Веригите: "Зеленият коридор" не работи, има напрежение

От бранша предлагат мярката да отпадне
82
Веригите: "Зеленият коридор" не работи, има напрежение
Снимка: БГНЕС

Ограничението за "зелен коридор" за възрастните следобед не изпълнява ефективно ролята си на защита за хората над 65 години и затруднява останалите, смятат от Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги в България.

Още по темата
От бранша предлагат мярката да отпадне, защото водела до напрежение и струпване на опашки пред обектите в началото и в края на "коридора", ограничава работещите пенсионери, нарушава графика на работещи на смени и отнема права.

Мярката е на практика неизпълнима, защото на служители на веригите или на охранителни фирми се налага да определят възрастта на клиентите по външни белези, което е повод за конфликти. По закон те нямат  правомощия да изискват и проверяват лични документи, посочват от сдружението.

Компаниите имат готовност за съвместна разяснителна кампания с Министерството на здравеопазването с апел за въздържане от пазаруване във времето от 8:00 до 10:00 сутринта за хората под 65 години.

Така всеки  ще получи възможност доброволно да прояви социална отговорност като спазва препоръката, без да е задължен за това, независимо от своята възраст и съобразно личния си дневен режим, а при невъзможност или при неотложна нужда ще може да пазарува без ограничения, изтъкват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: зелени коридори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А добър ден, кажете им го на гениите управляващи в лицето.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може ли, пенсиите да ходят да пазаруват когато си поискат?
7
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Против съм тези коридори и ще кажа защо! Защото всеки ден влизайки в магазина (ЛИДЛ и Кауфланд) между 10 или 12ч. се натъквам на пенсионери, които са не един или двама! Не можеш да разгледаш витрините от тях и опашките на касите са ужасно големи. Някой от тях ги виждам всеки ден в магазина и се чудя, какво толкова купуват?! Колко му трябва на един пенсионер?! А, иначе все ревът, че парите не им стигали!
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи Ангeйoв издаде заповед, отмени я и издаде променена, сега съвсем да я отмени. И каква беше ползата от това мятане като риба на сухо? Да се маркира че прави нещо?
5
31
 
3
 
! Отговори
Аре стига преди 3 години
В цял свят работи системата, ама за мрънкячите тука все им е криво. Дисциплината куца тука и твърде много слободия на "мненията". Гледа се за здравето на хората , а не за печалбите на някои
4
6
 
21
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Моля да ми осигурите зелен коридор към *** на Бойко Борисов и министъра на здравеопазването между 22:00 и 23:30. Благодаря.
3
13
 
5
 
! Отговори
айде у лево преди 3 години
Аз пък предлагам магазините да се затворят и собствениците да носят на възрастните хора храна по домовете. Аман от "предлагащи"
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махайте веднага тия безумици!
1
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ненаядоха се тия полудели от алчност.Какво лошо има 2 часа на ден да е само за възрастни хора без разни *** да им кихат и кашлят ?