Eдва 35% одобряват мерките, които държавата е предприела срещу COVID-19

През март 84% от хората са подкрепяли мерките
22 ное 2020 17:11, Нели Христова
125
Eдва 35% одобряват мерките, които държавата е предприела срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Има рязък спад в одобрението на мерките, които държавата взема срещу коронавируса. Това показва изследване на департамент „Психология“ в Института за изследване на населението и човека към БАН. То е посветено на реакциите на стрес и начините за справяне с него в условията на разпространяваща се инфекция.

Докато през март е имало силно одобрение на мерките - 84% подкрепа, сега едва 35% от участниците в изследването дават положителна оценка.

60% считат, че почти няма възможност рискът от зараза да бъде избегнат.

Тревожността се връща в старите нива от началото на март 2020 г., отчитат от БАН. Техният извод е, че неопределената продължителност на здравната криза налага „промяна на комуникацията в щадяща посока спрямо нарастващия брой хора, които са включили максималния си психичен капацитет за справяне със стреса“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
2
 
! Отговори
К19 2020г. преди 3 години
Ами,като си играете на ,,Тука има-тука нема"ще ви работякогато си искам.
69
1
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Никакво затваряне няма да има. Бъдете сигурни в това. Нито в сряда, нито след сряда.
68
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сряда ви остава време да се шляете по кръчмите. След това...САМО ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА за 3 седмици. Тръвайте да наваксвате още сега.
67
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е пълна измислица, никакви специални мерки не съм взимал, освен задължителната маска, която нося само в най-краен случай. Дезинфектанти ползвам само където е задължително и даже имам чувството, че по-рядко си мия ръцете отпреди. Не съм се спирал нито от работа, нито от почивки, нито от контакти с деца, нито от ходене по болници с родителите ми. Нито на тях им има нещо, нито на мене. Това, от което всички се напъват да боледуват, си е най-елементарен грип.
66
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛузърОбщество което лесно се манипулира, дори аз се учудвам че е фасулска работа това :)) Тролчетата просто си клатят постоянно, ясни са ми :) Ако беше наистина чума, или подобен вирус, нито маски ще ви спасят, нито нищо. Разбира се това е медийна чума, така че бъдете спокойни, и преди това си умираха толкова хора, просто нямаше пропаганда :))
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Клет работягаКакво да им предписват, като НЯМА ЛЕЧЕНИЕ? Абе вие от небето ли падате?
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То мерки няма, държавата е абдикирала отдавна
63
1
 
12
 
! Отговори
Клет работяга преди 3 години
Пропуснах да напиша, че всичките завърнали се колеги не само просто са си стояли по домовете, но нищо не им е предписвано. Дори никой не се е интересувал от тях. Но най-странното е било, че в РЗИ е било страхотията, при чакането за документите. Анархията и безхаберието плюс неадекватност. Пълна липса на мерки и абсолютен хаос.
62
2
 
1
 
! Отговори
предКоледно преди 3 години
Дядо Коледа вземи ме,надалеч те моля аз,на почивка дълга зимна,във от ковидния Ад.Дядо Коледа тук мерки,лоши взимат, разбери -плащал си а нечовешки,вън на стълбите стоиш.Спешно тук командировай,малко весело джудже,във чували много, много,ковидни да побере.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина има милиарди вируси, но организъма и имунната система намира начин да се справя с тях, но понякога не успява и става лошо.
60
3
 
9
 
! Отговори
Лузър преди 3 години
Този вирус ми отвори очите, че хората са просто скотове. Консуматорско-страхливи скотове.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Клет работягаУмнико, *** го кажи на близките на починалите, или на интубираните в болниците!
58
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧИТАТЕЛТи може да гушнеш букета от всичко, короната ли трябва да те прати където трябва, да не би хората да не са умирали от други болести !? :) Както и да е, тролчета колкото си искаш, щом толкова настояват, че е чумата на 21 век, значи да очакваме между 20-50 милиона измрели :))
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 58 (ЧИТАТЕЛ)Читателю, във въздуха щъкат и витаят над 200 вируса във всяка една секунда и ние ги вдишваме непрекъснато!!За кой конкретно "митологичен вирус" бълнуваш???
56
6
 
4
 
! Отговори
53 преди 3 години
До: 56Да, да, именно за хора говорим!!! Ти за какво си мислеше???Не за овце, всеки случай. Казва се колективен имунитет, а не "стаден имунитет".И това е спасението - с мерки, без мерки, все тая!Около мен е вече пълно с болни и заразени.Да не си мислиш, че си измислям?Мой колега кара тежка бронхопневмония вече повече от месец, обаче с ОТРИЦАТЕЛЕН PCR ТЕСТ ЗА КОРОНАВИРУС - ТОЕСТ НЯМА КОРОНАВИРУС!Ясно ли ти е за какво говоря? Не ви е само скапания коронавирус проблем - още 200 вируса има!
55
4
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Останалите считат, че вирус няма.Докато гушнат букета.Лошото е, че завличат и други.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки мерките които взимах, окапа ми кожата от тези дезинфектанти и миенета на ръце, цялото семейство се заразихме незнайно откъде, та така.
53
1
 
0
 
! Отговори
До53 преди 3 години
Виж сега тук говорим за Хора,скотове като теб въобще не са на дневен ред!!!
52
5
 
6
 
! Отговори
Клет работяга преди 3 години
След като разпитах завърналите се колеги, които бяха положителни и те разказаха, че просто са си стояли 14 дни в домовете си, изкарали са съвсем леко и после само са отишли да РЗИ за документи въз основа на които ще им се издадат болничните листи, разбрах, че всичко е майтап работа.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко много хора си отидоха на стълбите, като старчоците на стълбите. Обаче сега се обърна внимание :( Да не говорим че нямат носилки в линейките, трябва да мъкнем с каквото има, иначе увеличение на лекарите и помощния им персонал с борбата против медийния вирус, смех :))