"Моментна снимка": Тестват цял град в България с антигенни тестове

Кой ще бъде той, все още не е решено
Обновена: 19 ное 2020 18:07 | 19 ное 2020 12:05, Веселина Йорданова
174
"Моментна снимка": Тестват цял град в България с антигенни тестове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цял град в България ще бъде тестван с антигенни тестове за коронавируса, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Още по темата
Целта е да се направи "моментна снимка", която да бъде сравнена с 14-дневната заболеваемост, която се следи. В момента тя е 658 на 100 хил. души, което ни задържа на 13 място в ЕС.

Кой да бъде този град обаче, още не е решено.

Предстои обявяване на поръчка за 1 млн. антигенни тестове, до момента са поръчани 70 хил. Закупените от държавата ще бъдат разпределени на РЗИ-та и ще се извършват безплатно.

Ангелов каза, че европейската препоръка е след положителен антигенен тест да се прави PCR.

Шефът на "Пирогов" Асен Балтов заяви, че много граждани не правят това, за да не бъдат карантинирани и продължават да сеят заразата, което натоварва допълнително системата.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че в момента са хоспитализирани 2026 души в София, като 238 са хората на интензивно лечение.

В общинските ДКЦ-та има вече 9 Covid кабинета, като ще станат 11 до утре.

За пет дни през тях са преминали близо 1600 души. С антигенни тестове са тествани 1528, положителните са 453 или 29%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
4
 
! Отговори
Жеко преди 3 години
И какво ще разберат като тестват един град? Тоя министър се чуди как да удържа положението, след като тиквата му е наредил да симулира дейност за да не затварят държавата.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никакъв случай не подкрепям престъпната шайка, която ни управлява в момента, но...Хайде сега...всички срещу това да се тестват. не можело да ги накарат на сила.Ами, това, все пак е за обществото. Някои хора винаги ще са "на обратно".
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мноо ми е интересно как па ше ме накарат да се тествам...или първо тестове, после звезди на реверите, после лагерчета и така ...
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ако някой се заключи вкъщи и отсече-не,не и не!!!!Насила ли ще му правят теста.И кой знае още колко теории на конспирацията могат да избият покрай това....А едно дето с имейл ги подлудиха,че в момента им взимат децата, са много реактивни като им влезе муха в главата.
68
0
 
3
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Ямбол.
67
1
 
2
 
! Отговори
Генади преди 3 години
До Анонимен 67Откога правителството започна да пише закони?? Мислете бе хора, преди да напишете поредната си глупост!
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 милион теста по 100 лева = 100 милиона. Това ми прилича на брутална финансова измама в световен мащаб. Отделно, че правят по 2-3-4 теста, защото всеки показва ралзичен резултат...
65
10
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Мунчовците веднага ще писнат че им нарушават правата!
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зоро - Ред се създава не с Глоби а със добри Закони и спазването им - на ПЪРВО място от Властта - Правителството! После идват глобите.Ама нашето "правителство" не мисли че трябва да пише добри закони - а само Лобистки! Още по малко да ги спазва. Но иска от 'избирателите' да ги зпазват. Е нема как това да се случи
63
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, ами направете безплатни тестовете бе!Ще се тествам ако искаш три пъти!Откъде да дам 120 лева за тест, при положение, че 400 лева ми струва парно, вода, ток, интернет, телевизия и телефон за месец!И да, вече трети месец не работя и никой не ме конпенсира, че не може да извършвам дейност дори и с 1 лев!Важното е да компенсираме футболистите на Лудогорец на Кирчо от Разград!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би в банкя ще проследяват вируса, че да докарат по-оптимистични резултати?
61
5
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Отиди в Англия да си хвърли фаса от цигарата на улицата. На момента те глобяват 75 паунда, и ако те устройва след един час хвърли друг.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НекъфДа бе.100лв е бутилка 18-годишен скоч.Как пък не ще ги дам за PCR тест.Илон Мъск има бол пари - 4 пъти си прави тест - тука има, тука нема - 2 положителни, 2 отрицателни.
59
4
 
7
 
! Отговори
до 56 преди 3 години
А ти къде живееш?В Столипиново или Факултета?!Във всяка държава има гета!Говорим за съвсем друго...В Норвегия има хиляди случаи на изнасилени и дори убити жени от бежанци от Африка и Азия!В Норвегия отнемат децата на хетеросексуални семейства и ги дават за отглеждане на хомосексуални двойки! Тая държава ли ти е пример?!
58
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До до 37Сигурен съм , че хората ще се спукат да пишат коментари във Facebook.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КироКире да не забравиш да си оставиш GSMа. Иначе по него ще те хванат.
56
3
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ред се създава с глоби. Да не мислиш, че другите са по съвместни от нас? Просто има правила и който не ги спазва глоба. Затова когато дойдат на на нашето море си го карат по нашенски.
55
3
 
23
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Много хора не си правят PCR тестове защото нямат излишни 100 лева
54
1
 
15
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
Поръчка за 1 милин теста? Като се замисля - в България има само един град с над милион население. Другите са далеч по малки, дори следващите 3 заедно не правят милион.Какво ли ще тестват? Или само ще 'усвояват'?
53
1
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 3 години
Квооо? В България не изнасилвали и не пребивали жени по улиците ли? Ти къде живееш бе пич? В някакъв комплекс ли?