Двете невръстни дечица в Сандански станали жертва на семеен ад

Нелекувано психично заболяване превърнало майката в убиец
21 ное 2020 07:38, Елка Василева
177
Двете невръстни дечица в Сандански станали жертва на семеен ад
Снимка: БГНЕС

“Обикновено семейство, нормално. С две хубави деца, като картинки. Преди няколко месеца обаче адът започна, но всички или не разбираха какво се случва с майката и бащата, или нарочно мълчаха. А сега няма как да се върнат дечицата”. С тези думи потресена жена от Сандански описа пред “Труд” трагедията, станала в града.

В четвъртък около 17,30 ч. горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца - 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон.

И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Още по темата

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

Родителите на Кристина, при които тя е била с децата през последния месец, мъжът ѝ, техни роднини и познати, са забелязвали признаци на тежка депресия.

Тя живеела в страх, говорела несвързано, твърдяла, че Георги ѝ изневерява. Обвинила мъжа си в жалба до полицията, че бие и нея, и децата, след което сама заявила, че е излъгала и оттеглила молбата за закрила. После върнала жалбата си и тя стигнала до съда. На 26 ноември било насрочено дело по закона за домашно насилие, на което да се решава дали на Георги да бъдат наложени ограничителни мерки. Семейните скандали с крясъци се редували с дълги дни на пълно мълчание.

“Или мъжът ѝ, или баща ѝ, е трябвало да я хванат за ръката и да я заведат на консултации и прегледи при психиатри. Няма нищо срамно, ако човек се разболее. Можело е поне да се спре влошаването на състоянието ѝ и да не се стига до убийства”, казва съседка, близка до фамилията на Георги. Според нея в последно време Кристина изглеждала като шизофреничка.

“Не подозирахме, че е била толкова зле”, говореха през сълзи бащата и майката на Кристина, след като в четвъртък вечерта излязоха след разпити в полицията.

Преди месеци Георги подал жалба срещу жена си в социалните служби, че не се грижи добре за децата и от тази есен семейството било наблюдавано. Социални работници се срещали поотделно с Георги и Кристина, разговаряли с тях. Бащата завел и дело за родителските права над Васил и Ивон, заседание по което е било насрочено за 20 ноември в Районния съд в Сандански. Дали заради наближаващата насрочена дата, дали заради увереността, която Георги демонстрирал, че той ще получи родителските права, страховете на Кристина придобили огромни размери. Преди седмица тя се върнала с децата в дома на Георги в опит да се помирят. Това не се случило, скандалите избухнали наново.

До последния ден, в който Георги след разправията излязъл от къщи. Прибрал се след час-два и заварил вратата заключена.

Отвътре Кристина крещяла, че няма да му отвори. Той разбил вратата и видял обезумялата майка и двете окървавени тела на децата им.

Кристина и Георги нямали брак, събрали се по любов

Кристина Дунчева е 32-годишна. Завършила е магистратура “Икономика на транспорта” в УНСС. След това за 9 месеца е работила като младши експерт в Агенция “Железопътна администрация” към Министерството на транспорта. За кратко, преди да излезе в майчинство към 2015 г., работила като продавач-консултант. Преди по-малко от година, когато второто є дете - момиченцето Ивон, навършило 2 годинки, майката се записала в Бюрото по труда. Притеснявала, се че дълго време не може да си намери работа, още по-малко по специалността си. През октомври обаче я назначили по заместване като касиер-домакин в Професионална гимназия “Яне Сандански”. Без да сочи причини, на 11 ноември Кристина пуснала молба за неплатен отпуск до 20 ноември. Колегите є я описват като коректна, спокойна и учтива. Никога не е споделяла какво се случва в семейството ѝ.

Георги Трайков е на същата възраст. И той има висше образование, от години работи в Горското стопанство. В града го познават като сериозен и точен човек, търпелив и с благ характер. С Кристина нямат брак, но се събрали по любов, родили им се две деца. Хората ги сочели като семейство за пример.

