Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех

Ваксините срещу Covid-19 ще бъдат безплатни
20 ное 2020 08:10, Елка Василева
89
Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов, който участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет, коментира след края му, че се надява до края на годината и Европейският парламент, и Съветът да намерят компромис и решение по темата с европейските плащания до държавите членки.

По отношение на основната тема на Съвета - пандемията, министър-председателят отбеляза, че има няколко страни, в които са въведени много тежки мерки, но данните сочат, че това не води задължително до успех.

Борисов напомни, че т.нар. локдаун се отразява негативно на психиката и на здравето на хората, които са затворени по къщите си.

„Затова считам, че ние трябва с много добра организация и стриктни мерки – това, което много пъти вече отбелязахме – да не се събират хората, доброволно да се ограничават, да носят маски на обществените места, за да може и трудовият процес да върви,  парковете, градините и планините да бъдат достъпни, да могат хората свободно да се движат и да не чувстват заповед, с която насила да бъдат държани. Това е нашият апел – всеки да прояви съзнание и разум“, заяви премиерът.

Още по темата

По темата за ваксините премиерът Борисов изрази благодарност към Еврокомисията за бързата й работа и за създаването на необходимите инструменти. Министър-председателят напомни, че страната ни участва в пълното портфолио ваксини, съобразно европейската солидарност.

„Ваксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани”, категоричен беше Борисов.

Относно антигенните тестове министър-председателят посочи, че България е подготвена, заделени са 15 млн. лв. за тяхното закупуване.

„Целта е, когато стигнем платото и малко тръгнем надолу, да знаем цялата картина каква е“, добави Борисов, цитиран от БНР.

По думите му антигенните тестове са важни  и за улесняването на пътуването между европейските държави.

След края на видеоконференцията премиерът Бойко Борисов проведе работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, на което обсъдиха резултатите от дискусиите на европейските лидери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
4
 
! Отговори
Няма смисъл преди 3 години
от по-строги мерки,ако се спазват стриктно дори и тези ще има добър резултат! Но тук нещата опират до политика и на въпреки! Естонския бабаит,импексовата,учиндолския месия и знайни и незнайни мангърови *** направиха всичко възможно да се анатемосат всички превенции ,които се взеха.Всичко беше оплюто и изкривено,то не бяха чипове в главите,следене по телефона,5Г мрежата и други щуротии!А сега ,ако имат капка достойнство да си понесат отговорността за разделеното общество!
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък коя ли мярка на това от снимката е довела до някакъв успех?
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ е на първо място в света по смъртност преди вируса....Защо ли ?????
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дрънкат глупости, в същото време са оставили децата в училище да носят заразата в къщи. Абсолютно лицемерие гербаво. Ако спрът децата % та на заразени рязко ще падне след две седмици
79
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
не водят до успех естествено че не водят ес да излезе с единна позиция коипусна вируса и кои ще прибере огромните печалби от измислени ваксини имаски по 10 лв броя сега се видя колко вредна организация е ес и нато не търсятвиновника
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
borisov vi preduprejdava savsem nejno i diskretno, che ako vi zahvarlia s pachkite evro i trupchetata zlato, moje da pukne glavite na nekoi velik bg voinik i da vi tekne krav po velikia surat, a moje i malkoto mozak da vi izbega u severna macedonia ili western union...setne hasan simeon ot afrikansksta bulgariika trea da sabira askera ot malkite bulgariiki okolo ravadinovskia zamak na egipetskia faraon s arabskite pauni i jrebci...
77
2
 
9
 
! Отговори
къде е Мутафчийски? преди 3 години
Вируса се разпространява безконтролно и прояжда паянтовата ни здравна система. Време е за мерки - колкото по-рано - толкова ще са за по-кратко време.
76
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лична отговорностлеле, нови "ценности" в поведението ли въвеждаш?
75
1
 
12
 
! Отговори
Превод в ефир преди 3 години
Тежките мерки ще доведат до оставка на правителството, което е добро за всички освен за крадците.
74
1
 
