Eдва 35% одобряват мерките, които държавата е предприела срещу COVID-19

През март 84% от хората са подкрепяли мерките
22 ное 2020 17:11, Нели Христова
125
Eдва 35% одобряват мерките, които държавата е предприела срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Има рязък спад в одобрението на мерките, които държавата взема срещу коронавируса. Това показва изследване на департамент „Психология“ в Института за изследване на населението и човека към БАН. То е посветено на реакциите на стрес и начините за справяне с него в условията на разпространяваща се инфекция.

Докато през март е имало силно одобрение на мерките - 84% подкрепа, сега едва 35% от участниците в изследването дават положителна оценка.

60% считат, че почти няма възможност рискът от зараза да бъде избегнат.

Тревожността се връща в старите нива от началото на март 2020 г., отчитат от БАН. Техният извод е, че неопределената продължителност на здравната криза налага „промяна на комуникацията в щадяща посока спрямо нарастващия брой хора, които са включили максималния си психичен капацитет за справяне със стреса“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди малко--"китай затвори милионен град заради 4 случая" хайде учете се!
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни измислици! Докъде ще стигне безсрамието!
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е ,че в България общо взето няма мерки Някои са неадекватни - прозорците за пазаруване , други са неработещи - ограничаване работата на нощните заведения И резултатът е видим - препълнени болници на фона на тотална липса на лекари , сестри , невъзможност за хора с други заболявания да получават навременна помощ
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много малко са хората, одобряващи "мерките" трябва изолация, т.е. локдаун
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то даже 5 % не одобряват!
5
8
 
13
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Тези които не ги одобряват да подпишат декларация, че няма да се лекуват в болници. А не като БСП първи да търчат да заемат места.
4
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Пада им се на лигльовците всичко това, дето и меки мерки не траят. Но за съжаление, покрай такива и други страдат. ТО БИВА ОГРАНИЧЕНИ ПРОС.ТАЦИ, НО ТОЛКОВА? Каквото и да им се обяснява, не , конспирация, чипиране, алчни доктори за пътеки само, и тъй до безкрайност. Ха сега, да ви видя.....
3
7
 
25
 
! Отговори
Локдаун преди 3 години
Пародия на мерки... Мярката е само една...
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно може да се говори за мерки. Освен носенето на маски в закрити помещения, ненужните зелени коридори и доброволци по болниците и моргите никакви други мерки няма. Основният виновник за неконтролируемото разпространение на вируса е бездействието на правителството. Нещата са изпуснати, никой не проследява карантинирането, никой не предприема действия за ограничаване на епидемията.
1
10
 
22
 
! Отговори
Спрете се преди 3 години
Заради такива фалшиви либерали"демократи" стигнахме до тук мерките са много меки и власта изпусна контрола. Сега ни чакат по тежки времена...няма празници и радост.