Корнелия Нинова става доброволец в COVID отделение

Лидерът на БСП разказа за борбата с коронавируса
22 ное 2020 12:00, Ния Христова
178
Корнелия Нинова става доброволец в COVID отделение
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пребори коронавируса. Тя сподели, че се е лекувала четири дни в инфекциозното отделение на ВМА, поискала е да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре.

"Първите дни беше доста тежко. При мен болестта беше по трудния начин. В деня, в който ме приеха, получих треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам. След това в болницата преживях всички съпътстващи неприятности тази болест - главоболие, много силни болки в корема, всичко те боли. Има едни странични ефекти, например аз получих конюктивит на очите, отслабване на слуха, влияние върху вегетативната нервна система. Получих едни бодежи в ръцете, не можеш да задържиш предмет дори. След като ме изписаха, продължих лечението си вкъщи с антибиотици и получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото и там където срещне някакъв орган, просто удря със страшна сила", сподели Корнелия Нинова пред БНТ.

 
Тя обясни, че лекарите във ВМА били изморени, сестрите изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си.
Още по темата
Лидерът на БСП решава да стане доброволец в COVID отделение, след като вижда каква е ситуацията в болницата.
 
"Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашия алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност", заяви Нинова.
 
Други 33-ма депутати от БСП също ще се включат в доброволческата активност.
 
"Организирахме с в три групи: депутати, които ще влезем в болници с COVID отделение, такива, които ще отидат в РЗИ-та и такива, които ще отидат в социалните служби. Включиха се и младежи от младежкото обедните на БСП - 50-60 човека досега са заявили своето желание. Депутатите лекари вече са в болниците на първа линия - двама в Свищов и един в Шумен. След като гласуваме бюджета и учителите ни в парламентарната група ще помагат в училищата", обясни Нинова.
 
Тя е на мнение, че COVID-19 може да бъде победен, ако се създадат чисти болници и такива само за пациенти с коронавирус. Според нея трябва да се осигурят безплатни тестове за гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
7
 
! Отговори
Лелееее.. преди 3 години
АКО ТАЯ КРУШОВИЦА ВЛЕЗЕ НА РАБОТА В БОЛНИЦАТА,, ДОКТОРИТЕ ЩЕ СЕ РАЗБЕГАТ ОКОНЧАТЕЛНО.. ХАХАХАААКОМУНИСКАТА---РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО, БЕ....!СЪЩО КАТО ФИГУРАНТА ГДЕТО ИМА КОМЕНТАР ЗА ВСЯКА ТЕМА... ХАХАХААА
144
0
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Стара претоплена информация от седмица. Ако е вярно, тя вече се е отказала от идеята.
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнито ,трябва да се допуска само да мие тоалетните.На всяко друго място има вероятност да изчезнат пари,телефони или други вещи
142
0
 
17
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Ще бъде санитар докато и щракнат 2-3 снимки за предизборен ПР. Тези филми сме ги гледали, дайте нещо по-изобретателно!
141
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали допреди няколко седмици твърдеше, че Ковид няма!?!
140
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Е, сега вече на болните им е спукана работата - 101% смъртност в това отделение...
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как ще влиза в КОВИД отделението,беНали ще изгори на хората новите маски.
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Ленински съботници, Корнелини - неделници
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вироЗ
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6. Следи за изхвърлянето на опасните отпадъци на определените за целта места.7.Участва при разпределяне в оперативните интервенции, като:-придружава болния до операционната зала;-помага при преобличането на пациента;-асистира на операционната сестра;-откарва пациента след операцията до стаята.8. Отнася за дезинфекция употребявани инструменти и донася дезинфектираните.9. Прави заявка за препарати и помощни средства, необходими за хигиенизирането на помещенията.
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудови задачи и задължения, характеризиращи описанието на длъжността:2. Почиства основно с дезинфекциращи препарати разпределени му от старшата медицинска сестра район.3. Следи и поддържа постоянно наличие на санитарно-хигиенни средства в сервизните помещения.4. Подменя постелъчното бельо на пациентите и след освобождаването на леглата.5. Опакова и изнася отпадъците от помещенията до съответните места до събирането им, като следи за разделното им събиране.
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова: "Ще стоя, колкото е необходимо"Повтарям - Нинова казва: "Ще стоя, колкото е необходимо"ДрОгарката Нинова е отишла да стои. Забележете повтарям още един път: ДА СТОИ.Жалък пиар със стоене. Санитарите не стоят. Имат си длъжностна характеристика.1. Поддържа хигиената в определени помещения и прилежащи площи, почиства подове, мебели, прозорци и др., подпомага работата на медицинския персонал и помага при престоя на болните в медицинското заведение.
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В психиатрията върви предизборна кампания, разказва се какви честни хора управляват България. Всички пляскат, освен една.- Ти защо не пляскаш?- Аз съм санитарка.
132
0
 
13
 
! Отговори
Не разбирам преди 3 години
защо това мръсно, крадливо и лъжливо животно не се скрие някъде, а непрекъснато ни навира в лицата н.а.срания си г.ъ,з.
131
0
 
12
 
! Отговори
garo преди 3 години
С най-лошите симптоми и те вдигнаха за 4 дни....Те по-ефикасна технология на Тръмп са имали нашите доктори. Пак лъже като дърта ***, червената фуста. Лъжите и големи, големи к...като Съветския Съюз!
130
8
 
0
 
! Отговори
до133 преди 3 години
Защо не отидеш ти,умнико?
129
3
 
0
 
! Отговори
Смут в Карлуково преди 3 години
КОЙ ИМ РАЗДАДЕ ЛАПТОПИ НА ТЕЗИ? КОЙ ГИ НАУЧИ КАК ДА НАТИСКАТ КЛАВИШИТЕ?Виж само какви дррисни са нацвъкали? Иддиотизми и за износ!
128
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83Абе интелект, на 2 реда - 2 елементарни грешки! Кръ-ъ-ъгом марш в първи клас!Всички сте такива! Тъъъпи и прости платени недоправени kелеши!
127
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И КВО ША ПРАИ В ОТДЕЛЕНИЕТО,А СЕТИХ СЕ ШЕ ИМ ЯДЕ ХРАНАТА ДР.ИМПЕКСОВА НА БОЛНИТЕ.Те като я видят на живо още повече ще се разболеят,моля не я пускайте само там!!!
126
12
 
3
 
! Отговори
Тия преди 3 години
драскачи са тотално истрещяли ,които пишат срещу Нинова всички сте жертва на конспирацията западна. Всички ще си отидем жалко за децата.