Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех

Ваксините срещу Covid-19 ще бъдат безплатни
20 ное 2020 08:10, Елка Василева
89
Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов, който участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет, коментира след края му, че се надява до края на годината и Европейският парламент, и Съветът да намерят компромис и решение по темата с европейските плащания до държавите членки.

По отношение на основната тема на Съвета - пандемията, министър-председателят отбеляза, че има няколко страни, в които са въведени много тежки мерки, но данните сочат, че това не води задължително до успех.

Борисов напомни, че т.нар. локдаун се отразява негативно на психиката и на здравето на хората, които са затворени по къщите си.

„Затова считам, че ние трябва с много добра организация и стриктни мерки – това, което много пъти вече отбелязахме – да не се събират хората, доброволно да се ограничават, да носят маски на обществените места, за да може и трудовият процес да върви,  парковете, градините и планините да бъдат достъпни, да могат хората свободно да се движат и да не чувстват заповед, с която насила да бъдат държани. Това е нашият апел – всеки да прояви съзнание и разум“, заяви премиерът.

Още по темата

По темата за ваксините премиерът Борисов изрази благодарност към Еврокомисията за бързата й работа и за създаването на необходимите инструменти. Министър-председателят напомни, че страната ни участва в пълното портфолио ваксини, съобразно европейската солидарност.

„Ваксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани”, категоричен беше Борисов.

Относно антигенните тестове министър-председателят посочи, че България е подготвена, заделени са 15 млн. лв. за тяхното закупуване.

„Целта е, когато стигнем платото и малко тръгнем надолу, да знаем цялата картина каква е“, добави Борисов, цитиран от БНР.

По думите му антигенните тестове са важни  и за улесняването на пътуването между европейските държави.

След края на видеоконференцията премиерът Бойко Борисов проведе работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, на което обсъдиха резултатите от дискусиите на европейските лидери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
samo pod prostora i kartinkite na tejkite zlatni pokrivi i pri popovete s zlatnite drehi i tejkite zlatni gerdani ne vireiat virusi...:-) seki den piat srebarna voda i apvat zlatni iastia...:-)...ama virusa im e zakovan na visoko darvo...i te si peiat dovolno i stastlivo slava tebe, slava tebe, slava tebe, boyko piivat krasno vince, blijat med ot puhkavi biali prusurki i mardat kambankite, dokato mliaskat vkusno sladko i oblizvat balkanski mustak, diva brada...
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно за тва спрях да гледам телевиия и като видя новина за короната подминавам. Считам, че такива елементарни примки и методи за сплашване са обида за моята интелигентност.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако само с маски се ограничаваше заразата.... никоя държава нямаше да използва lockdown...Колкото едни мерки са по-леки, толкова повече НЕ СЕ СПАЗВАТ и се подценява ситуацията. Ако се правеха повече тестове щяхме еднолично да сме на първо място по брой заразени на 1 милион.
20
1
 
11
 
! Отговори
А бе вие луди ли сте преди 3 години
Как ще затворят кръчми, чалготеки... - това са пари, много пари от наркотици, проституция..., кой ще пълни чекмеджетата. Хората си плащат, а вие само искате.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е когато про ст управлява про сти.Но на материала явно така им харесва.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21% ръст на фалитите у нас през 2020 г. - Това беше ясно с тази мафия във властта и очаквано, просто ковид забърза този факт!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което този човек казва, и варно. Мерките са безсмилици.Което не го прави по-малко вреден за България.
16
2
 
13
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Тиквата още ли не е разбрал че народа не му вярва? Само полуживите калинки около него гълтат последните тлъстинки на хората.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта е, когато стигнем платото и малко тръгнем надолу, да знаем цялата картина каква е, добави БорисовПри очевадното нежелание на Борисов да налага мерки като европейска държава, платото се намира на планина от трупове на ненужно загинали българи.
14
2
 
7
 
! Отговори
А никаквите преди 3 години
Мерки, със сигурност водят до неуспех.
13
0
 
6
 
! Отговори
От момента на преди 3 години
заделянето до момента на закупуването има поне два месеца, а след това още три за доставката им. Антигенни тестове ще имаме едва през април месец. Не се научиха да харчат изпреварващо народните пари, когато няма комисиона.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов напомни, че т.нар. локдаун се отразява негативно на психиката и на здравето на хората, които са затворени по къщите си.Ако имаше гръбначни същества около Мутрата, все някое щеше да намекне, че мъртвите роднини, оставени да умрат без лекарски грижи или въргаляйки се в прахта пред входа на някоя болница или на петия час кандилкане в линейката, също се отразяват на психиката на хората. Много негативно при това.
11
6
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Мисля на разумните хора цирковете със заекващия Квазимодо и тиквата бяха ясни отдавна. Въпросът е, след като онзи публично разказа как ходи без маска в covid отделение и след това отново без маска в градския транспорт, беше направен шеф на отделение !!! Дипломата му от Пловдив с тройките отделен въпрос.
10
9
 
4
 
! Отговори
Плевен преди 3 години
Браво Бойко! Подкрепяме те!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bibi, to zavisi ot kastite ve, mladejo...:-)bg kastite sa kolkoto kastichki za ptichki na batko Milko Kalaidjiata...:-)samo tuk tam nekoia komunisticheska princesa kato Evgenia Jiv ili Elena Ion sa s povechko kastichki...baba Elsabed hich ne se oplakva ot kastite si, nito ot konete, nito ot kuchetata si, nito ot ingilizkite si gradinki...nito ot elinskia diado Filip :-)i baba Lili ne se oplakva ot kastichkichkite si...samo bg maje smenia segiz togiz...a ti, u home ofice ili na plainaira si?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече търсим изход бе!
7
1
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
СЛЕД МАЛКО ЩЕ СЕ ,,ИЗХОДИ" ПО ..... МЕЖДУНАРОДНИТЕ ОТНОШЕНИЯ , РЕЛИГИОЗНИТЕ ВЯРВАНИЯ , ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ, КУЛТУРАТА , КНИГИТЕ , ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ........ЦЯЛ ДЕН ***.О.Т.ИИИИИИ
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де безплатни ваксини с нано роботи! Не мерси! Сатанисти долни!
5
2
 
8
 
! Отговори
ААА преди 3 години
ДОБРУТРО, ДР. БОРИСОВ...
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Щвеция още от началото е забранено събирането на повече от 50 човека на едно място. Преди две седмици го ограничиха на до 8. Не е нужно затваряне на паркове и планини, но в гъсто населените градове при положение, че има възможност чрез дистанционно обучение да ограничиш и намалиш потоците на смесване на хората на местата където е невъзможно да се проследят евентуалните контактни лица, като заведения за обществено хранене и градският транспорт си е престъпление.