Сачева: Управляваме кризата, стремим се да застанем зад всеки човек

Няма как от март до септември да произведем нови лекари и сестри, каза тя
Обновена: 20 ное 2020 22:50 | 20 ное 2020 22:45, Анисия Иванова
127
Сачева: Управляваме кризата, стремим се да застанем зад всеки човек
Снимка: БГНЕС

Ние управляваме кризата. Ако е останало усещане за изпускане на кризата, то се дължи понякога на безпокойството у всички предвид това, че е пандемия, която е непозната. От друга страна част от опозиционното говорене е свързано с това, че много хора проявяват манията си за величие, отколкото да направят нещо, което е добро. Това заяви социалният министър Деница Сачева.

"Само за последните 7 дни почти 5700 са тези, които оздравяха. В повечето български болници има техника и апаратура, и предпазни средства, липсват лекарите“, коментира министърът на труда и социалната политика пред БНТ.

„Няма как от март до септември да произведем нови лекари и нови медицински сестри. План има. Вчера бяха показани конкретни мерки, които се вземат в зависимост от това колко е заболеваемостта в страната. Трябва да си даваме сметка, че пандемията е трудна за управление, защото е трудна за прогнозиране“, подчерта Сачева.

Тя заяви, че детски добавки ще има за всички деца, просто механизмът е променен.

През директни плащания ще получат тези, които имат доход до 410 лева, а 80% от надбавките ще получат тези с доход между 410 и 510 лева, останалите ще могат да получат детските си надбавки чрез данъчни облекчения, обясни министърът.

По отношение на безработицата Деница Сачева каза, че за месец октомври тя е 6,9%:

„Пет месеца имаме стабилен спад на безработицата, 222 518 души е общият брой на безработните в България. Стремим се да застанем зад всеки човек, който има нужда от помощ“, подчерта още Сачева.

Налагаме мерки от каквито има нужда, стремим се да бъдат балансирани между здравните и социално-икономически мерки, поясни социалният министър и добави:

„Нова мярка ще бъде одобрена на следващото заседание на Министерски съвет, която се отнася за затворени бизнеси, ще бъдат отделени 50 млн. лева за 50 000 души за всички бизнеси, които биха били затворени евентуално“.

Докато траеше участието на министър Сачева, пред входа на БНТ се състоя традиционният протест, в който участваха сдружение Боец, представители на „Системата ни убива“, както и други участници в антиправителствените протести, съобщи БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тез имам чувството, че живеем е различни светове...
74
1
 
13
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Мда, страхотно се получи, ще има Наредба H-18, няма да има! Че даже и свалихте ДДС на тия, заради които я замислихте! Имам чувството, че никой в правителството не се е занимавал с бизнес, различен от консултантски! Вкарахте хората в разходи и честния човек отново е наказан. Отделно се грижите за свещенните Ви крави-търг. вериги. В отбори по футбол, в колективи-по 20-50 заразени, но в търг, верига не съм чул и за една касиерка! А какво правят веригите в центровете на градовете?
73
1
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
АМИ ВИЕ--УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ВЕЧЕ-30 ГОДИНИ ЗАСТАВАТЕ ВИНАГИ ЗАД НАРОДА----НЯАЯМАТЕ СМЕЛОСТ ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ В ОЧИТЕ НОО-ИМАТЕ НАГЛОСТА ДА ГО ЛЪЖЕТЕ И ЗАКОННО КРАДЕТЕ А СЕГА И--УБИВАТЕ СПОРЕД ЗДРАВНИЯ ЗАКОН ПРЕДЛОЖЕН ОТ ДАРИТКОВА И ПРИЕТ ВЧЕРА-20 11 2020г ---СЕ ОТКАЗВАТЕ И ДА НИ ЛЕКУВАТЕ---САМО ПО МНЕНИЕ НА--ДОКТОРИТЕ Е---КАКВО ЧАКА НАРОДА СПАСЕНИЕТО Е В РЪЦЕТЕ МУ
72
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева е страхотна симпатяга! Е някой път не се харесва като говори, но казва истината! Искам да имаме само такива образовани, качествени ръководители и министри!Алколсун!
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 81 Дааа БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ СЕ СЪБУДИ И СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ И УШИТЕ Още 500 г. му трябват на българина, за да се събуди! Хеащам се на бас, че ГЕРП отново ще спечели! Е не както преди абсолютно, но ще бъдат водещите! И поже съм такъв песимист, съм вече извън България! Поживейте малко в чужбина, за да имате мерак за промени като се върнете! Аз няма да се връщам - един живот имам!
70
0
 
