Двете невръстни дечица в Сандански станали жертва на семеен ад

Нелекувано психично заболяване превърнало майката в убиец
21 ное 2020 07:38, Елка Василева
177
Двете невръстни дечица в Сандански станали жертва на семеен ад
Снимка: БГНЕС

“Обикновено семейство, нормално. С две хубави деца, като картинки. Преди няколко месеца обаче адът започна, но всички или не разбираха какво се случва с майката и бащата, или нарочно мълчаха. А сега няма как да се върнат дечицата”. С тези думи потресена жена от Сандански описа пред “Труд” трагедията, станала в града.

В четвъртък около 17,30 ч. горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца - 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон.

И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Още по темата

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

Родителите на Кристина, при които тя е била с децата през последния месец, мъжът ѝ, техни роднини и познати, са забелязвали признаци на тежка депресия.

Тя живеела в страх, говорела несвързано, твърдяла, че Георги ѝ изневерява. Обвинила мъжа си в жалба до полицията, че бие и нея, и децата, след което сама заявила, че е излъгала и оттеглила молбата за закрила. После върнала жалбата си и тя стигнала до съда. На 26 ноември било насрочено дело по закона за домашно насилие, на което да се решава дали на Георги да бъдат наложени ограничителни мерки. Семейните скандали с крясъци се редували с дълги дни на пълно мълчание.

“Или мъжът ѝ, или баща ѝ, е трябвало да я хванат за ръката и да я заведат на консултации и прегледи при психиатри. Няма нищо срамно, ако човек се разболее. Можело е поне да се спре влошаването на състоянието ѝ и да не се стига до убийства”, казва съседка, близка до фамилията на Георги. Според нея в последно време Кристина изглеждала като шизофреничка.

“Не подозирахме, че е била толкова зле”, говореха през сълзи бащата и майката на Кристина, след като в четвъртък вечерта излязоха след разпити в полицията.

Преди месеци Георги подал жалба срещу жена си в социалните служби, че не се грижи добре за децата и от тази есен семейството било наблюдавано. Социални работници се срещали поотделно с Георги и Кристина, разговаряли с тях. Бащата завел и дело за родителските права над Васил и Ивон, заседание по което е било насрочено за 20 ноември в Районния съд в Сандански. Дали заради наближаващата насрочена дата, дали заради увереността, която Георги демонстрирал, че той ще получи родителските права, страховете на Кристина придобили огромни размери. Преди седмица тя се върнала с децата в дома на Георги в опит да се помирят. Това не се случило, скандалите избухнали наново.

До последния ден, в който Георги след разправията излязъл от къщи. Прибрал се след час-два и заварил вратата заключена.

Отвътре Кристина крещяла, че няма да му отвори. Той разбил вратата и видял обезумялата майка и двете окървавени тела на децата им.

Кристина и Георги нямали брак, събрали се по любов

Кристина Дунчева е 32-годишна. Завършила е магистратура “Икономика на транспорта” в УНСС. След това за 9 месеца е работила като младши експерт в Агенция “Железопътна администрация” към Министерството на транспорта. За кратко, преди да излезе в майчинство към 2015 г., работила като продавач-консултант. Преди по-малко от година, когато второто є дете - момиченцето Ивон, навършило 2 годинки, майката се записала в Бюрото по труда. Притеснявала, се че дълго време не може да си намери работа, още по-малко по специалността си. През октомври обаче я назначили по заместване като касиер-домакин в Професионална гимназия “Яне Сандански”. Без да сочи причини, на 11 ноември Кристина пуснала молба за неплатен отпуск до 20 ноември. Колегите є я описват като коректна, спокойна и учтива. Никога не е споделяла какво се случва в семейството ѝ.

Георги Трайков е на същата възраст. И той има висше образование, от години работи в Горското стопанство. В града го познават като сериозен и точен човек, търпелив и с благ характер. С Кристина нямат брак, но се събрали по любов, родили им се две деца. Хората ги сочели като семейство за пример.

Мнозина в града не вярват, че Георги е посягал на Кристина. Смята се, че тези нейни обвинения са били защитна реакция. В последните месеци жената непрекъснато е била в депресия, развивала е болезнена мания, че ще остане сама - без мъж, без дом, без деца, без доходи...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Шизофренията е нещо ужасно. Не се лекува.
60
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Множество бг момичета получават грешно възпитание от майките си в стил: ти бъди сладка, другото ще се нареди от само себе си. Щом си сладка, неминуемо ще пристигне принца и ще те обсипе с пари и възможности. После реалността се оказва коренно различна! Няма принц, а лиглaта изпада в депресия. Вече и нож вади.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До това доведоха либералния свят и свободията, и пълното заплюване на сем.ценности......Либералният свят не носи отговорност за плиткоумието на българските хронични ганиуювее и груйовеее които си шляпат децата от малки и с малкото си пипе вярват че ги каляват и възпитават! Природата обаче им връща "вересията", ето така!
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де , тоя толкова добър мъж като е виждал , че тая изперква защо не е настоял да иде на лекар? Да е говорил с родителите и и да са я натиснали да се прегледа.?Ами те родителите и да не би непрекъснато да са били с нея? Не че ги оправдавам , ама и тоя явно не е стока. Бяха писали, че непрекъснато се слагал на жени във фб.Да и се чудиш на акъла.Голяма рабэта- ами да върви където ще.Да не е единствено тя без мъж.
57
5
 