Мнозина в града не вярват, че Георги е посягал на Кристина. Смята се, че тези нейни обвинения са били защитна реакция. В последните месеци жената непрекъснато е била в депресия, развивала е болезнена мания, че ще остане сама - без мъж, без дом, без деца, без доходи...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
в жената има дефектен ген нямам обяснение как заради един ту=луп безобразование 120 кг средно тегло ще убиеш децата си
100
2
 
7
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Няма здрави хора и всички сме луди донякъде,но мине ли се една определена граница,връщане назад няма.Разболееш ли се психически-край
99
2
 
5
 
! Отговори
23456 преди 3 години
С цялото съчувствие към близките, които естествено искат веднага да погребат дечицата, едно толкова бързо погребение скрива под земята улики.Обикновено при убийство не се постъпва така.Бог да прости и отново състрадания на всички засегнати, но и те биха искали да се докаже истината, нали?
98
8
 
8
 
! Отговори
Barnevernet преди 3 години
другите виновни са единствено българските съдилища. Бащата е подал иск за да прибере децата при себе си ! Ако бяха реагирали навреме преди алчното женище да вземе нещата в свои ръце, нещата щяха да се разминат.
97
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :-) до ПръцЕто в този въпрос се крие цялата трагедия. Ако той е на мястото си щеше да е взел мерки. Да я заведе да се лекува, да се грижи за децата, да е опора. Той е дебело мазно и гнусно същество, което е издевателство с подстрекателството на неговите родители. Ами трябва да срамува от себе си и родителите си. Това е отговорът.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатът от нехайството на близки, роднини и имституции. Всяка подобна драма завършва трагично. Институциите следва да си направят извода и не просто да наблюдават, а да предприемат мерки. Явно сегашните не дават резултат.
95
14
 
5
 
! Отговори
:-) до 105 преди 3 години
Хайде, абортаджийките феминистки да не се обаждате! Заради вас белите държави са в упадък.
94
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче нейните баща и майка определено ме дразнят с "Не подозирахме, че е била толкова зле"... Е колко зле трябва да стане детето ти, та да реагираш? Имаш си някакъв лимит ли, до толкова може, а повече не може? Като го видиш, че не е добре трябва да действаш, а не да чакаш да стане "толкова зле", колкото и да е това!
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега разбирате ли защо на запад взимат децата от някои семейства??? Ако имаше западна система и при нас, децата щяха да са живи.......За да предотвратят най опасната провелата на българските хронични ганиуювее и груйовеее!
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И малко психясване от страна на медиите от март месец
91
9
 
5
 
! Отговори
Barnevernet преди 3 години
Женските кучета имат много по голям майчински инстинкт от повечето от съвременните капиталистки.
90
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко мъже ще се въздържат да не претрепат жена си в такава трагедия.И двамата с висше ?????А ако бяха със средно възможно е и по голяма трагедия , а????
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки може да бъде притиснат и докаран до състояние да извърши ужасяващи неща. Абсолютно всеки! Затова е важно човек да има наоколо си хора, които няма да гледат безучастно като вждат какво се случва. Защото всички около тях са виждали накъде отиват нещата.
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като е невменяема да не се е осъждат и да е пускат при нас женицата !
87
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът е пълен с психично болни жени... на които целият свят им е виновен. Това е патология сред жените. Лесно се отключва.Напротив, българските мъже (пантовковци и мамини топчове) са много по лабилни от жените! Това се вижда в момента в който напуснат гнездото на мама.
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медея и тя от ревност убива двамата си сина. За отмъщение към мъжът си. Някой път женската ревност или да и откажеш секс я разбива.Както се казва слаби са и ангелите.
85
4
 
3
 
! Отговори
:-) до Пръц преди 3 години
От какво да се срамува мъжът освен от лудата си жена?
84
1
 
9
 
! Отговори
Криминолог преди 3 години
Нож и сатър не са обичайни оръдия на убийство от жена.
83
6
 
5
 
! Отговори
Barnevernet преди 3 години
децата не са частна собственост !!! Те принадлежат на социума ! Те са бъдещето на една държава. Плиткоумни капиталисти.
82
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре ве, тука разни индивиди изкараха мъжа убиец! Толкова трудно ли асимилирате реалността?