Лекари близнаци влязоха като доброволци в COVID отделения

Двамата работят на първа линия в София и Монтана
19 ное 2020 08:39, Ния Христова
1
Лекари близнаци влязоха като доброволци в COVID отделения
Снимка: Pixabay
27-годишни близнаци, брат и сестра, станаха доброволци в COVID отделения. Двамата са лекари и работят на първа линия в борбата с вируса в Монтана и в София.
 
Те са току-що завършили и вече се борят за живота на хората, които са заразени с вируса.
 
"По време на 15-дневния престой на 27-годишно момче му се роди дете. За съжаление обаче баща му почина", сподели пред Нова ТВ д-р Петър Ангелов – уролог, доброволец в МБАЛ "Сити клиник – Свети Георги" в Монтана.
 
"За всяка загубена битка думата не е "натъжава", просто ме сломява и всеки следващ път е по-трудно да се изправиш и да продължиш", каза от своя страна д-р Даяна Ангелова, която работи в същата болница.
 
Доктор Ангелов е уролог, а сестра му е кардиолог. Професионалният им път ги събира в COVID-отделението на частната болница в Монтана, където са доброволци.
 
"Тя не беше много съгласна, но в крайна сметка някой трябваше да свърши тази работа и го направихме", разкри д-р Ангелов.
 
"Пандемията и коронавирусът заемат всяка минута от живота ми. Няма нощ или ден - абсолютно всяка минута е заета с пациенти, с техните близки, които молят за помощ", обясни още д-р Ангелова.
 
Лекарите близнаци разпределят работата си и в още едно отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Те работят и в "Пирогов" в София. 

 

"За две години преживях неща, които хора за 50 не са. Мисля си, че всяко трудно нещо те прави по-силен", заключи д-р Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дали ще излязат