8
 
! Отговори
:-) до 69 преди 3 години
Ами много ясно, че бащата ще вземе децата, след като майката е луда.
56
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това може да се случи само под управлението на Бойко Борисов - горския с джипа....... Това се случва там където гена на хронични ганиуювее и груйовеее е взел превес над нормалните хора!
55
10
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Истината е, че за 11 години ГЕРБ побърка българите ...А мъжът е активист на ГЕРБ.
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :-) до четящаНе знам какво визираш, но това е единствения ми пост и не съм НПО активистка, не членувам в никакво НПО, против истамбулската конвенция съм, която предефинира понятията за пол и т.н., но в този случай няма невинни, бащата също не е невинен и не е жертва. Той също трябва да бъде съден за съучастничество. знаел е какво става, но умишлено е указвал тормоз за да вземе родителските права. Хайде....
53
14
 
9
 
! Отговори
Barnevernet преди 3 години
Фактът, че българките правят най много аборти в ЕС е показателен що за стока са. Фактът, че българките са известни в бардаците в цяла Европа, също. Фактът, че само в България може да се види на всеки ъгъл някоя невротична кифла как маризи детето си, още повече. Затова, не истамбулска конвенция, а Barnevernet трябва! Трябва да ги наблюдават непрекъснато и при първия тормоз да им се вземат децата. И без това не ги искат.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НПО активистке, под колкото и псевдоними да пишеш, няма да промениш фактите. За убийството е виновна само и единствено лудата майка.Виновни са българите хронични ганюги, вижда се даже от Космоса!
51
0
 
14
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Колко л*уд*и има между нас, идея си нямате! И не са грижа за никой-нито за полиция, нито за Община...Като домоуправител колко жалби и сигнали съм подавал - отговора е "Оправете се там някак по комшийски". Че тук ли ще сме ако можеше....? Как не им писна на полицаите да се занимават с безмислени неща. Ама и тях ги разбирам, с тия шефове, които имат ги е страх хората за работата си.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата знае истината, да видим дали няма да влезе и той в лудницата.
49
6
 
6
 
! Отговори
:-) до четяща преди 3 години
НПО активистке, под колкото и псевдоними да пишеш, няма да промениш фактите. За убийството е виновна само и единствено лудата майка.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има цялостно разследване за цялата фамилия!!! Майката, бащата, бабата, дядото и всеки който е обитавал къщата! В подобни ситуации всички са в мерника.
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако забранят абортите в тая държава вие мъжете ще носите ли отговорност за децата, които правите? Жените правят аборти, защото мажете правят секс и после скачат на друга или викаш женските са длъжни да се тъпчат с хормонални хапчета и да съсипват здравето си, че мъжете им се скача от цветче на цветче. Ами да въведем ислямския модел тогава, правите секс само след като сте женени и всяко родено дете се води ваше и като собственост и като задължение, при раздяла детето винаги остава при вас.
46
12
 
17
 
! Отговори
Четяща преди 3 години
Ясно е, че жената е откачила от тормоза на мъжа си. Как може бащата да подаде сигнал, че жена му не се грижи за децата. Ами той да поеме да е водещ за грижите за децата, а на нея да й помогне за лечение. Но той е предизвикал институционален тормоз - подава жалби срещу собственото си семейство. Сега и него трябва да го съдят за съучастничество. Човешката психика има предел и в този случай е преминат. Този ***, който живее с родителите си е оказвал всячески натиск върху жената и психически и фин
45
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена е убила бавно и мъчително беззащитните си деца. И вероятно е изпитвала удоволствие от това ! Клането не е като да натиснеш спусъка
44
4
 
3
 
! Отговори
Саут Парк преди 3 години
Саут Парк имат епизод за всяко социално извращение. Съответно имат епизод дори за този феномен - да убиеш детето си. Епизода се казва "Butters' very own episode" (S5 E14), където майката разбира, че мъжа и и изневерява, правейки секс с други мъже, което я води до извода, че трябва да убие сина си. Саут Парк е мега-забавен сериал. Гледайте го, ако не го гледате. Препоръчвам!
43
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това се беше случило в Германия, мъжа й щеше да го разгъзят. Но в БГ си е направо норма да тормозиш до откат, а после тормозения като изтрещи и я пребие някого, я изколи околните да изкараме насилника жертва. Че жената е била луда, факт. Ама че и мъжа й се е постарал да я доподлуди и това е факт. А че е имало бой, бас държа че е имало. В бгто юмрук в главата не си счита за бой, а за възпитателна мярка.
42
15
 
8
 
! Отговори
Горско Стопанство преди 3 години
Това може да се случи само под управлението на Бойко Борисов - горския с джипа.