Пореден ден на протести, този път и заради високата смъртност

Въпреки недоволството от мерките, протестиращите не носят маски
22 ное 2020 21:45, Нели Христова
121
Пореден ден на протести, този път и заради високата смъртност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор за поредна вечер се събраха в центъра на София. Те изразиха недоволство от високата смъртност от коронавирус у нас.

“Според мен всеки човек е длъжен да бъде тук. Протестът не е спирал, той така, или иначе продължава. Целите на протеста са ясни, въпреки затрудненото положение, проблемът си остава, даже нараства. Виждаме, че начинът, по който се опитват да се справят дори с коронакризата, не е правилен. На базата на това, което се вижда в Европа. А доколкото разбрахме дори сме станали трети по смъртност“.

“Аз лично съм от 15-и май, протестирам за справедливост“, коментираха демонстранти пред БНР.

След 19 часа протестиращите тръгнаха на шествие из софийските централни улици и стигнаха до 5-то Районно управление на МВР.

С викове те недоволстваха срещу задържането на представители на протестите вчера след счупване на стъкла на офис на ГЕРБ на ул. "Оборище".

Срещу 5-ма протестиращи е образувано досъдебно производство за хулигански прояви.

Трима от тях са непълнолетни. Останалите са с мярка "парична гаранция".

Нито един от събралите се не носи предпазна маска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези баламурници,наистина ли си вярват,че могат да свалят редовно правителство избрано на демократични избори!?А за оставка на главен прокурор и дума не може да става.Какъв мироглед може да имат 14 ,15 годишни ,че да протестират!?Явно всичко е за едни 50 лева от чичо Васко. За да има за дрога и пиячка.
78
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слугинажа на Череп Дубайски ,пълна скръб.20-30 бройки ,чеи без маски нарочно се шматкат ,йоло,моло,светулката и куп жандърмерия си губи времето за тоя дето духа, да ги наглежда.!
77
45
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект за протестиращите!Оставка на дъртата алчна мутра от СИК!
76
7
 
22
 
! Отговори
Jj преди 3 години
между другото има голям шанс естествения подбор да си свърши работата и след тези протести общият коефициент на интелигентност да се сдигне (след като естественият подбор си свърши работата с ниско IQ-носците
75
5
 
29
 
! Отговори
Jj преди 3 години
Никога не съм си и представял, че народа може да е с толкова нисък интелект.
74
7
 
34
 
! Отговори
импийчмънт преди 3 години
Радев да си прибира мутрите, защото те със своето безотговорно поведение заразяват другите.
73
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "85" -Лятото са били стотици,чак хиляди е смешно, вируса беше по слаб,но че никой не се е заразил,не се знае.По т.н. " въстания" на просотията събрани хора от провинцията от кол и въже докарани с автобуси,после пръснати на различни места из страната.По палатките вечер по десетина.Да са толкова много заразени в момента вируса си е щъкал наволя докато набере сила зарази повече и стигне до пик.Което се случва е от подценяване,в моментта по младите са засегнати,а че протеста е празен е ясно
72
8
 
33
 
! Отговори
Експерт преди 3 години
Утре ще протестират с/у правителството защо небето е синьо, а не червено!
71
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До овцата писала статията и шубетата.Да Ви припомня, уважаеми, че лятото бяха десетки хиляди по площадите, отново без маски и нищо страшно не се случи. Ако страхове ви бяха основателни, седмица след началото им трябваше да сме в 'сегашното положение'.
70
3
 
29
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Маските предпазват при разговор от близко разстояние,както в случая е нагъсто сбиршината на куковците,да не се прехвърлят пръски или то да е минимално.Колкото е многопластова толкова по добре.А без маска ако се говори високо ,емоционално, близко разстояние без маски риска е висок ,нвзависимо дали са на открито или закрито има близък контакт.Това,че маската не предпазва са глупости.Сменя се често и се дезинфекцира със спирт.
69
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81 "Цял свят разбра, че трябва да се носят маски"А после разбра, че маските пазят само до няколко минути когато си в затворено помешение със заразен; че навън няма почти никаква нужда от маски, освен ако не си в тълпа; че маските не са решение на проблема... Твоето е стара информация. Актуализирай си я.
68
3
 
25
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Електоратът на БСП в София се чуди какво ново да измисли...
67
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечерна проверка с преброяване на психонестабилнитеЦял свят разбра, че трябва да се носят маски, тия се заинатили, пък и се чудят защо имало "смъртност"
66
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките хора. Може ли да са толкова обратното на остри. Без маски или с маски под носовете,сгушени един до друг.Протестирали срещу високата смъртностХахахахаИ какво да прави главния Прокурор, освен да им повдигне обвинения за увреждане на общественото здраве.Пък и какво ме интересуват няколко безделника, в крайна сметка
65
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Протеста "е тотална патология на раздвоени личности които определено са сбъркани ,но продължават да се тиражират защото върви надника.През цялото време нито дистанция,нито маски,нито уважават правото на другите които се предпазват,но стимулират зарибените в конспиративни теории да се заразяват.Та подпопават мерките,но" протестират срещу смъртността.Протест и срещу главния прокурор врага на олигарсите ,а тях какво ги бърка,и пак опираме до невменяеми,ползвани за пионки за чужди интереси.
64
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебел затваряй държавата че се излагаме. Не стига дето сме бедни и глупави ами св правим на смели. Ситуацията е комична. Затваряй държавата последен шанс имаш после забрави за мандат.
63
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говедата протестират срещу високата смъртност, а не носят маски
62
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, с най-нисък стандарт на живот сме, а сме в ЕС от 2007-*** година.
61
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето Борисов, което храним с данъците си, не само ни лае, а направо ни изяжда на дъното на ЕС! Първи по смъртност! Първи по корупция!
60
0
 
7
 
! Отговори
хей,№70 преди 3 години
Няма как да го поръчат.Само могат да го сготвят както направиха фалшивите улики.Но Борисов не е от вчера.Както се казва Т.Ж. е пазел навремето, така, че всичко е под контрол. Американците са усилили охраната му с логистика от подразделения на NSA,които обезпечават трасето на кортежа.Демонстративно кара джипа без авангард-нито един Бос не прави това.Всъщност авангард има,но е доста по-напред и "чисти" трасето, а липсата на кола на НСО пред джипа на Борисов е провокация.Ще сготви който си поиска.