за здраве, мерки и други подобни ковид щуротии.
1
18
 
6
 
! Отговори
81851 преди 3 години
Във Франция малките квартални магазинчета приемат поръки в социалните млежи и доставят продуктите по домовете. Тук трябва да минат десетилетия, докато търговците стоплят в какво се съти печалбата им.