Петима в ареста при снощния протест в София

Трима от тях са непълнолетни
Обновена: 22 ное 2020 07:41 | 22 ное 2020 07:34, Александър Попов
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Петима души са задържани в столичното Пето РУ за вандалски действия по време на протеста в София снощи, съобщиха от МВР.

Трима от тях са непълнолетни.

Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

Още по темата

В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността й, съобщават още от вътрешното министерство.

На снощния антиправителствен митинг, под надслов "Единни сме силни", бе блокиран бул. "Цар Освободител" пред старата сграда на Народното събрание.

Гръмнаха няколко бомби, а протестиращите опитаха да пробият кордона полицаи, за да "поставят венец" на стълбите пред сградата.

За кратко се получи напрежение между тях и полицията, което бе бързо овладяно. В знак на недоволство, майките от "Системата ни убива" хвърлиха димка, която символизирала ситуацията в момента.

Пред почти всички институции недоволните хвърляха пиратки, потрошен бе и офисът на ГЕРБ на бул. "Дундуков".    

Традиционно, протестът приключи с блокада на "Орлов мост", където бе решено следващият протест да се проведе на 14 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: протестсофиязадържани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
цар Борис III преди 3 години
какво ще постигнат, освен да прилагат вандализъм могат ли и да мислят? Те искат да изберат други да мислят вместо тях.. Никой незнае как да оправи държавата и дори не се мисли в тази насока. Само за бизнес се мисли.. Неможе да следваш едни и същи модели, които явно не работят и да очакваш различни резултати.. Толкова ви е сложна тая икономика.. разгледайте всички сектори и заетостти, и някакви приоритети да има! Кои са най-основните нужди на хората? В един кошер или мравуняк има повече ред!
183
0
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
Саше тоз път ми харесваш ;) Нека знаят хората кво става у София .А на милиционерите дето само искат пари ,а после реват че шефовете ги карали да бият народа .Ами милиционерските шефове в България се сменят само по един начин. НА ИЗБОРИ .Така че март месец могат да си сменят шефовете щом те ги карали ;)
182
0
 
0
 
! Отговори
Мъко неграмотна... преди 3 години
"бул. "Дундуков""Без думи!
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази статия в този раздел казва: ИТ пичове, вие сте б а л ъ ц и и за това ходете по митинги, а ние ще вземаме парите. Друга причина да има статия за политика в отдел технологии не виждам.
180
5
 
8
 
! Отговори
Доло кРадев преди 3 години
Радев да се яви на главния прокурор и да отговаря защо изпраща мутрите си да разнасят вируса. БСП е вредно за съществуването на държавата. Време е да бъдат забранени.
179
6
 
3
 
! Отговори
Видими резултати преди 3 години
Протестите в сегашния им вид са необходими на Бойко Методиев Борисов както Слънцето и въздуха за повечето живи същества. Информациите за протестите отклоняват вниманието от неудобните новини за пациенти, намерили смъртта си пред прага на големи болници в Пловдив, София, Бургас и къде ли не още, защото никой не е намерил време да ги погледне. Всъщност, неудобните новини са знакови за здравната система "д-р Бойко Борисов".
178
2
 
2
 
! Отговори
прав си преди 3 години
До Анонимен 179Същите крадливи фашистокомунисти като БСП!Никаква разлика!
177
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да започнат да ги къпят с водните оръдия тия калпазани.
176
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да започнат да ги къпят с водните оръдия тия калпазани.
175
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На майка ви в задната част протестъри фалшиви,ковида 19 ще ви довърши,а дано пияндета!
174
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРОБ е профашистка партия, финансирана незаконно от германски фондации и заграбаща властта с измами на избори!НИКОГ ПОВЕЧЕ ГРОБ!
173
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд, затвор и забрана на ОПГ ГЕРБ!
172
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички, които подкрепят Боко Кюлчето, ще бъдат пратени в трудови лагери за превъзпитание. Ще научат по трудния начин, че е грях да се краде.
171
17
 
13
 
! Отговори
ааа преди 3 години
А ТИКВАТА КОГА ЩЕ АРЕСТУВАТЕ. ЦЯЛ НАРОД ГО ЧАКА!
170
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ниможе тъи, ромите подкремяе герб , неможе да правити така
169
15
 
26
 
! Отговори
бг преди 3 години
Това вече минава всякакви граници .Колкото повече Бялгария става енергийно независима толкова повече се финансират "простестите на Отровно московско триеи техната чебурашка Радеф.
168
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Протеста" на простотията, прислугата на олигарсите търка плочките,че спонсорите имат проблеми.Организаторите да паднат толкова ниско,не че са показали нещо високо,но да ползват непълнолетни да вандалстват срещу заплащане е крайно неморално и грозно.Да влият на психиката ,че били наказателно неотговорни.Дори да не са,ще глобят родителите им,ще ги регистрират, разкарват по педагогически стаи,това ще влияе живота им.Чак ходили да ги подкрепят през РПУ- то,,за жалка картинка,и от триото е имало
167
14
 
25
 
! Отговори
Радев е отговорен преди 3 години
Гешев няма какво да се помайва. Радеф трябва да бъде подведен под отговорност за подстрекателство и увреждане на общественото здраве. Защото тези мутри, като се разотидат, разнасят вирусите всред невинните граждани и така разпространяват вируса в геометрична прогресия.
166
6
 
29
 
! Отговори
импийчмънт! преди 3 години
Нека повелителят на мутрите да си ги прибере сега обратно. Деса го видя какъв пропаднал тип е и тя го изрита.
165
31
 
10
 
! Отговори
за 15 лева преди 3 години
Младежи от младежкото движение на герб са изпочупили офиса на ***.