Петима в ареста при снощния протест в София

Трима от тях са непълнолетни
Обновена: 22 ное 2020 07:41 | 22 ное 2020 07:34, Александър Попов
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Петима души са задържани в столичното Пето РУ за вандалски действия по време на протеста в София снощи, съобщиха от МВР.

Трима от тях са непълнолетни.

Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

Още по темата

В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността й, съобщават още от вътрешното министерство.

На снощния антиправителствен митинг, под надслов "Единни сме силни", бе блокиран бул. "Цар Освободител" пред старата сграда на Народното събрание.

Гръмнаха няколко бомби, а протестиращите опитаха да пробият кордона полицаи, за да "поставят венец" на стълбите пред сградата.

За кратко се получи напрежение между тях и полицията, което бе бързо овладяно. В знак на недоволство, майките от "Системата ни убива" хвърлиха димка, която символизирала ситуацията в момента.

Пред почти всички институции недоволните хвърляха пиратки, потрошен бе и офисът на ГЕРБ на бул. "Дундуков".    

Традиционно, протестът приключи с блокада на "Орлов мост", където бе решено следващият протест да се проведе на 14 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: протестсофиязадържани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
17
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След два дни половината ще протестират пред МНЗ,че няма място в болниците ,за тях палатките на площада са готови ,даже и разпопения поп ги чака.
3
24
 
52
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 3 години
Тва поредно Велико клошарско въстание колко революционера събра?10 или 20?
2
28
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 3 месеца има избори тия протести, за да разнасят вируси само.Как не са спрели някоя кола да я почупят - както направиха лятото с майката на ситняково.Тия л.умпени и безделници дето се въргаляха в мръсотия на орлов мост, сериозно ли мислят, че някой нормален човек ще гласува за тях.Комунистът ра.дев и шайките му само постигат обратен ефект.Честно казано бойко ми се струва като светец, в сравнение е тези от.падъци
1
38
 
22
 
! Отговори
Баце Борисов преди 3 години
Лукашенко може само да се учи от мен.