13
 
! Отговори
Зад всеки? преди 3 години
Може, ако стоящият отпред е наведен и със свалени ***!
69
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази нахална и ялова дърта мома да не ни лъже в очите, а да каже, кой политик е умрял на стълбите пред болниците?Всеки ден починалите са по 3900, само и само да не надхвълят 4 000.Тия са объркани, уплашени и безпомощни некадърници водене от Смешният Мюнхаузен, който се дърпа за плешевото теме, да изкара до март.Оставка, съд, затвор....
68
3
 
16
 
! Отговори
евроценности преди 3 години
стига сте заставали ЗАД хората! Ей там в Брюксел има разни дето им е хубаво като застават ЗАД тях!!! Тук важи- "рамо до рамо!"
67
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито аз, нито който и да е от познатите ми е получил дори един лев помощ от държавата заради пандемията! Работата масово намаля със 70%, хора фалираха и са без доходи, но гербавите мошеници продължават да лъжат и да тъпчат чекмеджетата си!Ако някой е получил нещо, то той е гербав схемаджия, за останалите не стига, а и не отговарят на "условията" на държавата.
66
2
 
17
 
! Отговори
генератор преди 3 години
На негативна енергия !
65
2
 
23
 
! Отговори
каква пародия преди 3 години
Министерство на соц.политика ??? Виж,ако е на антисоциалната ,е напълно реалистична .А тази дама откакто съм е гледал как кове башбакана и пълен антибойковист ,като видя облагите и смени плочата --- каква метаморфоза във възгледите ,направо се е преродила ! Жалка ,работа ,жалко министерство ,а за морал и дума да не става ,като се говори за галагани и власт!
64
3
 
25
 
! Отговори
Алабала преди 3 години
Не всеки се ражда красив, но всеки може да опита да е добър към другите. Тази е мега наг.ла е безочли.ва и 5 пари не дава за хората. Кога ще ги приземим тия от ГРОБ и сбирщината в парламента? Не се търпи вече.
63
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грижат се за себе си.Те са хора. Вие сте животни.
62
2
 
22
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
НО МЕДИЦИНСКИ КАДРИ НЯМА НЕ ОТ МАРТ А МНОГО ОТДАВНА ЗА ТОВА ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПОМИСЛИ А НЕ ДА СЕ ХВАЛИТЕ С ЛОШИТЕ СИ МАГИСТРАЛИ - И КАК СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ВСЕКИ АЗ НЕ СИ СПОМНЯМ НЯКОЙ ДА Е ПОПИТАЛ КАК ЖИВЕЕМ НИТО МОИТЕ ПОЗНАТИ НИКОЙ НЕ ГИ Е ПИТАЛ ИМАТ ЛИ НУЖДА ОТ НЕЩО - ГРИЖИТЕ СЕ НА ДУМИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ВИ ПОВЯРВАТ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС НО БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ СЕ СЪБУДИ И СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ И УШИТЕ КАКВО ПРАВИТЕ
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо винаги изглеждат като животновъди?
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не слагайте на тази жена снимка над изказването и получавам паник атака ,като я видя !?
59
1
 
17
 
! Отговори
X преди 3 години
пълен леш
58
1
 
19
 
! Отговори
Като преди 3 години
пожарникари-пиромани сте. Първо я разпалвате, после се вайкате, тичате след събитията и се биете по гърдите, колко сте добри.
57
1
 
22
 
! Отговори
Jimmy преди 3 години
Това кюфте с кръгла глава ала класическа калинка од дека я изкопаа
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тала управлявате, че за много хора ще е последната коледна елха. Но явно всички сме се разбрали че това е ок.