10
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ТИ Б....... СТАНА И ДОКТОР. А ЗАЩО ЗАТВОРИ НА ПРОЛЕТ. ЗАЩО САМО ГОВОРИШ??? :КАК ЩЕ НИ СПАСИШ??? НА 3 ТО МЯСТО ВЪВ EU СМЕ ПО СЪРТНОСТ ОТ КОВИД. КАК СМЕ ТИ НАЙ МИЛИ??? А ХОРА ГИНАТ ВЪВ ЛИНЕЙКИ ПРЕД БОЛНИЦИ НЕ ГИ ПРИЕМАТ И У ДОМА СИ УМИРАТ. КАК НЯМА ДА СЧУПИШ ДЪРЖАВАТА??? А ТЯ ВЕЧЕ Е ВЪВ КОЛАБС. ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗ СЛЕД ТЕБ... САМО ГОВОРИШ БЛЯ БЛА И СЕ ПЪЧИ... И КАНТОНЕР СИ И ИНЖЕНЕР СИ И ДОКТОР СТАНА... СТАНИ КОСМОНАВТ И ОТ ЛЕТИ НА ДАЛЕЧ. ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР...
73
2
 
11
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
мутра от най низшата прослойка обграден от себеподобни управлява държавата 11 години. За справка, България е член на ЕС 13 години. Има ли изненадани ? Странно.
72
2
 
11
 
! Отговори
Лична отговорност преди 3 години
имат съзнателните и културни хора. Вярвам, че имаме прогрес в това отношение, защото все по-често виждам хора с правилно сложени маски. Правилното носене на маска стана признак на култура и съзнателност. Благодарение на маските вече лесно можем да идентифицираме несъзнателните, недисциплинирани, необразовани и в крайна сметка некултурни индивиди.Дори когато си прекарал вируса, носенето на маска е свидетелство за лична отговорност и култура.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
великия нагъл чалгаджия нареден на масата на европейците изгладнял иска вече да му дават пари за да му ръкопляскат некадърните връзкари под команда
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирус, има ЗАНУЛЯВАНЕ. Световно зануляване,нов световен ред. Решението е взето отдавна, планът се реализира сега. Парите са заделени отдавна. Как мислите се отпускат толкова много пари с плекота ако не са предварително заделени за целта. Още нищо не сте видели....
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страх го е от по тежки мерки защото ще си подпише уволнението от народа...
68
4
 
8
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
"Няма да налагаме забрани, няма да задължаваме хората, разчитаме на личната отговорност на всеки". Напротив! Сега е времето да не чакате и да разчитате на нашата лична отговорност, а вие да проявите лична отговорност, на която ние да можем да разчитаме! Така прави лидерът. Води, увлича хората и служи за пример! Тогава може и да проявим лична отговорност!
67
0
 
17
 
! Отговори
Настръхвам, преди 3 години
като ми кажат "безплатно"!!!Знам, че "безплатното" е платено от мен и семейството ми, от всички нас,под формата на данъци, осигуровки, такси.Поне да се изразяват коректно:"платени със средства от бюджета"?!Обаче, ако идеш да те боцнат, ще ти поискат парички за иглата и спринцовката (примерно) и то с ДДС, пари за труда на сестрата, дето ще те боцне, потребителска такса. и пак едни десетина кинта (минимум) на калпак ще изхвърчат от изтънелите портмонета на хората.Безплатно е сиренецето в капана
66
2
 
13
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Как пазите психиката ни, като на практика ни карате да живеем сред увеличаваща се смърт!?! Правите точно обратното! Това ли е скритата ви цел? Да измрем от ужаса, в който вече живеем? "Вярваме, че с добра организация и контрол ще се справим." Ами хайде, направете най-накрая поне някаква организация, както пролетта! Стига хаотични 'мерки', които не работят и често се сменят с други също така неработещи! Организация, план, Закон за защита на населението... Къде са?
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В България сме заделили 15 млн. лв. за закупуване на антигенни тестове. Ще ги използваме, когато стигнем платото на заболеваемост, за да имаме по-пълна картина." Какво плато при това устремно увеличаване? Толкова смърт наблюдаваме вече край нас - и не само от медийното пространство, а близки и познати!! "Затова ние ще продължим с гъвкавите мерки, ще пазим психиката на хората." Как пазите психиката ни, като на практика ни карате да живеем сред увеличаваща се смърт!?! Правите точно обратното!
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани, категоричен беше Борисов. Поредната лъжа-колкото са безплатни PCR -тестовете ,операциите и редица други услуги...т.е.безплатни са за гербаджийската върхушка.